Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο Σιόβας, το 4-2-4 του Ρανιέρι και ο Κάτσε!!

Ο Δημ. Καρμοίρης εξηγεί στον SportDog γιατί το κενό του διεθνή στόπερ είναι μεγάλο και σχολιάζει την απόφαση της ΕΠΟ για τον ομοσπονδιακό. Τι λέει για τον Αλβανό του ΠΑΟΚ; Συμπτωματικά, στην Κρήτη και το Παγκρήτιο, στο γήπεδο που πανηγύρισε την πιο πρόσφατη νίκη του (4-1) μακριά από το Φάληρο, στις 23 του περασμένου Μάρτη (7 μήνες κοντά!), κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, πηγαίνει ο Ολυμπιακός για να κουμαντάρει τα κακώς κείμενα της φετινής εκκίνησης του στο πρωτάθλημα.

Και το προβλεπόμενο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι θα το κουμαντάρουν κάποια στιγμή το πράμα, για να έρθουν στα "συγκαλά τους" και να αποδείξουν τις χαοτικές διαφορές τους από τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα. Ειδικά από τη στιγμή που ορισμένους τους πήραν είδηση ότι μπορεί και να κάνουν επιλογή αγώνων...

Ο καθένας στη θέση του Μίτσελ θα ένιωθε εύλογα ανακουφισμένος όσο εξαλείφονται τα (όχι και λίγα) προβλήματα τραυματισμών και συγκροτείται το οπλοστάσιό του. Άλλωστε το σαββατιάτικο παιχνίδι είναι το "εναρκτήριο λάκτισμα" ενός σκληρού 8ήμερου, με Εργοτέλη, Γιουβέντους, Παναθηναϊκό, που καθιστά αναγκαία την ετοιμότητα προς χρήση, όσων περισσότερων λύσεων γίνεται (και διαθέτει).
Το "εργαλείο ...κάθε χρήσης" Φουστέρ θα ξαναβρεθεί στις επάλξεις, ο Σαλίνο επιστρέφει υποσχόμενος ανώτερη αμυντική προσφορά από του Ομάρ στα ευρωπαϊκά ματς, ο Μπενίτες θα δώσει εναλλακτικές στο σκοράρισμα, ο Ντοσεβί γυρίζει και προσδίδει ευρύτητα στην επίθεση (κι ας μην αφορά αυτό το Champions League στο οποίο δεν είναι δηλωμένος) και όλοι αυτοί μαζί καθιστούν ασφαλέστερο τον προπονητή. Που, προσωπικά ωστόσο, εφόσον ήμουνα στη θέση του, θα εξακολουθούσα αυτή την ώρα να αισθάνομαι ένα σημαντικό κενό. Εξ ονόματος Δημήτρη Σιόβα.

Οι καραμπόλες στην άμυνα

Καλοί, χρυσοί και άγιοι οι αποθεραπευμένοι, αλλά μετά από ενάμιση μήνα επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων σε τριπλό μέτωπο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ζώνη που χωλαίνει ο πρωταθλητής εντοπίζεται στο περίγραμμα των στόπερ.

Δεν μπαίνω – ακόμα τουλάχιστον – στη διαδικασία να πω αν ο Μποτία για τον οποίο έχει γίνει πολύς λόγος, κάνει ή δεν κάνει για τους τόσο υψηλούς στόχους των Ερυθρολεύκων. Δεν παραγνωρίζεται όμως και το γεγονός της αστάθειας του (ανατρέξτε στις αντιφατικές εμφανίσεις που έκανε με Ατλέτικο και Μάλμε) και, κυρίως, της επιρρεπούς φόρας του στην ...γκέλα, που ακόμα και ηπιότερη να είναι από την αλήστου μνήμης στη Σουηδία, δεν παύει να υπόσχεται γκολ στον αντίπαλο.
Το κακό δε με τον Ισπανό είναι ότι δεν αναφερόμαστε σε ευέλικτο κεντρικό αμυντικό, που θα δίνει μέσα στον αγώνα τις ανάσες στο βετεράνο πολεμιστή, Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος πρέπει να καταπονείται λιγότερο, ελέγχοντας και επεμβαίνοντας με την πείρα και την κλάση του μέσα από μικρότερη ακτίνα δράσης, αρκούμενος στη "φωτογραφική" εξέλιξή της.

Ο διεθνής Γάλλος άσος, επίσης, έτσι όπως εξελίχθηκαν οι καταστάσεις, δεν μπορεί να ξεκουράζεται όσο θα έπρεπε, μένοντας εκτός αγώνων παραπάνω χρόνο. Λόγου χάρη, αν ο Σιόβας ήταν έτοιμος, στο Ηράκλειο θα έπαιζε αυτός, με Αυλωνίτη ή και Μποτία στο πλευρό του, για να παρουσιαστεί πια ο Αμπιντάλ "φρεσκαδούρα" εναντίον της Γιούβε την προσεχή Τετάρτη, αφού η συμμετοχή του θα είναι απαραίτητη και στο ...καπάκι, με τον ΠΑΟ, ανήμερα του Αϊ Δημήτρη.

Κατά του Εργοτέλη, τέλος πάντων, το θέμα του Ολυμπιακού που εκείνος θα κάνει το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και ο γηπεδούχος θα αμύνεται πρωτίστως, δεν είναι οι στόπερ, οπότε ο Σιόβας θα λείψει λιγότερο. Στην κατάσταση που βρίσκονται άλλωστε οι Κρητικοί, ένας σοβαρός και καλός πρωταθλητής θα ξεμουδιάσει ευχάριστα πριν από τις πρώτες γερές προκλήσεις της σεζόν.

Όμως για τα αμέσως επόμενο αγωνιστικό ζεύγος με τα ντέρμπι στο Champions League και τη Super League, η απώλεια του αριστεροπόδαρου διεθνή είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

Αυτό λέω εγώ.
- Εκείνο το ...εξωφρενικό "4-2-4" του Ρανιέρι με τη Β. Ιρλανδία δεν κρύβω ότι με ...αποσυντόνισε ένεκα της άποψης που έχω για το who is who του συγκεκριμένου. Εντάξει, δεν διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο "στρατηγούς" στην οργάνωση του παιχνιδιού για να τον ...παντρευτεί και η Εθνική Ομάδα λύνοντας το σοβαρό ζήτημα στην καθοδήγηση ανάπτυξης.

Βάζοντας όμως 4 κυνηγούς (ταιριάζουν δεν ταιριάζουν μαζί Μήτρογλου και Κλάους ή π.χ. ο Σαμαράς αριστερά και προς τα μέσα, σε ελεύθερο ρόλο λες και έχει την τεχνική κατάρτιση ενός Αφελάι ας πούμε!), χωρίς μπαλαντέρ για να περάσει μπάλες μπροστά και αφήνοντας άδειο το κέντρο, όταν ο άλλος προπονητής στο γεμίζει την ίδια στιγμή με 5 νοματαίους… Ε, τότε: Τι κάνεις Κλαούντιό μου, κουκιά σπέρνω!

Από την άλλη δεν συζητείται η φρόνιμη αντίδραση ΕΠΟ για στήριξη του. Ειδικά που το επόμενο ματς είναι με Ν. Φερόε στο Νέο Φάληρο και συνεπάγεται επιτέλους νίκη, άρα και αποχαιρετισμός στο 2014 με σιγουριά στην παραμονή του Ιταλού – για τον οποίο εμμένω στην αρχική θέση μου ότι δεν είναι κανένας "πρόχειρος"  στον ελληνικό πάγκο. Κατά συνέπεια αποφυγή κινήσεων μέσα σε τρικυμία και επιστροφή της ηρεμίας, την οποία έχει πολλή ανάγκη, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
- Ο Κάτσε είναι βέβαιο τώρα ότι έχει πέσει θύμα hackers στην προσωπική σελίδα του στα social media; Τυχαίο άραγε το καινούργιο post με τη σημαία της "μεγάλης Αλβανίας" με το περυσινό ατόπημα του με τον U. C. K. A.; Δεν με πείθει προσωπικά.*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: