Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ωραία εμφάνιση και το σερί μεγαλώνει!!

Απόλυτα ευχαριστημένος θα πρέπει να έμεινε ο Σάντος από το χθεσινό φιλικό της Εθνικής μας με τη Ρωσία. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Ωραία εμφάνιση και το σερί μεγαλώνει
Απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα, αύξησε το σερί των αγώνων που έχει μείνει αήττητος σε 17 και συγχρόνως είδε την Εθνική μας να παίζει καλό ποδόσφαιρο, δείχνοντας πολλά από τα στοιχεία που θέλει να δώσει στο παιχνίδι της.
Ενα απ' αυτά είναι η γρήγορη ανάπτυξη, κάτι που ποτέ δεν ήταν το δυνατό της σημείο, αλλά και η δημιουργία πολλών φάσεων και ευκαιριών. Αλλά και από την πλευρά της ατομικής απόδοσης θα πρέπει να είναι σχεδόν απόλυτα ικανοποιημένος. Τόσο το αρχικό σχήμα, με τις «παλιοσειρές» και τον νεοφερμένο Χολέμπας, όσο και αυτό που τελείωσε τον αγώνα με τις έξι αλλαγές δούλεψαν σωστά και έδειξαν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να υπολογίζει σε τουλάχιστον μία 20άδα χρήσιμων ποδοσφαιριστών.
Δεν ξέρω ποια θα ήταν η εικόνα της ομάδας αν το ματς ήταν επίσημο και είχε ως πρώτο στόχο το αποτέλεσμα, χθες πάντως την είδα για πρώτη φορά τόσο επιθετική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει κάποιες αδυναμίες στην αμυντική της λειτουργία, ιδιαίτερα στο πρώτο 20λεπτο.
Αιφνιδιάστηκαν οι παίκτες στο 2', όταν οι Ρώσοι μας βρήκαν ανοιχτούς πίσω και προηγήθηκαν με το γκολ του Σιρόκοφ, και τους πήρε αρκετή ώρα για να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν τις γρήγορες επιθέσεις και αλλαγές θέσεων των Ρώσων. Στο τελευταίο 15λεπτο του α' μέρους και σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με τον Κατσουράνη σε πιο επιθετικό ρόλο και τον Τζιόλη πιο πίσω αντί του Καραγκούνη, αποκτήσαμε κατοχή μπάλας, βγήκαμε πολλές φορές επικίνδυνα στην επίθεση και ισοφαρίσαμε με ένα εντελώς ασυνήθιστο τρόπο για την Εθνική μας.
Η μπάλα πέρασε πολύ γρήγορα από τα πόδια τεσσάρων παικτών που εξάρθρωσαν τη ρωσική άμυνα και κατέληξε στα δίχτυα από τον Κατσουράνη, με τους Ρώσους να μην ξέρουν από πού τους ήρθε. Ο Σάντος άφησε αναλλοίωτη την τετράδα της άμυνας ως το τέλος και σωστά έκανε, αφού τόσο ο «νέος» Χολέμπας όσο και οι τρεις «παλιοί» τα πήγαν πολύ καλά. Παράπονο, όμως, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πρέπει να έχει από κανέναν από τους 17 παίκτες που αγωνίστηκαν.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: