Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Βελλής: «Υπάρχουν στημένα στη Σούπερ Λίγκα»

Την εκτίμηση πως στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν στημένα παιχνίδια εξέφρασε ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής. «Αν φτάσω στο αμήν, μπορεί να φύγω», τόνισε.

Βελλής: «Υπάρχουν στημένα στη Σούπερ Λίγκα»
Ο Σταμάτης Βελλής αντιλαμβάνεται πως δεν είναι όλα ρόδινα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχουν στημένα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, ενώ ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να αποχωρήσει.

«Άνθρωποι που γνωρίζω και ασχολούνται με το στοίχημα μου είπαν μετά το ματς ότι θα βγει ύποπτος. Κατά τη γνώμη μου χειραγώγηση αγώνων συμβαίνει στην Σούπερ Λίγκα και θεωρώ ότι το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τώρα αν αυτό γίνεται για βαθμολογικά οφέλη ή για στοιχηματικούς λόγους δεν το ξέρω», δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να επιλαμβάνεται η αθλητική δικαιοσύνη και να υπάρχουν τιμωρίες ακόμη και με ενδείξεις. Άλλο η αθλητική δικαιοσύνη και άλλο η ποινική στην οποία χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία. Θυμάστε τί έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Μέταλιστ και τον αποκλεισμό τους από την UEFA. Αν το πάμε στο ποινικό δεν θα αποδειχθεί ποτέ τίποτα. Έρχονται χαρτιά σχεδόν ένα την εβδομάδα από την UEFA. Δε νομίζω ότι η UEFA θέλει να δυσφημήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς η UEFA ανησυχεί και πιθανώς να έχει την ίδια άποψη με μένα».

Ερωτηθείς γιατί βάζει τα λεφτά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, απάντησε: «Και τί να κάνω; Να φύγω; Και πέρσι στη Β' Εθνική το ίδιο συνέβαινε, όμως, εμείς πήγαμε όπως πήγαμε και τα καταφέραμε. Μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουμε στο αμήν και να φύγουμε. Δεν το ξέρω. Μέχρι στιγμής το παλεύουμε. Το ότι το παλεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε κιόλας. Δεν το λέω σαν δικαιολογία επειδή δεν πάμε καλά. Η ομάδα μας είναι στη θέση που της αρμόζει και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την βελτιώσουμε».

Μιλώντας για το ματς του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είπε: «Είναι δεδομένη η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, αντιμετωπίζουμε μια καλύτερη ομάδα και θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω λόγο να μην έρθω αν και δεν θεωρώ την Τούμπα μια από τις πιο άνετες έδρες. Δεν φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα, αν συνέβαινε αυτό δεν θα ερχόμουν. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως σε άλλες έδρες αισθάνομαι πιο άνετα».

Σχολιάζοντας την προσφυγή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στη δικαιοσύνη κατά της Σούπερ Λίγκας για την απαγόρευση κρίσεων, είπε: «Η μόνη ομάδα που στη συνεδρίαση της Λίγκας είπε όχι στην συγκεκριμένη διάταξη ήταν ο Απόλλων. Η στάση του ΠΑΟΚ ήταν ήξεις αφήξεις και ο Παναθηναϊκός ήταν απών. Κωλοτούμπα δεν θα κάνουμε, το αιτιολογήσαμε γιατί δεν είναι σωστή αυτή η ρύθμιση και δεν είμαστε στο άρμα κανενός. Ο, τι θεωρούμε σωστό θα το επικροτούμε και το αντίθετο. Συν τοις άλλοις η απόφαση αυτή παραβιάζει και το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας. Με εξέπληξε η στάση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, γιατί δεν ψήφισαν καθαρά "όχι". Δεν είμαι οπαδός της προσφυγής στα δικαστήρια παρά μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος και θίγεται το ποδόσφαιρο. Εμείς θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο και γι' αυτό δεν προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Από την άλλη, και ο Άρης προσέφυγε στο άρθρο 99 και κανένας δεν κινήθηκε εναντίον του. Και με τον ΟΦΗ συνέβη το ίδιο και δεν έγινε κάτι. Στα δικά μου μάτια ακούγεται επιλεκτική αυτή η πολιτική. Σήμερα περιμένω να μάθω το γιατί συμβαίνει αυτό. Παράλληλα, θεωρώ ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός για μια ομάδα και έναν σταθμό, γι' αυτό ψήφισα εναντίον του. Η πολιτική που ακολουθείται από τον σταθμό δεν με εκπροσωπεί, με βρίσκει αντίθετο. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να φτάνω να νομοθετώ ειδικά γι' αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως Σαββίδης και Αλαφούζος έχουν συμμαχήσει κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, απάντησε: «Δεν το βλέπω αυτό, ούτε μου έχει κοινοποιηθεί κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να μην το ξέρω. Δεν θα με εκπλήξει να υπάρχει κιόλας. Είναι θεμιτό να συμβαίνει αυτό, αρκεί να λειτουργούμε όλοι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: