Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κούδας: «Ο ΠΑΟΚ ήταν άχρωμος και άοσμος»

Κούδας: «Ο ΠΑΟΚ ήταν άχρωμος και άοσμος»

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ και για το χθεσινό παιχνίδι με την Μπριζ. Αναφερόμενος αρχικά στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από την ισοπαλία του ΠΑΟΚ. Η εμφάνιση δεν με ικανοποίησε. Ήταν άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Παρουσίασε ένα πρόσωπο μέτριο. Παρότι έπαιζε με μία ομάδα χαμηλότερου επιπέδου από τον Άγιαξ και την Φενέρμπαχτσε, ήταν σε κακή μέρα και δεν μπορούσε κανείς παίκτης να ξεχωρίσει. Ακόμη και ο Γκαρσία, ο Βιτόλο και άλλοι που πάντοτε ξεχωρίζουν δεν το κατάλαβαν. Σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αυτά που έδειξε σε προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τουλάχιστον έτσι όπως είδα το παιχνίδι, ίσως και λίγο ρομαντικά, αν βρίσκαμε μία τέτοια ομάδα στον δρόμο μας τότε, θα την πατούσαμε. Όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα και δέχεσαι έξι γκολ είναι ίσως και φυσιολογικό. Όταν μάλιστα είχε σκοράρει ο Άγγελος Αναστασιάδης τον είχα προτρέψει να μην το κάνει για να μην θυμώσουν! Όμως η Μπριζ σε καμία περίπτωση δεν είχε τέτοια δυναμική».

Για την ανάπτυξη του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, ο κ. Κούδας τόνισε: «Σίγουρα λείπει ένας οργανωτής από τον ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός που μπήκε έδωσε μία άλλη ποιότητα και μία άλλη ουσία. Έκανε δύο – τρεις ωραίες κινήσεις. Εχει διαφοροποιηθεί το ποδόσφαιρο. Το Νο. 10 με την τότε έννοια έχει εξαφανιστεί. Όμως δεν παύει να υπάρχει ένας Μέσι ή άλλοι τέτοιου είδους παίκτες που διαθέτουν την ποιότητα για να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Αν δεν παιρνούν οι κάθετες πάσες δεν θα φθάσεις σε σημείο να σκοράρεις τόσο εύκολα. Ένας μικρός Τσάβι ή Ινιέστα για τον ΠΑΟΚ είναι ο Βιεϊρίνια όμως θέλει και βοήθειες».

Για την συνέχεια ο Γιώργος Κούδας υπογράμμισε: «Παρακάτω δεν μπορεί να πάει ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την εμφάνιση του. Ο ΠΑΟΚ ήταν ίσως στην χειρότερη μέρα του. Ενδεχομένως είναι επηρεασμένος και από την προετοιμασίας. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς ακόμη. Ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι το ίδιο κακός και στην συνέχεια. Καμία φορά και αυτά τα αποτελέσματα είναι ανάλογα και της ψυχολογίας που υπάρχει. Ήταν η δεύτερη κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ μετά τον αγώνα της Τρίπολης».

Για την παρουσία του Ελ Ζαρ τόνισε: «Αυτή είναι ίσως η νοοτροπία που είχα εν αντιθέση με το σημερινό ποδόσφαιρο. Πήρε την μπάλα και μπήκε κατά μέτωπο για να τριπλάρει. Το εύκολο είναι να γυρίζεις την μπάλα πίσω ή πλάγια. Το ταλέντο είναι να παίρνεις την μπάλα και να βγαίνεις μπροστά. Προσωπικά το είδα αυτό στον Ελ Ζαρ, ως πρώτα στοιχεία».

Για το κομμάτι της κούρασης ο κ. Κούδας είπε: «Υπάρχουν πλέον πολλά μέσα αποκατάστασης. Όταν παίζουμε σε αυτό το επίπεδο με τόσα παιχνίδια, πρέπει να εναρμονιστούμε. Δεν μπορεί οι άλλοι να κάνουν κάτι παραπάνω. Όσο και να λέμε για κούραση, βλέπουμε παίκτες που δεν σταμάτησαν καθόλου με συμμετοχή και στο Παγκόσμιο Κύπελλο και όμως είναι πάλι σε υψηλό επίπεδο».

Για το πρωτάθλημα ο κ. Κούδας είπε: «Οι ομάδες που ήρθαν από την Β΄ εθνική βλέπω ότι είναι καλές και ίσως κάνουν την διαφορά. θα δυσκολεύονται οι μεγάλοι απέναντι τους και αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό».

Σε ότι αφορά το θέαμα του ελληνικού πρωταθλήματος ανέφερε: «Αν δεν υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πίεση δεν μπορείς να ανεβάσεις ρυθμούς. Πιστεύω ότι είναι και αυτό ένα κριτήριο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν περισσότερη πίεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: