Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κυρίαρχος με 78,5% ο Κόκκαλης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εδώ και αρκετές ημέρες, μετά τη διακοπή των συζητήσεων του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τη συμμετοχή του Κύπριου επιχειρηματία στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το μόνο που απέμενε ήταν η ανακοίνωση από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ότι τα δέκα εκατομμύρια που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση της αύξησης, θα καλύπτονταν από τον ίδιο τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων».

Κάτι που έγινε και επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (15/4), με την Πειραιώτικη ΠΑΕ να ανακοινώνει ότι «καλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των € 26.000.000, από τους παρακάτω: Σωκράτης Κόκκαλης 14.970.375, REDLAND AE (Λαυρεντιάδης) 10.004.895, Κα Μαρμαρά 994.580, Λοιποί 30.150».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η μετοχική σύνθεση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ διαμορφώνεται ως εξής: Σωκράτης Κόκκαλης 78,50 %, REDLAND AE (Λαυρεντιάδης) 10,00 %, Σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 10,00 %, Κα Μαρμαρά 1,00 %, Λοιποί μέτοχοι 0,50 %.

Ουσιαστικά, η απόφαση του προέδρου του Ολυμπιακού να καλύψει ο ίδιος το ποσό των δέκα εκατομμυρίων, ήταν ειλημμένη εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Εξίσου γνωστή, άλλωστε, ήταν και η δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η προ ενός έτους ανακοίνωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δεν βρήκε την ανταπόκριση που ο ίδιος περίμενε, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις διαφόρων επιχειρηματιών ότι θα ενισχύσουν την ομάδα, εφόσον τους ζητηθεί.

Ένα χρόνο αργότερα, όμως, μόνο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Γιώργος Σαλονίκης συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αφού κανείς από τους υπόλοιπους με τους οποίους συζήτησε ο Κόκκαλης, δέχθηκε τους όρους του.

Η δυσαρέσκεια του προέδρου της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, μάλιστα, μεγαλώνει, όταν γίνονται οι συγκρίσεις με την ανάλογη κίνηση που έγινε στον Παναθηναϊκό. Και, φυσικά, το παράπονό του έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού Λαυρεντιάδης και Σαλονίκης έβαλαν 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην αντίστοιχη αύξηση στον Παναθηναϊκό, υπήρξαν πέντε επιχειρηματίες που έβαλαν συνολικά 27 εκατομμύρια και πλέον κατέχουν το 13,5% της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: