Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Παναθηναϊκός νίκησε στο Βελιγράδι.


Ο Ντρου Νίκολας σε προσπάθειά του απέναντι στην Παρτιζάν Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο Βελιγράδι την Παρτιζάν με 82-66 και έδειξε για ποιο λόγο θεωρείται πολύ μεγάλη ομάδα. Οι πράσινοι δίχως το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο χάρισαν στο Μαρούσι την ελπίδα για πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα αφήνοντας τους 8,000 Σέρβους στη «Χάλα Πιονίρ»... άφωνους.

Ως εκ τούτου το Μαρούσι θέλει νίκη στην τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, την ώρα που η Παρτιζάν θα δοκιμάζεται στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα.

Πολύ ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να στερείτε τις υπηρεσίες του Νίκολα Πέκοβιτς. Αυτό ανάγκασε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιήσει τον Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο Ντρου Νίκολας συνέχισε να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων λίγες μέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κι έτσι οι πράσινοι μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου προηγούμενοι με 35-32. Ο ΜακΚάλεμπ ήταν μόνιμη απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού, αλλά ήταν ο μοναδικός που ήταν καλός για τους Σέρβους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στην τρίτη περίοδο. Οι πράσινοι αν και δεν είχαν κανένα κίνητρο έπαιξαν για την ιστορία τους, αλλά και το Μαρούσι. Στο 28' με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη το «τριφύλλι» ξέφυγε με δέκα πόντους διαφορά (55-45). Οι Σέρβοι είχαν το κίνητρο, αλλά όχι και την ικανότητα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Με τους Νίκολας και Περπέρογλου να παίρνουν τη�..σκυτάλη ο Παναθηναϊκός κράτησε εύκολα τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους και πήρε μία τεράστια νίκη στο όνομα της ιστορίας του... Κορυφαίος για τους πράσινους ήταν ο Ντρου Νίκολας ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-35, 50-60, 66-82

Παρτιζάν (Βουγιόσεβιτς): Ρόμπερτς 8, ΜακΚάλεμπ 22, Κέτσμαν 9, Μιλόσεβιτς, Ράσιτς 4, Μίτροβιτς 2, Μπόζιτς 5, Μάριτς 6 (12ρ.), Βέσελι 8, Ντέκιτς, Βράνες 2
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 7, Περπέρογλου 16, Μπατίστ 12 (5ρ.), Φώτσης 2, Χέισλιπ 9, Νίκολας 22 (6/6τρίπ.), Διαμαντίδης 9, καλάθης 1, Σερμαντίνι 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: