Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την 31η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Δύσκολοι αποχαιρετισμοί...
Δεν ήταν κάτι το μη αναμενόμενο. Απλά το πιστοποιητικό θανάτου εκδόθηκε. Ο Αρης έπεσε. Τελευταίος. Καπούτ. Ουδείς πίστευε στο θαύμα. Το θέμα πλέον είναι τι γίνεται τώρα. Η επόμενη μέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρης υποβιβάζεται.

Τις δυο προηγούμενες βρήκε το κουράγιο και επέστρεψε για να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές. Τώρα όμως τα προβλήματα είναι περισσότερα και πολύ πιο περίπολοκα από τότε. Που θα παίζει την επόμενη χρονιά; Στη Β' ή στη Γ' για να γλυτώσει από τα υπέρογκα χρέη. Χωράει πολύ συζήτηση. Δεν είναι οι στιγμές οι ενδεδειγμένες για να μνημόσυνα και μοιρολόγια. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Η μεγάλη κατηγορία γίνεται ακόμη πιο φτωχή.

Του χρόνου δεν θα έχει ούτε ΑΕΚ, μήτε Αρη, πιθανόν ούτε Ηρακλή, αλλά ούτε και δυνάμεις όπως η Λάρισα. Η Θεσσαλονίκη έμεινε μόνο με τον ΠΑΟΚ. Αλλιως τα είχαμε μάθει. Ετσι όμως είναι η ζωή. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ολες οι ομάδες λένε πως πρεσβεύουν ιδέες. Αυτές ως είθισται να λέγεται «δεν αποθνήσκουν». Με την ιδέα και μόνο με αυτή όμως δεν έζησε κανείς για πολύ καιρό. Το τι χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο το ξέρουμε. Από την άλλη δεν μπορεί να στερήσεις το δικαίωμα στους άλλους να εκμεταλλευθούν τις συγκυρίες και να παίξουν στη μεγάλη κατηγορία. Μήτε τα λάθη ετών για τις συγκεκριμένες ομάδες να μείνουν ατιμώρητα.

Στην Τρίπολη, ο Mίτσελ είδε τον Ολυμπιακό του να χάνει όπως κέρδισε πέρυσι στο πρώτο του παιχνίδι στον «ερυθρόλευκο» πάγκο: Στο ίδιο γήπεδο με γκολ στις καθυστερήσεις. Στατιστικές λεπτομέρειες. Επί της ουσίας δεν χάθηκε ο κόσμος για την ήττα στην Αρκαδία. Ανώδυνη αφού το πρωτάθλημα έχει εδώ και καιρό κατέβει στον Πειραιά. Βέβαια, κανείς δεν παίζει για να χάσει, αλλά ο Αστέρας προφανώς και θα ήθελε να κερδίσει σε άλλο παιχνίδι τους Πειραιώτες. Πάμε παρακάτω. Ο Αστέρας το πάλεψε και νίκησε δίκαια. Ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τον αγώνα και έχασε έστω κι αν το γκολ της ήττας ήρθε από θέση οφσαϊντ.

Στη Λεωφόρο, ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάλα. Ο Παναθηναϊκός κάνει σερί και βάζει γκολ. Ενδεκάδα με Ελληνες και η ομάδα πάει τρένο. Ομορφαίνει. Οι φίλοι του ΠΑΟ ανεβαίνουν ψυχολογικά και οι υποσχέσεις για εντυπωσιακό φινάλε πολλαπλασιάζονται. Ποιος περίμενε στην αρχή της σεζόν ότι τώρα στα μέσα Μάρτη θα μιλάγαμε για Παναθηναϊκό που και κύπελλο θα έβλεπε και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ θα χτυπούσε στα ίσια. Μια χαρά...Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: