Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Ζιντάν: «Συγγνώμη; Καλύτερα να πεθάνω»


Επιμέλεια: Δ.M.

Τέσσερα χρόνια πάνε από τον περιβόητο τελικό του... Ζιντάν, τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 αν προτιμάτε.

Τέσσερα χρόνια μετά ο Γάλλος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δηλώνει αμετανόητος για την κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι, που τον έστειλε εκτός γηπέδου, να παρακολουθεί την Γαλλία να χάνει το τρόπαιο στα πέναλτι από τους Ιταλούς.

«Φυσικά και κατηγορώ τον εαυτό μου, αλλά αν ζητήσω "συγγνώμη" θα ήταν σα να παραδεχόμουν πως αυτό που έκανε ήταν φυσιολογικό και για μένα δεν ήταν. Στο γήπεδο συμβαίνουν διάφορα. Εχουν συμβεί και σε μένα, αλλά αυτό δεν μπορούσα να το ανεχτώ», εξήγησε στην πιο πρόσφατη εξομολόγησή του ο Ζιντάν.

«Ακόμη περισσότερο επειδή... δεν είναι δικαιολογία, αλλά η μητέρα μου ήταν άρρωστη. Ηταν στο νοσοκομείο. Είναι κάτι που ο κόσμος δεν το ήξερε, αλλά ήταν κακή στιγμή. Προσέβαλλε τη μητέρα μου περισσότερες από μία φορά και δεν απάντησα ποτέ. Και ύστερα συνέβη αυτό. Να απολογηθώ γι’ αυτό; Αν ήταν ο Κακά, ένα καλό παιδί, θα είχα απολογηθεί, αλλά σε αυτόν...», συνέχισε.

«Αν του ζητήσω συγχώρεση θα είναι σα να μη σέβομαι τον εαυτό μου και όλους αυτούς που κρατώ φυλαγμένους στην καρδιά μου. Ζητώ συγγνώμη από το ποδόσφαιρο, από τους οπαδούς, από την ομάδα. Πήγα στα αποδυτήρια μετά το παιχνίδι και τους είπε "Συγχωρέστε με. Δεν αλλάζει τίποτα, αλλά λυπάμαι για όλους".

Όμως σε αυτόν δεν μπορώ. Ποτέ, ποτέ. Θα ήταν ατιμωτικό για μένα. Προτιμώ να πεθάνω. Υπάρχουν κακοί άνθρωποι και αυτούς δεν θέλω να τους ακούω ούτε να μιλούν», τόνισε, προτού σπεύσει προς υπεράσπιση του Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας πια ως ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να γίνει ο καλύτερος και το λέει. Είναι ένα πράγμα να το λες και άλλο πράγμα να το κάνεις. Εκείνος το λέει και μετά σηκώνεται τα χαράματα και πηγαίνει στην προπόνηση στις οκτώ το πρωί, δύο ώρες πριν από το προγραμματισμένο, και μένει εκεί για έξι ώρες», τόνισε.

«Ο κόσμος λέει πως είναι όλο φιγούρα, κι όμως είναι τόσο ευγενής. Ένα καλό παιδί, ένας πραγματικός εργάτης. Όταν παίζεις κάθε τρεις μέρες δεν μπορείς να κάνεις ανοησίες και το ξέρει καλά. Αν τον αποδοκιμάσουν δεν ενδιαφέρεται. Το αντίθετο. Του αρέσει!», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: