Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Βασιλικοί… ροζ!!

Η Ρεάλ δεν ήταν ντυμένη στα λευκά, αλλά και τα ροζ δεν την πτόησαν! Η βασίλισσα -με αιχμή τον Κριστιάνο- νίκησε 2-0 τους «βασιλικούς μπλε» της Σάλκε και σκέφτεται... ήδη τους «8» του Champions League.

Βασιλικοί… ροζ!
Την πρώτη φορά τα ροζ της γύρισαν μπούμερανγκ (στην ήττα απ’ τη Σοσιεδάδ), τώρα δεν είχε τέτοια!

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε σχεδόν κανένα πρόβλημα και επικρατώντας 2-0 της Σάλκε μέσα στη Γερμανία, όχι μόνο έφτασε τις 10 σερί νίκες στο Champions League (συνεχίζεται από πέρσι), αλλά μετέτρεψε σε… τυπική διαδικασία την ρεβάνς του «Μπερναμπέου», έχοντας… ήδη τσεκάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Κριστιάνο... απάντησε στους επικριτές του, επιστρέφοντας στα γκολ (26'), ενώ μοίρασε και το φοβερό του Μαρσέλο (79'), με τους Γερμανούς να 'χουν δοκάρι με τον Πλάτε (74').

Το ματς:

Αναμενόμενη ήταν η έναρξη του αγώνα, με τη Ρεάλ να κυκλοφορεί την μπάλα, να ‘χει… σχεδόν 100% κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει πραγματικά την εστία της Σάλκε, λόγω και της τακτικής του Ντι Ματέο που απέδιδε... καρπούς. Κι όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και περισσότερο οι Γερμανοί… κοίμιζαν την βασίλισσα. Και αναθαρρώντας όχι μόνο ανέλαβαν τα ηνία, αλλά λίγο έλειψε να ρίξουν στα… σκοινιά τους Μαδριλένους, αν ο Κασίγιας δεν είχε βγάλει το ωραίο σουτ του Χούντελααρ.

Δεν γινόταν οι πρωταθλητές Ευρώπης να παίζουν… μόνιμα άσχημα. Κάποια στιγμή θα αντιδρούσαν. Μπορεί όλο το γήπεδο να τον γιούχαρε σε κάθε επαφή του με την μπάλα, μπορεί ο Μπόατενγκ να τον είχε «σκοτώσει», ωστόσο ο Κριστιάνο… σίγησε τους πάντες στο 26’, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας (μετά από έξοχη ασίστ του Καρβαχάλ με το… κακό πόδι). Αυτό ήταν που «ξύπνησε» για τα καλά τους Μαδριλένους και… τέλειωσε τους γηπεδούχους (που έχασαν και με τραυματισμό τον Χούντελααρ). Και θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ, αν ο Πορτογάλος (σε εκτέλεση φάουλ) κι ο Μπενζεμά (σε τετ-α-τετ) είχαν νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

inner

Το… μονόπλευρο παιχνίδι της Ρεάλ είχε και συνέχεια στην επανάληψη. Όχι βέβαια πως οι παίκτες του Αντσελότι έδειχναν κάποια διάθεση να επιτεθούν στα… κόκκινα. Αποτέλεσμα αυτού να κυκλοφορούν την μπάλα, να μην απειλούνται επ’ ουδενί και τα λεπτά να φεύγουν -για τους ουδέτερους- βασανιστικά καθώς το θέαμα ΔΕΝ υπήρχε στη Γερμανία. Ήλπιζες όμως πως έστω ένα γκολ ακόμα θα το έβαζε η βασίλισσα, προκειμένου να «καθαρίσει» μια και καλή την υπόθεση πρόκριση.

inner

Και εκεί που περίμενες αυτό, παραλίγο να μπει… φωτιά στην αναμέτρηση. Διότι καλό το «σβηστό» ποδόσφαιρο των Ισπανών, καλή η… καθίζηση των γηπεδούχων, όμως σε μια αντεπίθεσή τους θα μπορούσε να ‘χε έρθει η ισοφάριση, αν ο Πλάτε δεν είχε σημαδέψει το δοκάρι του… παρατηρητή Κασίγιας, αλλά είχε βρει το δυχτάκι. Κι αφού εκεί η Ρεάλ την γλίτωσε, τέλειωσε… για παντός την όποια πιθανότητα να υπάρχει ενδιαφέρον (όσον αφορά την πρόκριση) στον επαναληπτικό. Με τον Κριστιάνο λοιπόν -που είχε ήδη… απαντήσει στη γιούχα και στις κλωτσιές των αντιπάλων του- να περνάει δύο αντιπάλους, πάσαρε στον Μαρσέλο κι αυτός μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, χάρη στο φοβερό σουτ που έπιασε με το «κακό» του πόδι, διαμορφώνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το τελικό 0-2!

Σάλκε: Βέλενροϊτερ, Χέβεντες, Αόγκο, Ουτσίντα, Νάστασιτς, Μάτιπ, Μπόατενγκ, Χέγκερ, Νοϊστέντερ (57’ Κίρχοφ), Τσούπο-Μοτίνγκ, Χούντελααρ (19’ Πλάτε)

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ (82’ Αρμπελόα), Κρόος, Μπέιλ, Λούκας Σίλβα, Ίσκο (85’ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Μπενζεμά *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: