Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ποιον Έλληνα επηρεάζει το “Dragic deal”;

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει πως η διαφαινόμενη αποχώρηση του Γκόραν Ντράγκιτς από τους Φοίνιξ Σανς, μπορεί να ανοίξει γρηγορότερα τον δρόμο στον Θανάση Αντετοκούνμπο και ποια συγκυρία απέτρεψε μία ενδεχόμενη εμπλοκή του Κώστα Παπανικολάου.
Πως συνδέεται η ειλημμένη απόφαση του 28χρονου διεθνούς Σλοβένου point-guard να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους “Ήλιους”, που εκπνέει το καλοκαίρι, με την είσοδο του Θανάση Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και πως θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του Κώστα Παπανικολάου στο Χιούστον; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, αρχίζοντας με το ότι ο Γκόραν Ντράγκιτς “μπήκε” στην τελευταία χρονιά του 4ετούς (3+1) συμβολαίου που υπέγραψε με την ομάδα της Αριζόνα το 2012, προερχόμενος από την κορυφαία σεζόν του στο ΝΒΑ (μ.ο. 20,3π. & 5,9ασ. με 40,8% στα τριπ.). Δυστυχώς γι' αυτόν, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, παρ' ότι τον περασμένο Οκτώβριο, οι Σανς υπέγραψαν για 2 χρόνια τον αδελφό του Ζόραν, σε μία προσπάθεια να τον πείσουν, να μην εξασκήσει το δικαίωμα που του δίνει το συμβόλαιό του να μείνει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και να παραμείνει στο Φοίνιξ μέχρι το 2016.

Πως άλλαξαν τα πράγματα

Το “γλυκό” άρχισε να... χαλάει από τον περασμένο Ιούλιο, όταν η ομάδα του απέκτησε μέσω ανταλλαγής τον προικισμένο σκόρερ, Αϊζέϊα Τόμας, από τους Σακραμέντο Κινγκς που αγωνίζεται στην ίδια θέση μαζί του. Η προσθήκη του βραχύσωμου point-guard σε συνδυασμό με την παρουσία του Έρικ Μπλέντσοου, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί ελαφρά ο χρόνος συμμετοχής του, να περιοριστεί ο ρόλος του και φυσικά να “πέσουν” και τα νούμερά του (16,3π. & 4,1ασ. με 35,5% στα τριπ.). Αυτή η συνύπαρξή του με άλλους δύο γκαρντ πρώτης γραμμής, τον έκανε σταδιακά να αλλάξει γνώμη και πολύ πρόσφατα, ο ατζέντης του Μπιλ Ντάφι ενημέρωσε την διοίκηση των Σανς, ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, ο πελάτης του θα μείνει ελεύθερος, για να αναζητήσει αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Από την προηγούμενη εβδομάδα, λοιπόν, οπότε και η συγκεκριμένη πληροφορία έκανε τον... γύρο του ΝΒΑ και πριν τις 19 Φεβρουαρίου (οπότε και εκπνέει η προθεσμία των ανταλλαγών), οι “Ηλιοι” έχουν μπει στην διαδικασία να τον παραχωρήσουν , έτσι ώστε να μην τον χάσουν, χωρίς αντάλλαγμα, στο τέλος της χρονιάς. 
 
Που εμπλέκονται οι Έλληνες
 
Η πρώτη ομάδα που εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον να τον αποκτήσει μέσω ανταλλαγής, ήταν οι Χιούστον Ρόκετς, τη φανέλα των οποίων, ο Σλοβένος άσος φόρεσε για περίπου 14 μήνες, από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2012 και πάλι προερχόμενος από τους Φοίνιξ Σανς. Ο Κέβιν ΜακΧέϊλ ήθελε να πλαισιώσει τον Τζέϊμς Χάρντεν με έναν δημιουργικό point-guard που μπορεί να κρατήσει την μπάλα, αλλά και να σκοράρει για να ελαφρύνει λίγο τον υπεφορτωμένο ρόλο του πρώτου σκόρερ στο εφετινό ΝΒΑ και να προσθέσει ποιότητα στην περιφέρειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, τα συμβόλαια που θα μπορούσαν οι “ρουκέτες” να συμπεριλάβουν σε ένα ενδεχόμενο trade για τον Ντράγκιτς (7,5 εκατομμύρια $) ήταν κατά πρώτο λόγο του Τζέϊσον Τέρι (5,45 εκ. $) και κατά δεύτερον του Κώστα Παπανικολάου (4,8 εκ. $), μαζί με μετρητά ή και κάποιον άλλον παίκτη της ομάδας, που είναι εκτός rotation! Το σενάριο αυτό, όμως, εδώ και ένα εικοσιτετράωρο, ανήκει στο παρελθόν, πολύ απλά, γιατί ο ίδιος ο 28χρονος άσος των Σανς, ενημέρωσε την ομάδα του Τέξας, ότι δεν “τρελαίνεται” στην ιδέα να επιστρέψει στο Χιούστον και ούτε φυσικά να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο μαζί τους το καλοκαίρι.   
 
Πως μπορεί να ευνοηθεί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο!
 
Οι δύο πρώτες επιλογές του Γκόραν Ντράγκιτς για το max συμβόλαιο που αναμένεται να διεκδικήσει στην διαπραγμάτευση του ερχόμενου Ιουλίου, είναι οι Νιου Γιορκ Νικς και οι Λος Άντζελες Λέϊκερς. Ο πρόεδρος των “Bockers”, Φιλ Τζάκσον, τον θέλει στο “Μεγάλο Μήλο” και είναι διατεθειμένος να του δώσει τα 80 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά για την ώρα δεν διαθέτει, πολλούς ποιοτικούς παίκτες, για να πείσει τους Σανς, να τον στείλουν πακέτο στη Νέα Υόρκη από τώρα. Αν τα καταφέρει, μετά την αποχώρηση και του Αμάρε Στουντεμάϊρ (οι Νικς εξαγόρασαν το υπόλοιπο του συμβολαίου του) και την “απενεργοποίηση” του Καρμέλο Άντονι (θα υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο), τότε αυτομάτως, θα ανοίξουν δύο θέσεις στο ρόστερ της ομάδας κι έτσι θα επισπευτεί η “προαγωγή” του 22χρονου Έλληνα φόργουορντ από το ΝBDL στο ΝΒΑ! Κατά συνέπεια, οι Νικς θα αναγκαστούν να υπογράψουν τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με εγγυημένο συμβόλαιο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν και να του δώσουν χρόνο συμμετοχής στα 39 εναπομείναντα παιχνίδια για φέτος, προκειμένου να πάρει εμπειρίες και να δείξει τι μπορεί να προσφέρει... Γιατί σε αντίθεση με ό,τι έχει γραφτεί τις τελευταίες μέρες, ούτε ο εκπρόσωπός του, ούτε ο ίδιος ο παίκτης, έχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη ότι οι μέρες του στο Westchester, είναι μετρημένες! Ο Θανάσης, πάντως, κάνει ό,τι μπορεί και η τελευταία του εμφάνιση (36π., 10ρ. & 2ασ.) κόντρα στους Ντέλαγουερ 87ερς, είναι πιθανό να ανάγκασε τον Ντέρικ Φίσερ και τους συνεργάτες του, να ασχοληθούν πιο σοβαρά μαζί του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο "Ζεν Μάστερ", με επίσημη δήλωσή του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: