Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ζαγοράκης: "Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από την στιγμή που ανέλαβε ο Θόδωρος Ζαγοράκης τον ΠΑΟΚ. Τα βήματα που έκανε από τότε ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλα, ωστόσο υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις και να διεκδικήσει μεγαλύτερους στόχους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday", αναφέρεται στα δύο χρόνιας παρουσίας του ως πρόεδρος του "δικεφάλου" τονίζοντας με νόημα ότι ο "ΠΑΟΚ μεγαλώνει": "Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν έχει βγει από το αδιέξοδο. Φυσικά και έχουν γίνει μερικά από τα βήματα που απαιτούνται. Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει. Δεν πρέπει να μας παρασύρει το κλίμα μίας καλής χρονιάς. Ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, εφόσον σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις και στις διεκδικήσεις των μεγάλων στόχων.

Αυτά που δεν καταφέραμε είναι περισσότερα από αυτά που καταφέραμε. Το μεγαλύτερο είναι η συσπείρωση του κόσμου και η δυναμική που αυτή φέρνει σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί ξεκίνησαν και όλα αυτά που πετύχαμε σε διοικητικό, αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο. Μένουν να γίνουν πολλά ώστε ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί τίτλους, να έχει δικό του προπονητικό κέντρο και να είναι καθαρός από χρέη".

Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τόνισε: "Eπειδή εμείς δημοσιοποιούμε για λόγους διαφάνειας όλα τα στοιχεία που αφορούν την ΠΑΕ, ξέρουν όλοι ότι σε αυτά τα δύο χρόνια από τον κόσμο είχαμε 31.000 διαρκείας, πολά sold out, συν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Εκτός από τα νούμερα, η συσπείρωση γύρω από την ομάδα δίνει διαπραγματευτικό ατού στον σύλλογο, για πολλά άλλα θέματα χορηγίες, τηλεοπτικά και άλλα. Περιμένω να συνεχιστεί αυτή η στήριξη με τον ίδιο τρόπο, διότι χωρίς αυτή δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί τίποτα.

Ήρθαμε στον ΠΑΟΚ για να τον βγάλουμε από μία δύσκολη κατάσταση και να το σταθεροποιήσουμε σε πορεία πρωταθλητισμού. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές όσον αφορά την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Από την μία στην άλλη θαύματα δεν γίνονται.

Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται σήμερα στην επιθυμητή οικονομική κατάσταση για να πραγματοποιεί πολυδάπανες μεταγραφές οι οποίες ναι μεν θα μπορούσαν να φέρουν πιο άμεσα αποτελέσματα, θα μας έβγαζαν όμως από την τροχιά εξυγίανσης, πράγμα που είναι απαραίτητο ώστε η ομάδα όχι μόνο να φθάσει στους τίτλους αλλά και να τους διεκδικεί μόνιμα

Τα βήματα που πραγματοποιούμε τα τελευταία δύο χρόνια είναι πιο σίγουρα. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε προσεχτικές κινήσεις που θα ανεβάσουν σιγά σιγά την ομάδα, ενώ παράλληλα θα προχωρούν η οικονομική και οργανωτική εξυγίανση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: