Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού επί των «δράκων» (video)

Σαν σήμερα το 1995 ο Παναθηναϊκός νίκησε (1-0) εκτός έδρας την πολύ δυνατή τότε Πόρτο του αείμνηστου, Μπόμπι Ρόμπσον, παίζοντας για περίπου 60 λεπτά με δέκα παίκτες. «Χρυσός» σκόρερ ο Μάρκος.

Το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού επί των «δράκων» (video)
Ένα από τα πιο ιστορικά και δύσκολα «διπλά» του στην Ευρώπη πήρε ο Παναθηναϊκός πριν ακριβώς 19 χρόνια.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 της Πόρτο στο «Ντας Άντας» για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη σε γκολ του Δημήτρη Μάρκου στο 40ο λεπτό, που νίκησε τον Βιτόρ Μπαία με σουτ έξω από την περιοχή.

Μάλιστα, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε μείνει με δέκα παίκτες πέντε λεπτά νωρίτερα, όταν ο Αλέξης Αλεξούδης αποβλήθηκε, αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη.

Το «τριφύλλι» με αυτό το αποτέλεσμα έφθασε τους έξι βαθμούς, καθώς είχε νικήσει στην δεύτερη αγωνιστική την Ναντ του Κλοντ Μακελελέ με 3-1. Το παιχνίδι της Αθήνας είχε λήξει 0-0, ενώ ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον όμιλο με 11 βαθμούς και προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης, παίρνοντας… μαζί του τη Ναντ. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Πορτογάλοι και η Άαλμποργκ που είχαν επτά και τέσσερις πόντους αντίστοιχα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πόρτο (Μπόμπι Ρόμπσον): Μπαία, Πίντο (55’ Φόλια), Σάντος, Άλβες, Κάρλος, Έμερσον, Σεκρετάριο (84’ Μπίνο), Μπάρος (76’ Κόουτο), Ντομίνγκος, Λάπατι, Ντρούλοβιτς.

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γιώργος Χ. Γεωργιάδης (Λαγωνικάκης), Καλιτζάκης, Μπορέλι (77’ Καπουράνης), Μάρκος, Γιώργος Σ. Γεωργιάδης, Γιώργος Δώνης (82’ Κολιτσιδάκης), Αλεξούδης, Βαζέχα.



Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει και το 2003 την Πόρτο στην έδρα της, αλλά για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA. Ωστόσο, στο παιχνίδι του «Απ. Νικολαΐδης» η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο «λύγισε» (2-0) την αντίσταση της ελληνικής ομάδας με γκολ του Ντερλέι στην παράταση (103’), ενώ ο ίδιος παίκτης είχε κάνει το 1-0 στο 16ο λεπτό. Στην συνέχεια οι «δράκοι» κατέκτησαν την διοργάνωση, νικώντας την Σέλτικ του Χένρικ Λάρσον με 3-2 στην παράταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: