Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Premier League: 5η αγωνιστική


Ώρα για ντέρμπι!

Η απόλυτη αγγλική «μονομαχία», το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ έρχεται το Σαββατοκύριακο και «σκεπάζει» τα πάντα στην 5η αγωνιστική της Premier League.

Την ώρα που οι δύο θα… βγάζουν τα μάτια τους, η Τσέλσι θα έχει εύκολη αποστολή απέναντι στην Μπλάκπουλ, η Άρσεναλ θα δοκιμάζεται στην έδρα της Σάντερλαντ και η Μάντσεστερ Σίτι σε εκείνη της Γουίγκαν.

Διαβάστε αναλυτικά…

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ

Αναζητείται ο… μονόφθαλμος! Στο ντέρμπι των «τυφλών», η Στόουκ των τριών πόντων φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ των… καθόλου πόντων. Με φόρα, ωστόσο, από την πρώτη τους νίκη (προϊόν ανατροπής απέναντι στην Άστον Βίλα), οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία των Λονδρέζων. Οι τελευταίοι, μάλιστα, θα παραταχθούν χωρίς… προπονητή στο «Μπριτάνια», καθώς ο Άβραμ Γκράντ θα συμμετάσχει το Σάββατο στην εβραϊκή γιορτή του «Γιομ Κιπούρ».

Άστον Βίλα-Μπόλτον

Επιτέλους επιστροφή… στο σπίτι για την Άστον Βίλα. Οι «χωριάτες» επιβεβαίωσαν και πάλι (ήττα από τη Στόουκ) πως δεν αισθάνονται ιδιαίτερα… βολικά εκτός του «Βίλα Παρκ» και θα επιδιώξουν τουλάχιστον να συνεχίσουν το απόλυτο τους εκεί. Εν αναμονή του Ζεράρ Ουγιέ (τελευταίο παιχνίδι του ΜακΝτόναλντ στον πάγκο), η Βίλα δεν θα έχει εύκολο έργο, καθώς η Μπόλτον υπέστη μόλις την περασμένη εβδομάδα την πρώτη ήττα της -κι αυτή στο «Έμιρεϊτς» από την Άρσεναλ.

Μπλάκμπερν-Φούλαμ

Την πρώτη της νίκη απέναντι στον Μαρκ Χιουζ, από τότε που έφυγε από τον πάγκο της θα ψάξει η Μπλάκμπερν (ο Ουαλός μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία). Τα «ρόδα» έχουν να δουν «τρίποντο» από την πρεμιέρα, ωστόσο… πήραν τα πάνω τους μετά την ισοπαλία που «τσίμπησαν» την περασμένη εβδομάδα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Απέναντι τους θα βρουν την… όχι ακριβώς εγγύηση εκτός έδρας Φούλαμ, που -ενισχυμένη και με τον Ντάμιεν Νταφ- θα ψάξει την πρώτη νίκη μακριά από το «Κρέιβεν Κότατζ», έπειτα από 20 ματς!

Έβερτον-Νιούκαστλ

Χωρίς νίκη ακόμα -αλλά με… ψυχολογία μετά το «χουνέρι» που έκανε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (δύο γκολ μετά το 90’), η Έβερτον θα υποδεχθεί την απρόβλεπτη Νιούκαστλ. Η τελευταία προσγειώθηκε ανώμαλα από την Μπλάκπουλ (εντός έδρας ήττα με 2-0), ωστόσο -με την «αποκάλυψη» Άντι Κάρολ στην επίθεση- παραμένει πάντα επικίνδυνη. Χωρίς τους Σαχά και Ρόντγουελ θα παραταχθεί ξανά η Έβερτον -την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός ενδέχεται να κάνει με τις «καρακάξες» ο Μπεν Αρφά.

Τότεναμ-Γουλβς

Τέλος στο… «έξω πάμε καλά» θέλει να βάλει η Τότεναμ. Την ώρα που στην Ευρώπη οι «πετεινοί» έχουν καλή παρουσία (στο ντεμπούτο τους στο Champions League απέσπασαν 2-2 στη Βρέμη), στην Premier League μετρούν μόλις μια νίκη. Το «μπλακ άουτ», μάλιστα, τους έχει χτυπήσει ειδικά στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», όπου μέχρι στιγμής -σε δύο παιχνίδια- δεν έχουν σκοράρει ακόμα! Χωρίς τον τιμωρημένο Μπέρα, αλλά με οδηγό την περσινή σεζόν (δύο νίκες με Τότεναμ), θα παραταχθεί η -αξιοπρεπέστατη μέχρι τώρα- Γουλβς.

Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ

Στην έδρα της Γουέστ Μπρομ δοκιμάζεται το αήττητο (!) της Μπέρμιγχαμ μέχρι τώρα στην Premier League. Η εξαιρετική ομάδα του Μπρους έχει μαζέψει ήδη πέντε πόντους, ενώ προέρχεται από μια ακόμα καλή εμφάνιση απέναντι στη Λίβερπουλ (0-0). Πάντως, απέναντι στους -επίσης δυνατούς- γηπεδούχους, που συνήλθαν μετά την «εξάρα» της πρεμιέρας από την Τσέλσι, δεν θα έχουν εύκολο έργο -έστω και αν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες των νεοαποκτηθέντων Χλεμπ και Μποσεζούρ.

Σάντερλαντ-Άρσεναλ

Στη δαιμονιώδη -και… συνηθισμένη στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς- κατάσταση βρίσκεται η Άρσεναλ. «Πυροβολώντας» αδιάκοπα σε Αγγλία και Ευρώπη (μεσοβδόμαδα φιλοδώρησαν με έξι γκολ και την Μπράγκα), οι «κανονιέρηδες» θα προσπαθήσουν στο «Στάδιο του Φωτός» να κρατήσουν την ανάσα τους κολλημένη στην πλάτη της Τσέλσι. Αποστολή όχι εύκολη, καθώς η Σάντερλαντ ενισχυμένη και με τον νεοαποκτηθέντα Γκιάν (σκόραρε, μάλιστα, στο ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα), αναμένεται να παρουσιαστεί αξιόμαχος αντίπαλος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ

Ούτε πέντε αγωνιστικές δε συμπληρώθηκαν και το έκαναν… κρίσιμο! Οι ασυνήθιστες γκέλες της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα -που συνοδεύονται, μάλιστα, με ακόμα πιο ασυνήθιστο τρόπο (ήταν εκείνη που δέχθηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις με την Έβερτον) και η… συνηθισμένη ροπή της Λίβερπουλ προς τα «στραβοπατήματα», δίνουν και βαθμολογικά μεγάλο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.

Οι μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις τους στην Ευρώπη έδωσαν… κουράγιο μόνο στους «κόκκινους», που επικράτησαν 4-1 της Στεάουα -ενώ δύο μέρες πριν η Γιουνάιτεντ «κόλλησε» στο 0-0 με τη Ρέιντζερς. Σε σχέση, πάντως, με εκείνο το παιχνίδι, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τους Φαν Ντερ Σαρ, Σκόουλς, Μπερμπάτοφ και Βίντιτς, ενώ επιστρέφει ως βασικός και ο Φέρντιναντ. Θα απουσιάσει φυσικά ο Βαλέντσια (που τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς της Τρίτης), την ίδια ώρα που ο Χόντζον θα έχει 100% έτοιμους τους Τόρες και Τζέραρντ.

Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι

Επειγόντως βελτίωση σε εμφανίσεις -αλλά και βαθμολογική θέση ψάχνει η Σίτι. Οι «πολίτες» δυσκολεύονται και φέτος να ανταπεξέλθουν στις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησαν οι μεταγραφικές τους κινήσεις και μετά από τέσσερις αγωνιστικές, μετρούν ως νίκη μόνο τη μεγάλη επί της Λίβερπουλ. Απέναντι σε μια Γούιγκαν βελτιωμένη σε σχέση με το τραγικό ξεκίνημα (δέκα γκολ από Μπλάκπουλ και Τσέλσι), θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν μια ανάλογα καλή εμφάνιση με το Europa League (διπλό στην έδρα της Σάλτσμπουργκ) και να «σπάσουν το ρόδι» εκτός έδρας.

Τσέλσι-Μπλάκπουλ

Απλά ασταμάτητη… Η εκπληκτική Τσέλσι συνεχίζει να σκορπά πανικό σε Αγγλία και Ευρώπη και ετοιμάζεται να επεκτείνει το απόλυτο της στην Premier League. Έχοντας δεχθεί ένα μόλις γκολ, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο περίπου τέσσερα (!) και προερχόμενοι από ευρωπαϊκό παιχνίδι όπου έκοψαν ανάλογη «ταρίφα» (Ζίλινα, 1-4), οι «μπλε» τρομοκρατούν και τη νεοφώτιστη Μπλάκπουλ. Ακόμα κι αν εκείνη έχει δείξει να «μη μασάει» (ήδη δύο διπλά), προβλέπεται… κατηφόρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική

Σάββατο 18/9 (17:00)

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Χαμ (14:45)
Άστον Βίλα-Μπόλτον
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Έβερτον-Νιούκαστλ
Τότεναμ-Γουλβς
Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ
Σάντερλαντ-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 19/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15:30)
Γουίγκαν-Μάντσεστερ Σίτι (17:00)
Τσέλσι-Μπλάκπουλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο 25/9 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (14:45)
Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ
Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν
Μπλάκπουλ-Μπλάκμπερν
Φούλαμ-Έβερτον
Λίβερπουλ-Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ-Τότεναμ

Κυριακή 26/9

Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:00)
Γουλβς-Άστον Βίλα (16:05)
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι (18:10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: