Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

"Καλύτερα που χάσαμε τώρα..."

O Kώστας Καϊμακόγλου εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός "έπρεπε" να χάσει από την ΤΣΣΚΑ. Τι λέει για το μαρκάρισμα του Κιριλένκο.
"Καλύτερα που χάσαμε τώρα..."
Οι δηλώσεις του Κώστα Καϊμακόγλου στην "Εξέδρα":
Για τη γεύση που του άφησε το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Η γεύση είναι πικρή στο τέλος. Στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Όμως ο τραυματισμός του Τσαρτσαρή, ο οποίος θα μας έδινε φρεσκάδα, και η αποβολή του Διαμαντίδη, ο οποίος συνήθως παίρνει τις αποφάσεις στο τέλος, μας κόστισαν. Εκεί κρίθηκε ο αγώνας, τον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει από την κανονική του διάρκεια. Στο τέλος κάποιοι παίκτες επιβαρύνθηκαν περισσότερο από όσο συνήθως".
Για το μάθημα που πήρε η ομάδα από την ήττα: "Για εμένα προσωπικά αυτό το παιχνίδι ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Η ομάδα είχε ένα σερί νικών. Έδειχνε να ρολάρει καλά. Όμως δεν είχε παίξει με ένα μεγαθήριο. Αυτό έγινε. Χάσαμε. Η γεύση είναι πικρή, αλλά είδαμε ότι μπορούμε να σταθούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για ορισμένα χρονικά διαστήματα του αγώνα. Ακόμα δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Οι προπονητές θα αναλύσουν στο βίντεο τι κάνουμε καλά και τι όχι. Θα εντοπίσουν που χρειαζόμαστε βελτίωση και θα δουλέψουμε στην προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι. Καλύτερα λοιπόν που ήρθε μια τέτοια ήττα τώρα, παρά όταν θα χρειαζόμαστε τη νίκη.
Τώρα δε χάνεται και τίποτα με μια τέτοια ήττα. Ήταν και χρονικά η κατάλληλη στιγμή, διότι έχουμε ρεπό Σαββατοκύριακο και θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για το προσεχές παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, επαναλαμβάνω, διότι μόνο αυτό σκεφτόμαστε. Συνολικά, είναι θέμα συγκυριών, τύχης, ικανότητας, όρεξης και κινήτρου να φτάσει στο τέλος η ομάδα να είναι στην καλύτερη κατάστασή της και να πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο".
Για τη μονομαχία με τον Κιριλένκο: "Τι να πω για αυτόν τον παίκτη; Είναι υπερκινητικός. Δε σταματάει να παίζει. Αυτό που τον κάνει τόσο πολύτιμο για μια ομάδα δεν είναι ότι έρχεται από το ΝΒΑ και βάζει 30 πόντους. Έδειξε στοιχεία του αδαμάντινου χαρακτήρα του. Ήταν ο αρχηγός στην άμυνα, βούταγε στο παρκέ για να κερδίσει την μπάλα, πήδαγε στα ριμπάουντ, πήγαινε στις βοήθειες. Είναι ό,τι καλύτερο για κάθε προπονητή να έχει έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα του. Περίμενα ότι θα έχω πιο πολύ χρόνο πάνω του, αλλά δεν είχαμε τόσες προσωπικές μονομαχίες όσες με την Εθνική".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: