Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Εάν ο Ιβάν Σαββίδης δεν "σπάσει αυγά"

Η βία που δεν αντιμετωπίζεται με νουθεσίες στον ΠΑΟΚ, οι ανακοινώσεις που δεν προσφέρουν τίποτα, το παράδειγμα της Ραπίντ και η ώρα των πράξεων από τον Ιβάν Σαββίδη. Το σχόλιο του Σάκη Γκίνα...

Εάν ο Ιβάν Σαββίδης δεν "σπάσει αυγά"
Το πρόβλημα της βίας στη Τούμπα δεν λύνεται με χιλιοειπωμένες νουθεσίες προς τους ταραξίες, ούτε με «λάιτ» ανακοινώσεις διαπιστωτικού χαρακτήρα, όπως η τελευταία που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Λύνεται με άμεσες αποφάσεις και πράξεις σαν την διαγραφή, για παράδειγμα, δυο συνδέσμων της Ραπίντ από την διοίκηση της αυστριακής ομάδας, μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη.
Η διοίκηση της Ραπίντ την επομένη του αγώνα, προανήγγειλε μέσω του προέδρου της, Ρούντολφ Έντλιγκερ, την σκληρή γραμμή που θα ακολουθήσει με τους δικούς της χούλιγκαν που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια της Τούμπας και λίγες μέρες μετά μετουσίωσε τα λόγια σε πράξεις. Διέγραψε δυο συνδέσμους της Ραπίντ που συμμετείχαν ή υπέθαλψαν τους ταραξίες των επεισοδίων, απαγορεύοντας στα μέλη τους την είσοδο σε κάθε εντός ή εκτός αγώνα της ομάδας, προειδοποιώντας παράλληλα ότι την ίδια μοίρα θα έχουν και όσοι σύνδεσμοι δεν συνετιστούν.
Ευχολόγια...
Αντίθετα, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δυο μήνες μετά τα επεισόδια και αφού πρώτα τελεσιδίκησε η βαριά τιμωρία της ΟΥΕΦΑ, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία απλά διαπιστώνει το πρόβλημα με αυτονόητες δημοσιογραφικές επισημάνσεις και προβαίνει σε νουθεσίες και ευχολόγια για την αλλαγή νοοτροπίας στο θέμα της βίας. Τίποτα άλλο. Μόνο που μια διοίκηση δεν διαπιστώνει τα προβλήματα, αλλά παίρνει αποφάσεις και τα λύνει ακαριαία. Με ευχολόγια και νουθεσίες δεν εξαλείφεται το πρόβλημα της βίας. Όσοι συμμετέχουν σε επεισόδια δεν «συγκινούνται» από τέτοια. Η βία πατάσσεται, δεν νουθετείται.
Η ανακοινώσεις δεν προσφέρουν τίποτα...
Δεν είναι μάθημα ηθικής αγωγής για εκπαίδευση στο σχολείο. Είναι προφανές ότι ανακοινώσεις τύπου νουθεσιών, όπως η τελευταία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος της βίας στη Τούμπα. Ουσία θα είχε μόνο μια ανακοίνωση λήψης συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ώρα για πράξεις...
Από λόγια χορτάσαμε... Χρειάζονται πράξεις Η διαπλοκή και η βία στο ποδόσφαιρο αλληλοσυνδέονται, όπως συμβαίνει και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Χρειάζονται πράξεις... Και μάλιστα άμεσες και δυναμικές από την νέα διοίκηση, αλλιώς τζάμπα χάνουμε τα λόγια μας. Εάν ο Ιβάν Σαββίδης δεν «σπάσει αυγά» και ακολουθήσει την πεπατημένη των μέσων όρων, των προκατόχων του, το πρόβλημα όχι μόνο δεν θα λυθεί, αλλά με την επικείμενη έξαρση των κοινωνικών προβλημάτων, θα διογκωθεί.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: