Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Η πιο αποτυχημένη σεζόν της επταετίας αν δεν βγει πρώτος στα πλέι οφ» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Μηλιωρίδης. Ο πρώην παράγοντας του ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και εξέφρασε την άποψή του, ότι αν η ομάδα δεν βγει πρώτη στα πλέι οφ θα είναι η πιο αποτυχημένη σεζόν της επταετίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Ζήσης Βρύζας είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται τα τελευταία 8-9 χρόνια στον ΠΑΟΚ, έχει έρθει η φθορά του χρόνου γι' αυτόν. Έχει περάσει από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, του προέδρου, του αντιπροέδρου αναγκαστικά και μη όταν ένας άνθρωπος είναι τόσα χρόνια σε μια ομάδα στο τέλος και μια βρύση αν τρέχει στα αποδυτήρια μπορεί να λένε ότι φταίει ο Βρύζας. Επομένως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον Ζήση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχει κάνει και πολλά καλά πράγματα για την ομάδα ή δεν έχει κάνει και λάθη. Μόνο όσοι δεν δουλεύουν, δεν κάνουν λάθη».

Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα: «Αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Γιατί μπορεί να θέλει να δουλέψει αλλά να μην μπορεί. Ο Ζήσης αυτή τη στιγμή είναι τεχνικός διευθυντής. Όταν είναι λοιπόν τεχνικός διευθυντής, ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να έχει να διαλέξει ένα πρόεδρο και να του πει με τη σειρά του να του διαλέξει εκείνος ένα τεχνικό διευθυντή και έπειτα οι δυο τους να αποφασίσουν από κοινού για τον προπονητή. Στη συνέχεια θα πρέπει να έρθουν παίκτες που να έχουν κάνει πρωταθλητισμό  και εκεί πάνω να χτιστεί μια ομάδα».

Αν πιστεύει πως έχει «κλείσει» ο κύκλος του Βρύζα:«Πιστεύω ότι «κλείνει» ο κύκλος του. Βέβαια οι άνθρωποι που τον βρίζανε στο αεροδρόμιο, ήταν οι ίδιοι που δεν το αφήναν να πάει τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αν πρέπει να δουλέψει, πρέπει πρώτα να τον αφήσουν».

Για τον Αναστασιάδη: «Είναι ένας προπονητής που είναι ΠΑΟΚτσής. Από κει και πέρα ξέρω άλλους δέκα ΠΑΟΚτσήδες προπονητές που δουλεύουν στην Α και Β εθνική, δεν πάει να πει ότι κάνουν για την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται προπονητή που να έχει κάνει πρωταθλητισμό. Ο Αναστασιάδης δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό. Για μένα ο προπονητής θα πρέπει να είναι ξένος και να έχει πλάνο. Δεν ξέρω κανέναν Έλληνα προπονητή, να έχει κάνει πρωταθλητισμό και να έχει πάρει πρωταθλήματα. Δεν υπολογίζω τα πρωταθλήματα που έχουν πάρει Έλληνες προπονητές στον Ολυμπιακό γιατί εκεί τα πρωταθλήματα δεν τα παίρνουν ούτε οι παίκτες, ούτε οι προπονητές, αλλά οι πρόεδροι. Για μένα ευχής έργον είναι να βγει η ομάδα πρώτη στα πλέι οφ, αν δεν το κάνει είναι η πιο αποτυχημένη χρονιά της επταετίας».

Γιατί ξεφούσκωσε η ομάδα μετά τον πρώτο γύρο: «Γιατί δεν έχει βάθος. Δεν έχει παίκτες που να έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Καλοί είναι και αυτοί οι παίκτες που έχει αλλά πρέπει να πλαισιωθούν με πρωταθλητές που να μπορούν να παρασύρουν και τους υπόλοιπους».

Μήπως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι γενικότερο:«Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει έναν ιδιοκτήτη που είτε το θέλουμε είτε όχι έσωσε τον σύλλογο από την οικονομική καταστροφή. Αν δεν ήταν ο Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν στη θέση της ΑΕΚ ή του Άρη. Άρα γι' αυτόν τον άνθρωπο που έχει βάλει τόσα χρήματα δύο λύσεις υπάρχουν. Να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος και να δουλέψει ή σε περίπτωση που δεν θέλει να το κάνει, πρέπει να εμπιστευτεί έναν και μοναδικό άνθρωπο και αυτός να του χτίσει την ομάδα».

Ακούστε αναλυτικά τι άλλο είπε ο Σπύρος Μηλιωρίδης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: