Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Και το… γόητρο και την πρόκριση η Παρί!!

Και το… γόητρο και την πρόκριση η Παρί
Την πρόκριση στα προημιτελικά του γαλλικού Λιγκ Καπ πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν, επικρατώντας στο «clasico» της Μαρσέιγ με σκορ 2-0.

Εκτός αποστολής από την αναμέτρηση ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, με τους Μασσαλούς να έχουν παράπονα για το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκαν οι πρωτευουσιάνοι στο 28’ και κόστισε την αποβολή του Φανί.

Οι περισσότεροι περίμεναν πως θα τα έβρισκε δύσκολα η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στη Μαρσέιγ, χωρίς τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Όμως, με το που ξεκίνησε το ντέρμπι οι συμπαίκτες του Σουηδού έκαναν τα πάντα προκειμένου να μη φανεί η απουσία του. Από το πρώτο λεπτό, λοιπόν, οι πρωτευουσιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά, έχοντας κλείσει στο… καβούκι τους, τους Μασσαλούς. Ωστόσο, στο 28’ έγινε η φάση που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του ντέρμπι. Ο διαιτητής είδε ανατροπή του Οαρό από τον Φανί στη μεγάλη περιοχή και εκτός από την άσπρη βούλα, έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της Μαρσέιγ. Στη συνέχεια, ο Τιάγκο Σίλβα ευστόχησε στο πέναλτι, με την Παρί Σεν Ζερμέν να πηγαίνει προηγούμενη στα αποδυτήρια με σκορ 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Παρί που είχε το προβάδισμα αλλά και την αριθμητική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε και για άλλο τέρμα. Και αυτό το πέτυχε στο 50’ με τον Μενέζ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μαρσέιγ έδειξε να μην είναι σε θέση να αντιδράσει, με τους γηπεδούχους να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Οι Μασσαλοί έφτασαν κοντά στο γκολ στο 87’ όταν ο Σεϊρού, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ντουσέζ, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να φτάνει στη νίκη με σκορ 2-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Τρίτη (30/10)

Σοσό-Σεντ Ετιέν 0-3
(10’, 67’ Χαμουρά, 88’ Αλόνσο)

Ρεν-Αρλ 1-0
(18’ Αλεσαντρίνι)

Μονακό-Τρουά 1-2
(26’ πεν. Καράσκο - 65’ Ρινκόν, 81’ Οθόν)

Λιλ-Τουλούζ 1-0
(117’ Ρου)

Τετάρτη (31/10)

Νις-Λιόν 3-1
(6’ πεν. Εϊσερίκ, 9’ Τραορέ, 15’ Σίβελι-8’ Γκομίς)

Μονπελιέ-Μπορντό 1-0
(61’ Τινάν)

Μπαστιά-Οσέρ Αναβλήθηκε

Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ 2-0
(28’ πεν. Τιάγκο Σίλβα, 50’ Μενέζ)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: