Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ντέρμπι στο "Ολντ Τράφορντ"


Δεν υπάρχει σπουδαιότερος αγώνας από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ. Αυτό επαναλαμβάνει διαρκώς ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δεν χάνει το κέφι και την προσμονή του κάθε φορά που η ομάδα του αντιμετωπίζει τους "reds" τα τελευταία 24 χρόνια. Γι' αυτό άλλωστε και ξεκούρασε πολλούς βασικούς (Μπερμπάτοφ, Φαν ντερ Σαρ, Βίντιτς, Εβρά, Σκόουλς) στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρέιντζερς (0-0), αφού προτεραιότητά του είναι το ντέρμπι της Κυριακής στο "Ολντ Τράφορντ". Ακριβώς το ίδιο σκεπτικό έχει και ο Ρόι Χότζσον, ο οποίος αφησε εκτός τους Στίβεν Τζέραρντ, Φερνάντο Τόρες στη χθεσινή νίκη (4-1) επί της Στεάουα, προκειμένου να τους έχει έτοιμους στο μεγάλο ματς της 5ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η αναμέτρηση του "Ολντ Τράφορντ" επισκιάζει όλες τις υπόλοιπες και για βαθμολογικούς λόγους. Η Γιουνάιτεντ δεν έχει την πολυτέλεια να υποστεί δεύτερη διαδοχική απώλεια μετά το 3-3 με την Εβερτον, ενώ η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή και κινδυνεύει να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου πιο νωρίς από ποτέ!

Για αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή, δεν τίθεται θέμα, εκτός κι αν σκάσει... βόμβα στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Μόνο έτσι υπάρχει περίπτωση να χάσει η ασταμάτητη Τσέλσι (4 σερί νίκες με 17-1 γκολ) από τη "νεοφώτιστη" Μπλάκπουλ, η οποία έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη για τόσο μεγάλη υπέρβαση.

Η Αρσεναλ θεωρητικά έχει δύσκολη αποστολή στο "Στάδιο του Φωτός" εναντίον της Σάντερλαντ, από τη στιγμή που έχει αρκετές απουσίες (Γουόλκοτ, Φαν Πέρσι, Μπέντνερ, Ράμσι, Βερμέλεν, Ντιαμπί). Ομως, οι παίκτες αυτοί έλειπαν και την περασμένη Τρίτη, αλλά οι "κανονιέρηδες" διέσυραν 6-0 την Μπράγκα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο:
Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ
Αστον Βίλα-Μπόλτον
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Εβερτον-Νιούκαστλ
Τότεναμ-Γουλβς
Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ
Σάντερλαντ-Αρσεναλ

Κυριακή:
Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ
Γουϊγκαν-Μάντσεστερ Σίτι
Τσέλσι-Μπλάκπουλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: