Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το «χαστούκι» στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά! (Vid)

paokoly
Σαν σήμερα, στις 6 Δεκεμβρίου 1987, ο ΠΑΟΚ έριχνε εξάρα (6-1) στον νεόπλουτο Ολυμπιακό του Γιώργου Κοσκωτά.
Μπορεί ο αγώνας να μην έγινε στην «καυτή» Τούμπα και να έγινε στο ουδέτερο γήπεδο των Σερρών καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν τιμωρημένος, ωστόσο η κερκίδα στις εξέδρες του σταδίου ήταν σαν να έπαιζε η ομάδα στην Θεσσαλονίκη.
Λίγες ημέρες πριν, είχε δώσει ελπίδες στον κόσμο του Ολυμπιακού η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το νέο “αστέρι” του επιχειρηματικού χώρου, τον Γιώργο Κοσκωτά, ο οποίος αμέσως  σκόρπισε χρήμα για να κάνει μεταγραφές και να ενισχύσει την ομάδα, η οποία μέχρι τότε δεν είχε ούτε μια νίκη στους 10 πρώτους αγώνες και με 5 βαθμούς όλους κ όλους, φιγούραρε στον πάτο της βαθμολογίας.
Ματαία όμως. Ντεμπούτο εκείνη την ημέρα για τον Ολυμπιακό στον αγώνα έκαναν οι Τσαλουχίδης, Πλίτσης, Μουστακίδης και Νεντίδης. Όμως και αυτοί δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι κόντρα στον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας την πιο βαριά ήττα στην ιστορία τους.
Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή για όλους. Ο Γιώργος Κοσκωτάς επιχείρησε και απόκτησε από τον ΠΑΟΚ τον τεχνικό της ομάδας Τάις Λίμπρεχτς, μοιράζοντας αρκετά εκατομμύρια στον τότε πρόεδρο του «Δικεφάλου» Χάρη Σαββίδη ώστε να τον πάρει στον Πειραιά.
Ο Ολλανδός τεχνικός αν και δεν τα πήγε τόσο καλά, κατάφερε να ξεμπλέξει τον Ολυμπιακό από την ζώνη του υποβιβασμού…
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 6-1
(7′ Μπάνον, 14′ Μαυρομάτης, 19′ Σίγγας, 42′ Μπανιώτης, 74′, 88′ Μπορμπόκης – 49′ Τσαλουχίδης)
ΠΑΟΚ (Τάις Λίμπρεχτς): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μπανιώτης, Σίγγας, Μαυρομάτης, Σκαρτάδος, Σερέτης (64′ Τσιπλάκης), Μπάνον (60′ Ιορδανίδης), Μπορμπόκης, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.
Ολυμπιακός (Παύλος Γρηγοριάδης): Πλίτσης, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Αλεξίου, Μίχος (46′ Ψεύτης), Τόγιας, Μπονόβας, Νεντίδης, Μητρόπουλος, Τσαλουχίδης, Μουστακίδης (46′ Καπουράνης).




Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: