Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Κι όμως… γυρίζει!

Πίστη πως η χθεσινή νίκη ήταν μόνο η αρχή της αντεπίθεσής τους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Τα κλειδιά της νίκης και η ανάγκη για βελτίωση. Ξεσηκωμός στις τάξεις του κόσμου.

Κι όμως… γυρίζει
Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Και το απέδειξε στην ΤΣΣΚΑ νικώντας τη χθες στο ΟΑΚΑ με 65-59 παραμένοντας «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στο Final Four.

Οι «σκούπες» που ονειρεύονταν οι Ρώσοι έμειναν τελικά στις… αποθήκες και στις τάξεις του «τριφυλλιού» η πίστη είναι διάχυτη πως η αντεπίθεσή τους μόλις άρχισε.

Η άμυνα ήταν και πάλι η αρχή και το τέλος του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Κράτησε την ΤΣΣΚΑ στους 59 πόντους, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα τη φετινή περίοδο που σκοράρει 79 πόντους ανά αγώνα στην Ευρωλίγκα, μπλόκαρε τις συνεργασίες των αντιπάλων και «πληγώθηκε» μόνο από τις ατομικές ενέργειες του Σόνι Γουίμς. Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (35-26) έχοντας 13 επιθετικά και αρκετές έξτρα κατοχές μπάλας, ενώ σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια πήραν αρκετούς πόντους από το «ζωγραφιστό». Λάσμε, Ράιτ, Φώτσης και Διαμαντίδης ξεχώρισαν σε ατομικό επίπεδο, αλλά όλοι όσοι κλήθηκαν να βοηθήσουν πρόσφεραν τον… οβολό τους σε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Ασφαλώς, υπάρχουν και πράγματα που ο Παναθηναϊκός δεν «πλήρωσε», αλλά οφείλει να διορθώσει. Ήταν και πάλι άστοχος από μακριά μετρώντας 5/21 τρίποντα (23,8%) και πλέον στα τρία πρώτα παιχνίδια έχει 15/66 (22,7%) πίσω από τα 6,75μ., ενώ δεν τα 15 λάθη είναι μεγάλος αριθμός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι μοίρασαν μόλις 10 ασίστ.

Η επόμενη μέρα της μεγάλης νίκης περιλαμβάνει αποκατάσταση και πολλή ανάλυση μέσω βίντεο από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τους συνεργάτες του στους παίκτες της ομάδας.

Στο μεταξύ, μετά την πολύ μεγάλη προσέλευση (παρά την απογοήτευση για το 0-2 της Μόσχας και την απουσία πολλών από το λεκανοπέδιο λόγω Πάσχα) στο χθεσινό ματς, το ΟΑΚΑ αναμένεται να… ξεχειλίζει από κόσμο την Τετάρτη στις 20:00. Τα εισιτήρια διατίθενται από σήμερα το πρωί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (10:00-19:00) κι αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: