Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ηρακλης-Τα τρία σενάρια της ενδεκάδας

Τα τρία σενάρια της ενδεκάδας

Η χθεσινή βροχόπτωση στο Καυτανζόγλειο προβλημάτισε τον Γιόζεφ Μπουμπένκο που αποφάσισε να μη ρισκάρει την πραγματοποίηση οικογενειακού διτέρματος. Ο Σλοβάκος περιόρισε την προπόνηση σε ασκήσεις τακτικής και ως εκ τούτου δεν «αποκαλύφθηκαν» οι σκέψεις του τόσο όσον αφορά στον σχηματισμό της ομάδας, όσο και στα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό.
Παρ’ όλα αυτά, με δεδομένες τις απουσίες που υπάρχουν, αλλά και όλα όσα εμφανίστηκαν κατά διαστήματα στις προπονήσεις της εβδομάδας, υπάρχουν τρία σενάρια τα οποία «παίζουν» για την ενδεκάδα της Κυριακής. Τρία σενάρια τα οποία θεωρούνται εξίσου πιθανό να επαληθευτούν και ένα εξ αυτών να είναι αυτό που θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου. Όπως και να έχει σήμερα στις 11:00 το πρωί που είναι προγραμματισμένη η προπόνηση στη Μίκρα, ο Μπουμπένκο αναμένεται να δείξει τις προθέσεις του.

Πρώτο ερωτηματικό το κέντρο

Σ’ όλα τα σενάρια, η αμυντική γραμμή δεν φαίνεται να αλλάζει. Στο 4-5-1 που θα παρατάξει ο Μπουμπένκο, ο Φερνάντες θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κατσαμπής και Λέκι, με τον Παπαζαχαρία δεξιά και τον Μάρτος αριστερά. Το πρώτο ερωτηματικό έρχεται για τη θέση του ανασταλτικού χαφ. Ο Καρλίνιος είχε και καλές και κακές στιγμές στην Τρίπολη και είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες ανάμεσα σ’ εκείνον και τον Ηλιάδη.

«Πανικός» μεσοεπιθετικά

Εκεί που είναι το μεγάλο ερωτηματικό είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Γιάκομπ βέβαια είναι ακλόνητο φαβορί για την «κορυφή». Στη μεσαία γραμμή παίζουν όλα τα σενάρια. Πρώτο: Να αγωνιστεί ως «οκτάρι» ο Ριμόλντι, να προωθηθεί «δεκάρι» ο «Πίτου», να μετατοπιστεί δεξιά ο Μάρα και να μείνει αριστερά ο Μιλάνο. Ο τελευταίος είναι ο πιο «σίγουρος» για την ενδεκάδα. Στο δεύτερο σενάριο, ο «Πίτου» φέρεται να κρατά τη θέση του ως «οκτάρι», ο Επστάιν να επανέρχεται αριστερά, ο Μάρα να μένει ως δεκάρι και ο Μιλάνο να πηγαίνει στα δεξιά. Στο τρίτο σενάριο που υπάρχει, ο «Πίτου» πάλι εμφανίζεται ως «οκτάρι», ο Μιλάνο μένει αριστερά και οι Μάρα-Κομπαγιάσι «παίζουν» για δεκάρι και δεξιά (είτε ο ένας, είτε ο άλλος).

Απόντος του Γιάντση

Σ’ όλα αυτά δεν θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα βέβαιη η μη χρησιμοποίηση του Γιάντση (δεξιά κατά κύριο λόγο) μετά την θετική παρουσία του με την Ελπίδων στην Αγγλία. Πάντως ο νεαρός διεθνής δεν ήταν στη χθεσινή προπόνηση. Επιστρέφει ωστόσο σήμερα και θα φανεί αν και κατά πόσο ο Μπουμπένκο επηρεάζεται από το ταξίδι και το παιχνίδι που έδωσε μεσοβδόμαδα με την Ελπίδων. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως πριν αναχωρήσει ο Γιάντσης για την Αγγλία, στις πρώτες προπονήσεις, ο Μπουμπένκο τον είχε δοκιμάσει στα δεξιά… Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: