Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Τσαλίκης: «Παραμένει στόχος η κορυφή»

Ο τεχνικός διευθυντής και γενικός αρχηγός του Ηρακλή, Κώστας Τσαλίκης, μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" για την αγωνιστική πορεία της ομάδας, το διοικητικό και το στόχο της ομάδας.

Αρχικά και αναφορικά με το τι άλλαξε και ο Ηρακλής βγάζει το καλό του πρόσωπο στα τελευταία δύο παιχνίδια, τόνισε:

"Δεν θεωρώ ότι άλλαξε κάτι συγκεκριμένο. Αποδείχθηκε πως η ομάδα ήθελε περισσότερο χρόνο για να βρει τα πατήματα και τον ρυθμό που χρειάζονταν απο την αρχή του πρωταθλήματος. Εμφανίζεται πιο βελτιωμένη τώρα εν συγκρίσει με τις πρώτες αγωνιστικές
Έχει πολύ μεγάλο ποσοστό η δουλειά του προπονητή και η γενικότερη παρουσία του, όπως και σε κάθε ομάδα. Πέραν των αποτελεσμάτων, η ομάδα φαίνεται βελτιωμένη σε πολλούς τομείς, στο πάθος, στα τρεξίματα, στη διάθεση, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία όταν συνδυάζονται όλα και έρχονται και τα αποτελέσματα. Αυτό κάνει τις τελευταίες δύο αγωνιστικές η ομάδα και ευελπιστώ να συνεχίσει ανάλογα".

Για το αν αισιοδοξεί βάσει εικόνας πως ο Ηρακλής θα προλάβει να καλύψει τη διαφορά με την πρώτη θέση, σχολίασε:

"Εννοείται οτι ο στόχος παραμένει ο ίδιος , η κορυφή και δεν αλλάζει. Αδιαμφισβήτητα είχαμε ένα κακό ξεκίνημα, αλλά ήμουν αισιόδοξος πως αργά ή γρήγορα η ομάδα θα έβρισκε τα πατήματά της και με τα όσα βλέπουμε, με την αλλαγμένη εικόνα στο γήπεδο, έχει χρόνο για να πετύχει το στόχο. Είμαι κάθετος σ' αυτό. Ο στόχος δεν αλλάζει, δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτή η ομάδα έχει φτιαχτεί για πρωταθλητισμό κι αυτό θα επιδιώξει μέχρι την τελευταία αγωνιστική".

Ερωτηθείς αν αυτή την περίοδο μέσω λύσεων συμβολαίων, προσφυγών και επικείμενων μεταγραφών ο Ηρακλής αναδιοργανώνει το ρόστερ του, τόνισε:

"Ειναι μπερδεμένο το όλο θέμα για να το προσδιορίσω με μια λέξη. Υπήρχαν παιδιά που έφυγαν χωρίς να έχουν προσφέρει κάτι στην ομάδα. Ο τρόπος που έφυγαν ήταν γι' αυτούς η επιλεγμένη λύση. Μπορεί να μην είναι το καλύτερο για μια ομάδα να αποχωρούν ποδοσφαιριστές με προσφυγές, αλλά θεωρώ πως σ' αυτό το κομμάτι ελάχιστη συμμετοχή μπορώ να έχω. Είναι θέμα διοίκησης, οικονομικό, όπου δεν παρεμβαίνω. Θεωρώ έχουν εντοπιστεί λάθη και αδυναμίες που είναι φυσιολογικό να διορθωθούν στις μεταγραφές του Ιανουαρίου".

Σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για μεταγραφές ή αυτές είναι σε συνάρντηση με τα διοικητικά, απάντησε:

"Εννοείται πως αυτό που χρειάζεται ο Ηρακλής ειναι η οικονομική ηρεμία. Όταν δεν υπάρχει δε μπορείς να μιλάς για μεταγραφές και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι θα επέλθει στην ομάδα. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο, για να μπορέσουν να γίνουν σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν τουλάχιστον τρεις μεταγραφές για να συνεχίσει η ομάδα. Απο εκεί και πέρα είναι πράγματα που δυστυχώς αποσυντονίζουν αυτή τη στιγμή το αγωνιστικό τμήμα, χωρίς να θέλω να πω πως η εξέλιξη των πραγμάτων δεν θα είναι θετική. Σ' αυτό ευελπιστούν όλοι. Αυτή τη στιγμή αυτό το δεκαπενθήμερο αποσυντονίζει τελείως το αγωνιστικό. Δεν είναι στις αρμοδιότητες τις δικές μου η συμμετοχή στις συζητήσεις αυτές. Είναι ένα κομμάτι εκτός του αγωνιστικού τμήματος".

Σχετικά με το αν ο Θόδωρης Παπαδόπουλος έπρεπε να εγκαταλείψει την ομάδα ή θα μπορέσει να συνεχίσει, σχολίασε:

"Είμαι στην ομαδα 4,5 μήνες. Απο αυτά που έχω παρακολουθήσει απο την αρχή, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κάνει ότι του ζητήσαμε, για να φτιαχτεί η ομάδα όπως έπρεπε για να γίνει το καλύτερο σαν βάση στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Δε μπορώ να γνωρίζω αν έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει, είναι θέμα δικό του το αν μπορεί".

Για το αν δημιουργήθηκε μια ομάδα πολύ πιο ακριβή σε σχέση με τα έσοδα, είπε:

"Πολύ πιθανό. Δεν υπάρχει σαφή απάντηση. Μια εκδοχή δική μου είναι ότι μποιρεί να έχει συμβεί αυτό. Δεν μπορώ και δεν μπορούσα να ξέρω. Δεν μπορώ να ξέρω τι έσοδα μπορεί να υπολόγιζε η διοίκηση και δεν το γνωρίζω και τώρα". Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: