Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Καρέλης: «Ο αντίπαλος δεν παίρνει ανάσα»

Στην ασφυκτική πίεση που άσκησε -όπως κάνει σε όλα τα μας- κόντρα στην Καλλονή ο Παναθηναϊκός απέδωσε τη νίκη με σκορ 3-0 ο Νίκος Καρέλης.

Καρέλης: «Ο αντίπαλος δεν παίρνει ανάσα»
Είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού φέτος. Έχοντας πέντε γκολ και εφτά ασίστ, ο Νίκος Καρέλης αφήνει πίσω του σχόλια όπως «παλαιστής» και αποδεικνύει σε φίλους και εχθρούς πως είναι ποδοσφαιριστής και μάλιστα, καλός.

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε στην κάμερα της Nova για το 3-0 επί της Καλλονής, τονίζοντας πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η πίεση που ασκεί το «τριφύλλι» στους αντιπάλους του, ενώ απέδωσε τα εύσημα στον Γιάννη Αναστασίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη κόντρα στην Καλλονή:
«Έχουμε αποδείξει πως είμαστε πολύ καλή ομάδα. Μπαίνουμε στο γήπεδο και πιέζουμε τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Σήμερα βάλαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και αυτό μας έδωσε χαρά. Ο αντίπαλος δεν μπορεί να πάρει ανάσα γιατί πιέζουμε πολύ καλά. Με ψυχή και καλή απόδοση από τα νεαρά παιδιά πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για το μειονέκτημα του φετινού Παναθηναϊκού και τα δυνατά του στοιχεία:
«Μερικές φορές δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε το μυαλό μας στο γήπεδο. Από φυσική κατάσταση είμαστε πολύ καλά. Η δουλειά που κάνουμε φαίνεται στο γήπεδο και παίρνουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν. Ο προπονητής έχει δείξει πως χρησιμοποιεί πολλούς παίκτες. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε κινητικοί, να πιέζουμε και να βγαίνουμε στις αντεπιθέσεις ώστε να τελειώνουμε τα παιχνίδια».

Για τα πλέι οφ:
«Πρώτα θέλουμε να τελειώσουμε με νίκες την κανονική περίοδο και μετά θα δούμε με πόσους βαθμούς θα μπούμε στα πλέι οφ. Νομίζω πώς θα είναι πολύ καλό αυτό που θα γίνει στα πλέι οφ».

Για το Κύπελλο:
«Είναι στόχος το Κύπελλο. Θα είναι δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ. Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά, να βάλουμε δύο γκολ και να περάσουμε στον τελικό».

Για το αν αλλάζει κάτι στον Παναθηναϊκό όταν δεν αγωνίζεται ο Μπεργκ:
«Όταν λείπει ο Μπεργκ παίζουμε διαφορετικά. Ψάχνουμε κυρίως την αντεπίθεση. Ο Μπεργκ μας βοηθά πάρα πολύ, ανοίγει χώρους, δίνει ασίστ. Πάντα τον χρειαζόμαστε».

Για την προσωπική του βελτίωση από την αρχή της σεζόν:
Είμαι σχεδόν ένα χρόνο εδώ. Στην αρχή δεν ήξερα καν τους συμπαίκτες μου. Ο προπονητής με βοήθησε στην ηρεμία μου, την αυτοπεποίθηση και στη φυσική κατάσταση. Παιχνίδι με παιχνίδι όλοι βελτιωνόμαστε. Έτσι κι εγώ, με τη βοήθεια των συμπαικτών μου γίνομαι καλύτερος».

Για τους πολλούς νέους παίκτες που χρησιμοποιεί ο Αναστασίου:
Όλα τα παιδιά έχουμε καταλάβει τι μας ζητεί ο προπονητής μας. Δίνουμε την ψυχή μας και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: