Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Στην Ελλάδα βίωσα καταστάσεις που δεν θέλει κανένας ποδοσφαιριστής να ζήσει»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο τερματοφύλακας της Μίντλεσμπρο μίλησε για πορεία της ομάδα του στην Αγγλία, για τις καταστάσεις που βίωσε στην Ελλάδα αλλά και για το αν θα επέστρεφε ξανά στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τι διαφορετικό κάνουν στην Αγγλία και οι ποδοσφαιριστές αντέχουν σε αυτούς τους ρυθμούς: «Η προπόνηση που κάνουμε, είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την προετοιμασία και τις προπονήσεις στην Ελλάδα. Εδώ ο επαγγελματισμός είναι καλύτερος και έτσι αντέχουμε περισσότερο εμείς οι παίκτες».


Για τον λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει στο εξωτερικό: «Δεν υπήρχαν οι ιδανικές συνθήκες όταν έφυγα από την Ελλάδα. Ήθελα να φύγω και έτσι υπέγραψα στη Μίντλεσμπρο, που έχει ομάδα πολύ καλή και στοχεύει στην άνοδο στην Πρέμιερ Λίγκ».

Αν του έχει λείψει τίποτα από την Ελλάδα: «Μόνο η οικογένειά μου. ¨Οσο ήμουν παίκτης της ΑΕΚ, η ομάδα βρισκόταν σε απογοητευτική κατάσταση. Επομένως ήταν δραματική η εμπειρία που βίωσα στην ΑΕΚ. Στην Ελλάδα βίωσα καταστάσεις που δεν θέλει κανένας ποδοσφαιριστής να τις ζήσει. Όλες αυτές οι εμπειρίες με έκαναν πιο ώριμο».

Γνωρίζει Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν να αγωνιστούν στο εξωτερικό: «Ξέρω πολλά παιδιά που δεν έχουν παίξει στο εξωτερικό αλλά θα το ήθελαν. Μεγάλος αριθμός Ελλήνων παικτών θα πήγαινε στο εξωτερικό αν τους δίνονταν η ευκαιρία. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα».

Αν συμβαίνουν και στην Ευρώπη «λαϊκά δικαστήρια» στις ήττες των ομάδων: «Όχι δεν συμβαίνουν. Ααυτό που γίνεται είναι το εξής: αν δεν τους αρέσει η εικόνα της ομάδας, τότε οι οπαδοί θα αποδοκιμάσουν την ομάδα αλλά μέσα στο γήπεδο ή σε περίπτωση που είναι υπερβολικά απογοητευμένοι θα φύγουν. Να περιμένουν έξω από το γήπεδο να μας αποδοκιμάσουν, όχι. Αυτό δεν είναι καλό και φυσικά δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση την ομάδα».

Προσωπικός στόχος του με την Μίντλεσμπρο: «Πηγαίνουμε πολύ καλά φέτος, έχουμε πέντε νίκες στη σειρά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Στόχος της ομάδας μου είναι να γυρίσουμε στην Πρέμιερ Λιγκ. Τώρα δικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τον σύλλογο να ανέβει στην Πρέμιερ Λιγκ. Αισθάνομαι πως είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου και όσο είμαι καλά θα παίζω ποδόσφαιρο».

Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική ομάδα είναι ένα άλλο κομμάτι που δεν με απασχολεί τόσο πολύ. Βέβαια, αν έρθει κάτι καλό, θα είναι πολύ ευχάριστο. Είμαι σε συζητήσεις ώστε να ανανεώσω το συμβόλαιό μου».

Αν έχει αλλάξει το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Από ότι μαθαίνω υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα στο πρωτάθλημα. Είναι καλό το να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ελλάδα γιατί έτσι θα είναι και πιο ενδιαφέρον για τον κόσμο να το παρακολουθεί».

Για το αν είχε πρόταση από τον ΠΑΟΚ πριν τρία χρόνια: «Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ αλλά μέχρις εκεί».

Για τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Οι διαιτητές είναι άνθρωποι και όπως είναι φυσιολογικό, κάνουν και αυτοί λάθη. Στην Αγγλία οι διαιτητές είναι πιο καλοί επαγγελματίες και βοηθούν να γίνεται καλύτερο το παιχνίδι».

Για τον Δημήτρη Καλαϊζίδη και τον Άρη: «Το γνωρίζω ότι ασχολείται με τον Άρη ο Καλαϊτζίδης. Θέλω να πω πως είναι από τους κορυφαίους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί και ελπίζω να βοηθήσει τον Άρη να ανέβει στη Σουπερ Λιγκ»

Αν θα έπαιζε στην Φουτμπολ Λίγκ και στον Άρη εφόσον του έκανε πρόταση: «Ποτέ μη λες ποτέ στην ζωή αλλά νομίζω πως δύσκολα».

Τι λένε Άγγλοι για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα: «Γενικά είναι ουδέτεροι οι Άγγλοι. Δεν ξέρουν και ακριβώς τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά είναι αποστασιοποιημένοι».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: