Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Τον έδιωξε η μουρμούρα...


Ο Χρήστος Πατσατζόγλου και Τάσος Πάντος Η μουρμούρα της εξέδρας ήταν ο λόγος που έκαναν τον Χρήστο Πατσατζόγλου να αφήσει τον Ολυμπιακό και να μετακομίσει στην Κύπρο για να ενταχθεί στο ρόστερ της Ομόνοιας. Ο διεθνής άσος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΦΩΣ" μίλησε για τους "ερυθρόλευκους" και τη νέα σελίδα στην καριέρα του.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Σου μένει κάποιο παράπονο από την τροπή που πήραν τα πράγματα;
«Όχι βέβαια. Παράπονο δεν έχω από τον Ολυμπιακό. Από κανέναν. Ίσα ίσα που εννέα χρόνια είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και πρόσφερα και μου πρόσφεραν και με βοήθησαν και βοήθησα. Δεν φεύγω με παράπονο από τον Ολυμπιακό, αντίθετα φεύγω με οκτώ πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα! Παράπονο δεν έχω".

Την οριστική απόφαση για να πεις «φεύγω από τον Ολυμπιακό" πότε ακριβώς την πήρες; Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε σε αυτή;
«Την πήρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα".

Έγινε κάτι;
«Δεν μπορώ να λέω ψέματα. Αυτό που με έκανε να φύγω από τον Ολυμπιακό ήταν αυτή η αδικαιολόγητη μουρμούρα. Δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο έτσι. Δεν μπορώ! Δεν γίνεται να μπαίνω στο γήπεδο και από την προθέρμανση να με βρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού! Εγώ, πάντως, αν ήμουν στη θέση τους, ποτέ δεν θα έβριζα παίκτη της ομάδας".

Αφήνουμε στην άκρη τη μουρμούρα και τα παράπονα. Το μήνυμά σου στο κόσμο του Ολυμπιακού για το ό,τι έγινε και το μετά;
«Εγώ δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις. Και για την ομάδα και για τον κόσμο. Δεν κρατάω τίποτα μέσα μου, καμία κακή στιγμή από τα εννέα χρόνια. Ο κόσμος μπορεί να βαρέθηκε τον Χρήστο, μπορεί να μην του άρεσε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σταματάει και το ποδόσφαιρο. Κρατάω μόνος τις καλές στιγμές και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία".

Πέρασε και πολλά πάντως με τον τραυματισμός σου. Για τον πρόεδρο θα ήθελες να πεις κάτι;
«Κάποια στιγμή πήγα να σταματήσω το ποδόσφαιρο για τον Ολυμπιακό. Όντως, το λέω έτσι. Πιεζόμουν πολύ για το έβδομο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Έλειπαν πολλοί βασικοί παίκτες και εγώ έπαιζα. Αυτά ψιλοξεχάστηκαν, αλλά δεν πειράζει. Να είναι καλά όλοι τους. Τον πρόεδρο τον έχω ευχαριστήσει για αυτά που μου πρόσφερε. Με βοήθησε στην πολύ δύσκολη στιγμή μου, αλλά κι εγώ από την μεριά μου πιστεύω ότι εκτίμησα και έδωσα τον καλύτερου μου εαυτό".

Η επόμενη μέρα; Υπήρξαν επαφές και με ομάδες από την Τουρκία, αλλά κατέληξες στην Κύπρο. Ήταν το πρόσωπο του Τάκη Λεμονή που σε κέρδισε;
«Όντως, είχα μια πολύ μεγάλη πρόταση από ομάδα της Τουρκίας, αλλά μιλούσα σχεδόν κάθε μέρα με τον κ. Λεμονή. Με έπεισε ότι αυτή η ομάδα έχει όνειρα, έχει φιλοδοξίες και όντως η πρώτη σκέψη, ότι πήγα στην Ομόνοια, ήταν ο Τάκης Λεμονής. Έχω δουλέψει μαζί του, ξέρω πόσο καλός προπονητής είναι, πόσο καλός άνθρωπος είναι. Μιλήσαμε και με τους διοικούντες την ομάδα και κατάλαβα ότι έχουν όρεξη και φιλοδοξίες. Έτσι, αποφάσισα να πάω στην Ομόνοια. Εδώ είναι κάτι που θα ήθελα να πω για τον μάνατζέρ μου, τον Γιώργο Κολοβό. Μου έφερε πολύ καλή πρόταση από την Τουρκία, όπως υπήρχαν κι άλλες από την Ιταλία και την Αυστρία, αλλά δεν με πίεσε στην απόφασή μου. Αυτό είναι σημαντικό�".

Δεν υπάρχουν σχόλια: