Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Το διασκεδάζει και… αδιάφορος!!

Ο Ολυμπιακός προχωράει από νίκη σε νίκη στην Ευρωλίγκα παρότι σίγουρα πρώτος στον όμιλο και ελλιπής λόγω τιμωριών και το www.sportfm.gr αναλύει τα «πως» και τα «γιατί» της επικράτησης επί της Μπάγερν.

Το διασκεδάζει και… αδιάφορος
Έχοντας πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του σε όλες τις διοργανώσεις και έχοντας… ξαφνικές απώλειες από τις τιμωρίες των Πρίντεζη και Μπέγκιτς, πολλοί είπαν ότι το «τρένο» του Ολυμπιακού θα έκανε… στάση στο Μόναχο. Το κίνητρο πρόκρισης που είχε η Μπάγερν, αλλά και η απειρία των Καββαδά, Αγραβάνη που δεδομένα θα έπαιρναν περισσότερο χρόνο στο rotation, δυσκόλευε ακόμα περισσότερο το έργο. Όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια, μετέτρεψαν τα ατού των βαυαρών –γρήγορος ρυθμός, πολλές κατοχές και συνεχόμενα σουτ- σε δικό τους όπλο και πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ένα ροζ φύλλο που δεν αλλάζει τίποτα βαθμολογικά, όπως δεν θα διαφοροποιούταν κάτι αν ο Σάφαρτζικ έβρισκε στόχο στο τρίποντο νίκης στην εκπνοή. Αλλά μπολιάζει με ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση τον Ολυμπιακό ενόψει της δυσκολότερης συνέχειας που θα ακολουθήσει στο Top 16 και βάζει περισσότερο στο… κόλπο παίκτες με μηδαμινές εικόνες στην διοργάνωση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν έπειτα από ένα απολαυστικό παιχνίδι της Μπάγερν έχοντας ψεγάδια την αμυντική τους αποτελεσματικότητα και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Ο χαρακτήρας του αγώνα ήταν τέτοιος όμως που δικαιολογεί και τις δύο ατέλειες, που οφείλουν πάντως να διορθωθούν.

«Το διασκεδάσαμε, μένοντας σοβαροί ως το τέλος», ήταν η ατάκα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», έδωσε με λίγες λέξεις το νόημα και της χθεσινής νίκης. Ο Ολυμπιακός νικάει ακόμα και όταν είναι αδιάφορος ή του λείπουν δύο βασικότατοι ψηλοί, διότι είναι μία εξαιρετική παρέα που παίζει πάντα για το καλύτερο. Εκτός από το γόητρο και την αξιοπιστία της διοργάνωσης άλλωστε, στις εξέδρες του «Audi Dome» υπήρχαν περισσότεροι από χίλιοι έλληνες που σήμερα θα πάνε χαμογελαστοί στις δουλειές τους. Μπορούν κάλλιστα να… δανειστούν την ατάκα του Γκάρι Λίνεκερ, προσαρμόζοντάς την στο μπάσκετ, που είναι το άθλημα που παίζουν όλοι, αλλά στο τέλος νικούν οι Έλληνες.

Κόντρα στην ταλαντούχα ομάδα της Μπάγερν που τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει περισσότερο, ο Ολυμπιακός ευτύχισε να έχει ως ομάδα εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα, δημιουργία, ενώ στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο, «απάντησε» με το ίδιο νόμισμα –επιθετικά ριμπάουντ- στον μοναδικό τομέα που υπερίσχυσαν οι γηπεδούχοι. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι μπορούν να πάρουν παιχνίδια και στον ρυθμό που θεωρητικά ευνοεί τον αντίπαλο, αφού είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι σε σετ παιχνίδι η Μπάγερν δύσκολα θα ανταποκρινόταν.

inner

Ατομικά, ο Στράτος Περπέρογλου επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά με την εξαιρετική του εμφάνιση πόσο πολύτιμη ήταν η μεταγραφή του και πόσο χαρούμενο κάνει τον προπονητή, αφού έχει τη δυνατότητα να αποδώσει το ίδιο καλά σε τρεις θέσεις. Δίπλα του ο Βασίλης Σπανούλης προσέθεσε μία ακόμα παραγωγική βραδιά, ο Σλούκας «μίλησε» σε κρίσιμα σημεία και κυρίως ο Βασίλης Καββαδάς, έστειλε πρόωρα μήνυμα ότι ναι μεν είναι προσθήκη για το μέλλον, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει βοήθειες και από φέτος.

Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει την απόφαση της Ευρωλίγκας για την έφεση, ώστε να μάθει τις συνθήκες με τις οποίες θα υποδεχθεί την προσεχή Πέμπτη (12/12) την Σιένα στο ΣΕΦ. Στο μεσοδιάστημα, υπάρχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, στο οποίο δίνεται η ευκαιρία να διευρυνθεί το σερί στο «είκοσι στα είκοσι» και να παραμείνει το ερώτημα, που θα χάσει ο φετινός Ολυμπιακός; Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: