Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η διαιτητολαγνεία και ο «μεγάλος» που ευνοείται...!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα χρόνια τώρα τις αφορμές μας τις είχαμε και ήταν πολλές. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Η διαιτητολαγνεία και ο «μεγάλος» που ευνοείται...
Και εδώ ζήσαμε τις παράγκες μας, ζήσαμε τα «στημένα» μας και είδαμε διαιτησίες που μας έβγαλαν από τα ρούχα μας. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι είναι πολλές φορές που η τρίχα έγινε τριχιά. Που είδαμε φαντάσματα, μιλήσαμε για σκάνδαλα και «στημένους» διαιτητές, μέχρι «στημένα» τηλεοπτικά κανάλια που αποκρύπτουν τα ριπλέι ή... καταπίνουν τις αμφισβητούμενες φάσεις.
Μπάστα, ρε παιδιά, πραγματικά μπάστα. Αν δηλαδή στην Ελλάδα συμβεί ό,τι συνέβη στην Αγγλία, που δεν είχαμε απλώς διαιτητικά λάθη στο Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. στη φωτό ο... ένοχος, Μαρκ Κλάτεμπεργκ), αλλά ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και μάλιστα με επαναλαμβανόμενα λάθη (δύο ανύπαρκτες κόκκινες και ένα γκολ οφσάιντ), τα οποία στο συγκεκριμένο γήπεδο έγιναν δεύτερη φορά (το ίδιο είχε συμβεί και στο περσινό Τσέλσι - Γιουνάιτεντ όπου το 3-0 έγινε 3-3 με το έτσι θέλω), τι ακριβώς θα κάναμε;

Αν στην Ελλάδα φέτος συνέβαινε ό,τι συνέβη την περασμένη Κυριακή στην Ιταλία με τη Γιουβέντους (η οποία παρεμπιπτόντως έχει χρόνια τώρα την ταμπέλα της ομάδας με τη μεγαλύτερη «παράγκα» που γνώρισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο), όπου πρώτα ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ της Κατάνια και στη συνέχεια μέτρησε πεντακάθαρο οφσάιντ γκολ της Γιουβέντους για να πάρει τη νίκη με 1-0 κόντρα στους 10 της Κατάνια, τι θα γινόταν;

Και τα λΕω όλα αυτά για να δείξω ότι ο θόρυβος που έγινε τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, και με το πέναλτι που κακώς δόθηκε στον ΠΑΟ σε βάρος του Αρη και με αυτό που επίσης κακώς δόθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» επίσης σε βάρος του Αρη, δεν έχει προηγούμενο.

Οπως επίσης δεν έχουν προηγούμενο οι κάθε λογής ανακοινώσεις ομάδων, ότι ο διαιτητής έβγαλε δύο κίτρινες κάρτες παραπάνω σε εμάς ή έδωσε δύο πλάγια και ένα κόρνερ που δεν ήταν.
Επιπλέον η διαπόμπευση του βασικού χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου, της Νova, με ανακοινώσεις ή σχόλια του Τύπου «κατάπιε» τα ριπλέι ή αποκρύπτει εσκεμμένα το τάδε περιστατικό, επίσης είναι κάτι που ξεπερνάει τα όρια.

Ναι, προφανώς και καταλαβαίνω ότι η συζήτηση ξεκίνησε επειδή κανένα από τα εννιά ριπλέι που είχε η Nova για τη φάση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ξεκαθαρίζει 100% αν είναι χέρι ή όχι. Και ενδεχομένως να διογκώθηκε από το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ηρακλείου το περιστατικό του οπαδού με τον Μαυρία. Αλλά το να πιστέψουμε ότι μας έδειξε εννιά κακά ριπλέι που δεν ξεκαθαρίζουν τη φάση (κατά την άποψη μου ΔΕΝ ήταν πέναλτι) και κράτησε το ένα το καλό, είναι αστειότητα. Οπως επίσης αστειότητα είναι να την κατηγορούμε ότι... κατάπιε το περιστατικό με τον Μαυρία, με το οποίο ασχολήθηκε αμέσως μετά στην εκπομπή της για μεγάλο διάστημα. Οταν, δε, αυτό συμβαίνει και από άνθρωπο που έχει στην κατοχή του έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους media, και για τον οποίο κατά καιρούς έχει ακούσει διάφορα άδικα σχόλια ή ψεύδη (σαν αυτά που ξεστόμιζε με μεγάλη ευκολία σε πρόσφατη εκπομπή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής), τότε είναι και ανεξήγητο.

Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε αποφασίσει να το τελειώσουμε όλοι μαζί ρίχνοντάς του τόσο δηλητήριο, που δεν θα συνέρχεται με τίποτα, Ο.Κ., σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν όμως το αγγλικό, το ιταλικό, το ισπανικό που τα αποθεώνουμε, τα απολαμβάνουμε και τα θεωρούμε τα καλύτερα, μας δίνουν πολύ χειρότερες εικόνες και πολύ χειρότερες διαιτησίες από αυτές που έχουμε δει έως τώρα στη φετινή Super League, τότε θα πρέπει να βάλουμε όλοι μας λίγο φρένο.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: