Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η αφιέρωση του Βιεϊρίνια

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/abd0ced74496ef6c3df450a3357e8475_L.jpg?943912800?943912800?943912800 Αντρές Βιεϊρίνια είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά φέτος στον ΠΑΟΚ, και μίλησε για την πορεία πρωταθλητισμού του «δικέφαλου», το αήττητο των 12 αγωνιστικών, αλλά και τους επόμενους έξι αγώνες που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου στο «Goal»

Αντρές, πώς κρίνεις τη παρουσία σου στο παιχνίδι με την Ξάνθη; Εκανες τον Ιβιτς να πει ότι είσαι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα.


«Θα είχε κάτι από αυτά νόημα αν δεν είχαμε κερδίσει; Ούτε χαρούμενος θα ήμουν ούτε και θα το συζητούσαμε τώρα. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει ένας παίκτης, όπως και δεν χάνει ένας παίκτης. Δεν κέρδισα εγώ, αλλά ο ΠΑΟΚ. Και βέβαια είμαι χαρούμενος που έπαιξα καλά και πέτυχα δυο γκολ και έχω δυο επιπλέον λόγους να χαρώ».

- Ο ένας φαντάζομαι έχει να κάνει με τον πατέρα σου. Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που του αφιέρωσες τα γκολ στην Ξάνθη;

«Ο πατέρας μου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας στην κοιλιακή χώρα, που ευτυχώς δεν είναι σοβαρό, αλλά χρειάστηκε πριν από λίγες μέρες να κάνει εγχείρηση. Ολα πήγαν καλά και τώρα είναι στο στάδιο της ανάρρωσης».

- Ο δεύτερος λόγος;

«Αυτή είναι η πρώτη φορά στη σεζόν που πετυχαίνω δυο γκολ, αλλά είναι και τα πρώτα γκολ στο 2010. Είχα να σκοράρω από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη».

«Απλά βάλαμε το κεφάλι κάτω»


- Ο ΠΑΟΚ πέρασε δυο μεγάλες αναταράξεις. Τον αποκλεισμό από τη Χίρενφεϊν στο Γιουρόπα Λιγκ και τον αποκλεισμό από τα Γιάννινα στο Κύπελλο. Την πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ άργησε να συνέλθει, ενώ τώρα αντέδρασε άμεσα. Μπορείς να συγκρίνεις τις δυο στιγμές;

«Ο αποκλεισμός από την Χιρενφεϊν ήρθε νωρίς και ακολούθησαν παιχνίδια στα οποία ήμασταν άτυχοι, όπως με τον Ολυμπιακό και άλλα που δεν κερδίσαμε για άλλους λόγους, όπως με τον Πανιώνιο. Θεωρώ ότι ο αποκλεισμός από τα Γιάννινα ήταν πιο βαρύς. Ηρθε σε μια στιγμή που είχαμε φόρμα και πιστεύαμε πολύ στο Κύπελλο. Το θέλαμε πολύ. Μας βοήθησε πολύ ο τρόπος με τον οποίο καθίσαμε και το συζητήσαμε, βάλαμε τα πράγματα στη θέση τους και προχωρήσαμε. Εμείς απλά βάλαμε το κεφάλι κάτω και δουλέψαμε για το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, παίρνουμε την ανταμοιβή μας».

- Τώρα που φεύγεις για την Πορτογαλία, αφήνεις τον ΠΑΟΚ πρώτο. Θεωρητικά, ποια κατάσταση έχει περισσότερο άγχος; Να είσαι πρώτος και να σε κυνηγούν οι αντίπαλοί σου ή να κυνηγάς εσύ τον πρώτο;

«Ο πρωταθλητισμός έχει άγχος, έχει πίεση. Και αυτή η πίεση μας αρέσει. Ετσι γίνεσαι πρωταθλητής, όταν μαθαίνεις να ζεις με την πίεση. Βελτιώνεσαι, αποκτάς αντοχές. Δεν ξέρω ποια κατάσταση έχει μεγαλύτερο άγχος και δεν με έχει απασχολήσει, να σου πω την αλήθεια».

«Να κερδίσουν και για μένα»


«Μα, καλά, εμάς μας είπαν ότι δεν θα έχει φίλους του ΠΑΟΚ».

- Κάποιοι κατάφεραν να δουν το παιχνίδι.

«Γιατί δεν τους αφήνουν να πάνε όλοι μαζί να δουν το παιχνίδι;».

- Απαγορεύεται η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών με αφορμή κάποια επεισόδια σε παιχνίδια. Συμφωνείς με αυτό το μέτρο;


«Δεν ξέρω γιατί φτάσανε σε αυτήν την απόφαση, αλλά νομίζω είναι λάθος. Δεν είναι ωραία να μη σου επιτρέπουν να δεις ένα παιχνίδι, να υποστηρίξεις την ομάδα σου. Ελπίζω γρήγορα η κατάσταση να αλλάξει, για το καλό όλων».

- Πώς νιώθεις που θα δεις το παιχνίδι με τον Πανθρακικό από τις εξέδρες;

«Επρεπε να γίνει, καθώς έχω τέσσερις κίτρινες κάρτες και υποχρεωτικά χάνω ένα παιχνίδι. Πριν από μια εβδομάδα παίξαμε με το πρώτο της βαθμολογίας και τώρα με τον τελευταίο. Πρέπει να παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος κόντρα στον Πανθρακικό, όπως και με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω οι συμπαίκτες μου να κερδίσουν για μένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: