Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Το «μισό μηδέν», τα γκολ μετά το 80’ και η παράδοση…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο τελευταίες κουβέντες για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Κίεβο.

Το «μισό μηδέν», τα γκολ μετά το 80’ και η παράδοση…
*** Μακάρι να διαψευστώ εγώ και να επιβεβαιωθούν όσοι εμφανίζουν σχεδόν δεδομένη την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ντνίπρο. Γιατί εγώ θεωρώ δεδομένο μόνο ένα πράγμα: για να περάσει ο Ολυμπιακός, πρέπει να δώσει τεράστια μάχη και στα 180 λεπτά. Να δώσουν όλοι οι παίκτες του από 80% και πάνω τόσο απόψε, όσο και στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα.

*** Ακούω να λένε ποια Ντνίπρο. Κι εγώ ρωτάω. Ξέρουμε καμία ελληνική ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια έχει επί τρία χρόνια τρεις προκρίσεις από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ; Όχι, είναι η απάντηση. Καμία. Οι Ουκρανοί έχουν μέσα σε αυτή την τριετία νικήσει, μεταξύ άλλων, την Τότεναμ (1-0), τη Νάπολι (3-1), την Σεντ Ετιέν (1-0) και την ΠΣΒ Άϊντχοβεν (2-0). Παρεμπιπτόντως, όλα τα σκορ είναι σκορ πρόκρισης σε νοκ άουτ παιχνίδια, όπως τα τωρινά με τον Ολυμπιακό.

*** Οι μόνες ομάδες που την έχουν νικήσει μέσα στην Ουκρανία είναι δύο άλλες ιταλικές, η Ίντερ 1-0 κι η Φιορεντίνα 2-1. Η δε μοναδική γκάφα της είναι το 0-1 από την άσημη Γκαραμπάγκ.

*** Εξυπακούεται ότι δεν είναι κανένα…θηρίο. Αλλά είναι, συγνώμη για την έκφραση, κωλομάδα! Δηλαδή σου βγάζει τα συκώτια από το τρέξιμο, από τα φάουλ, από τον τρόπο του παιχνιδιού της γενικά. Τα παιχνίδια της είναι αυτό που λέμε «του μισού μηδέν»! Φέτος έχει δώσει στην Ευρώπη πέντε παιχνίδια εντός έδρας κι έχουν μπει συνολικά έξι γκολ! Τρία από τους Ουκρανούς και τρία από τους φιλοξενούμενους!

*** Ο δε αυτός προπονητής της Ντνίπρο, ο Μάρκεβιτς, φτιάχνει ομάδες που το κυνηγάνε το γκολ ως το τέλος. Στο Μέταλιστ-Ολυμπιακός 1-0 το 2008 είχε κάνει το γκολ στο 88’. Και στο Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2 το 2012 είχε κάνει τα γκολ στο 81’ και στο 86’….

*** Να θυμίσω ακόμη ότι ο Ολυμπιακός τις τρεις φορές που πήγε στην Ουκρανία κι άνοιξε αυτός το σκορ, πήρε αποτέλεσμα (κέρδισε 3-0 την Τσέρνομορετς στην Οδησσό, έφερε 2-2 με τη Σαχτάρ και κέρδισε 1-0 τη Μέταλιστ). Τις δύο άλλες φορές που πήγε στην Ουκρανία και δέχθηκε πρώτος γκολ, έχασε (0-1 από την Ντινάμο Κιέβου και 0-1 από τη Μέταλιστ). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: