Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Περπέρογλου: «Όταν βάζεις τα πρώτα… μετά είναι πιο εύκολα»

Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν πρώτος σκόρερ (25π.) στην νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν με τον ίδιο να εξηγεί για την απόδοσή τους πως όταν μπαίνουν τα πρώτα σουτ τα επόμενα έρχονται… εύκολα.

Περπέρογλου: «Όταν βάζεις τα πρώτα… μετά είναι πιο εύκολα»
Ο Στράτος Περπέρογλου έτυχε 25 πόντους στην επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, και όπως εξήγησε όταν τα πρώτα σουτ μπαίνουν, αυτά που ακολουθούν έρχονται πιο εύκολα. Ο διεθνής φόργουορντ πάντως στάθηκε στην κακή αμυντική λειτουργία του ίδιου και των συμπαικτών του λέγοντας πως είναι κάτι στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να δουλέψουν.

«Ήταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε ένα ριμπάουντ, ένα σουτ. Έτσι, όμως, είναι το μπάσκετ. Είχαμε τη νίκη στο χέρι μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος πήγαμε να χάσουμε.

Ήταν ένα ματς ανοικτό με υψηλό σκορ και αυτό είναι που θέλει να βλέπει ο κόσμος. Βέβαια αυτό που είναι καλός για τους φιλάθλους, είναι κακό για εμάς. Ήμασταν κακοί στην άμυνα. Πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι γιατί έρχονται δύσκολα ματς»,
είπε αρχικά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στο αποψινό ματς και συνέχισε:

«Λένε ότι δεν είχαμε κίνητρο, όμως συνέβη το αντίθετο. Όλοι είχαμε κίνητρο, λόγω των απουσιών αλλά και του ότι έχουμε βγει πρώτοι. Αλλάξαμε σχήματα στη διάρκεια του ματς και αυτό δεν βοήθησε στην επικοινωνία μας στην άμυνα, δεν βρήκαμε καλή χημεία και για αυτό δεχθήκαμε εύκολους πόντους».

Όσο για την δική του απόδοση; «Έβαλα κάποια σουτ στην επίθεση. Έπαιξα σε κάποια θέση που δεν συνηθίζω λόγω της απουσίας του Πρίντεζη (στη θέση «4»). Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου. Όταν βάζεις τα πρώτα σουτ και ζεσταίνεσαι μετά είναι πιο εύκολα».


Σλούκας: «Κερδίσαμε από τύχη»


Ο Κώστας Σλούκας δεν στάθηκε τόσο στη νίκη, όσο στα αρνητικά σημεία της εμφάνισης του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν.

«Κερδίσαμε καθαρά από τύχη. Ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα, τελικά φτάσαμε στο σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι δύο φορές σερί πρωταθλητές Ευρώπης και όλες οι ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο να τον κερδίσουν. Το ματς ήταν διασκεδαστικό για τους φιλάθλους, αλλά οι ομάδες από πλευράς τακτικής ήταν κακές», ανέφερε ο νεαρός γκαρντ.


Καββαδάς: «Μια πολύ όμορφη βραδιά»

Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν ενθουσιασμένος για το νικηφόρο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα.

Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Βασίλης Καββαδάς με τον Ολυμπιακό.

«Νιώθω υπέροχα. Απόψε ήταν πολύ όμορφη βραδιά. Το πρώτο ματς στην Ευρωλίγκα ήρθε με νίκη», δήλωσε ο 22χρονος σέντερ, που είχε 6 πόντους.

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει να χτυπάει όλα τα ματς και να είναι ανταγωνιστικός. Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες παρότι οι παίκτες που έλειπαν είναι σημαντικοί», πρόσθεσε, ενώ για το ρόλο του στην ομάδα, είπε: «Προσωπικά, είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητήσουν και να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό».


Πέτγουεϊ: «Αληθινή ομάδα»
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μόναχο.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπάγερν και οι δυσκολίες κάτω από τις οποίες επετεύχθη είναι κάτι που ξεχώρισε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

«Ήμασταν αληθινή ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα δώσει τη σπίθα. Ήταν ένα δύσκολο ματς, σε μία σπουδαία ατμόσφαιρα. Μεγάλη νίκη!», έγραψε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ στο Twitter.

Air Georgia™ @The_Pet_Way
One team for real tonight! You never know who is gonna give that spark tough game + great environment = big win!

Δεν υπάρχουν σχόλια: