Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η μεγαλύτερη κούπα των «αιωνίων»

Η σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει με τον κόσμο τους είναι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί είναι δίπλα τους στα δύσκολα, όπως απέδειξαν περίτρανα χθες.

Η μεγαλύτερη κούπα των «αιωνίων»
Καλές οι κούπες, αναμφίβολα. Όμως ίσως ακόμη μεγαλύτερο κέρδος κι από αυτές αποτελεί για τους «αιώνιους» η σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει με τον κόσμο τους. Πρόκειται για κάτι που δεν είναι εφήμερο κι ευκαιριακό, που δεν εμφανίζεται μόνο στις φιέστες και τα ντέρμπι, αλλά εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Όταν τα πράγματα… ζορίζουν.

Τρανότερη απόδειξη από αυτή της Δευτέρας δεν υπάρχει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επέστρεψαν από Μαδρίτη και Μόσχα αντίστοιχα με δύο ήττες στην πλάτη, απογοήτευση-λίγο ως πολύ-για την εικόνα τους και τα προγνωστικά εναντίον τους για τη συνέχεια απέναντι σε δύο ομάδες που κακά τα ψέματα είναι πιο ποιοτικές και πλούσιες.

Οι πρώτοι που πίστεψαν όμως ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα είναι οι φίλαθλοί τους. Παρότι η Αττική άδειασε λόγω των ημερών, παρά τη ραστώνη των ημερών και το… hangover από το πασχαλινό τραπέζι, οι φίλοι των «αιωνίων» έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο από 11.500 πιστούς του Ολυμπιακού και το ΟΑΚΑ από 14.000 του Παναθηναϊκού. Από ανθρώπους που δεν πήγαν στο γήπεδο για να γκρινιάξουν, να αποδοκιμάσουν ή να στήσουν λαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση αποτυχίας. Από ανθρώπους που στήριξαν με χειροκρότημα όταν η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ αντεπιτέθηκαν στο φινάλε και διεκδίκησαν στα ίσα τη νίκη. Από ανθρώπους που έδωσαν ώθηση στους «αιώνιους» να πάρουν νίκες περηφάνιας κι ελπίδας. Από ανθρώπους που θα χειροκροτούσαν ακόμη κι αν η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ομάδες τους κόντρα στα προγνωστικά δεν δικαιωνόταν στο τέλος. Από ανθρώπους που θα γεμίσουν-είναι δεδομένο-το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης και θα «σπρώξουν» τις ομάδες τους στο 2-2. Που στην απευκταία περίπτωση που δεν έρθει η ισοφάριση θα τις ανταμείψουν για την προσπάθειά τους και θα επιστρέψουν ήσυχοι στα σπίτια τους γνωρίζοντας πως έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι σε αυτούς που τους έχουν δώσει τόσες χαρές.

Με τέτοια συμπαράσταση, ακόμη κι αν φέτος δεν βρεθούν καν στο Final Four, οι επιτυχίες θα συνεχίσουν να έρχονται… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: