Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Λαζαρίδης: «Ιστορική νίκη». «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα στους ομίλους»


Στη χθεσινή νίκη τού Άρη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Λαζαρίδης, σχολιάζοντας ότι η ομάδα του πήρε μία ιστορική νίκη εναντίον των Ισπανών.Ο πεπειραμένος αμυντικός των 'κίτρινων' σχολίασε μέσω του 'SentraFM' ότι η 11άδα τού Άρη είχε αρκετούς Έλληνες, ενώ μίλησε ακόμα για την ποιότητα του Ντιέγκο Φορλάν, τον περιορισμό των 'ροχιμπλάνκος', την πορεία των Θεσσαλονικέων στο Γιουρόπα Λιγκ, τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ κ.α.

Αναλυτικά:

Για το αν περίμεναν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ατλέτικο όταν έγινε η κλήρωση: «Σε μια κλήρωση, όταν στον όμιλο τυχαίνεις με μια τόσο μεγάλη ομάδα, κάτοχο του τροπαίου, είναι πολύ δύσκολο. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορείς να κάνεις κάτι απέναντι σε αυτά τα μεγαθήρια. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε τα ονόματα, αλλά η καρδιά και η ψυχή. Η ομάδα έδωσε τα πάντα και πήρε μια ιστορική νίκη θα έλεγα».
Για το γεγονός ότι η 11άδα είχε αρκετούς Ελληνες, ενώ υπήρχαν πολλές απουσίες: «Είχαμε πάρα πολλές απουσίες, έλειπαν πολλά παιδιά που ήταν τιμωρημένοι και τραυματίες. Η ομάδα, όμως, έδειξε χαρακτήρα, όσοι έπαιξαν ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλα. Κοιτάξαμε στα μάτια την Ατλέτικο, παίξαμε στα ίσια, δεν φοβηθήκαμε σε καμία στιγμή και κάναμε 4-5 κλασικές ευκαιρίες».

Για την ποιότητα του Φορλάν: «Ξέραμε ότι είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης στην επιθετική γραμμή της Ατλέτικο. Με τις οδηγίες του προπονητή μας, επειδή τον ήξερε καλύτερα από την Ισπανία, καταφέραμε και τον εγκλωβίσαμε όλα τα δυνατά του σημεία. Δεν τον αφήσαμε να μπει στην περιοχή και αυτό ήταν σημαντικό για τη ροή του παιχνιδιού».
Για τον περιορισμό των Ισπανών: «Οταν παίζεις με την Ατλέτικο περιμένεις να σου κάνει ευκαιρίες. Είδαμε όμως, με εξαίρεση δύο καλές φάσεις που δικαιολογημένα είναι Ατλέτικο και θα σου κάνει φάσεις, θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποια φάση για να θυμόμαστε».

Για τη διαφορά απόδοσης στους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ατλέτικο Μαδρίτης και αν απέναντι στους Ισπανούς ο Αρης βρήκε περισσότερους χώρους: «Δε μας άφησε χώρους η Ατλέτικο, αλλά χθες ήμασταν πιο πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Παναθηναϊκό αν ήμασταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια, ανεξαρτήτως με το πέναλτι που δεν υπήρχε πουθενά, θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι θετικό. Θεωρώ ότι με την Ατλέτικο ήμασταν καλύτεροι, ενώ με τον Παναθηναϊκό πιο κακοί. Όμως, δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια, απλά είναι διαφορετικοί οι αντίπαλοι, διαφορετικοί θεσμοί. Δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε με τον Παναθηναϊκό. Το ξέρουμε και εμείς οι ίδιοι αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε την ομάδα από ένα παιχνίδι. Δεν ήταν εύκολο το ματς με τον Παναθηναϊκό, το ξέρουμε και εμείς ότι ήμασταν κακοί. Μιλήσαμε όλοι μαζί και είπαμε να δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο με την Ατλέτικο».
Για την πορεία στο Europa League: «Εμείς βλέπουμε σαν μια γιορτή τους ομίλους, θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα. Τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Αρχίσαμε με νίκη, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Εχουμε πολύ καιρό μπροστά μας μέχρι το επόμενο παιχνίδι, κοιτάμε το πρωτάθλημα και τον αγώνα της Κυριακής».

Για το αν ο Αρης μπορεί να κάνει φέτος την υπέρβαση στο πρωτάθλημα: «Νομίζω μπορούμε, έχουμε πολύ καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή, οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα λειτουργούν άψογα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Για τον επαγγελματισμό του Εκτορ Ραούλ Κούπερ: «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις βγάζεις τον απόλυτο επαγγελματισμό. Είναι πολύ πειθαρχημένος προπονητής, πιστεύει πολύ στην πειθαρχία, αγαπά αυτό που κάνει, είναι σοβαρός και τον σέβεται κάθε ομάδα όταν παίζει αντίπαλος με εμάς. Και ο προπονητής της Ατλέτικο το είπε ότι δείχνει απόλυτο σεβασμό στον Κούπερ που είναι καταξιωμένος προπονητής. Όταν παίζουμε αντίπαλος με κάποια ομάδα μάς σέβονται πάρα πολύ και ειδικά λόγω του προπονητή».

Για τη λάτιν φιλοσοφία που έχει ο Αρης με τους αρκετούς ξένους και αν οι Ελληνες μπορούν εύκολα να προσαρμόζονται σε αυτή: «Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Όταν είσαι ομάδα είσαι ομάδα και δεν κοιτάς από πού είναι κάθε παίκτης. Εχουμε ένα πάρα πολύ καλό κλίμα με όλους τους παίκτες, Ελληνες, Ισπανούς, Βραζιλιάνους. Η ομάδα δένει σιγά - σιγά, έχει δέσει αρκετά αλλά θέλουμε δουλειά. Σιγά - σιγά θα δέσει περισσότερο».
Για το ντεμπούτο του Ρικάρντο Φατί: «Είναι πολύ λίγο διάστημα στην ομάδα, αλλά έδειξε χαρακτήρα πάρα πολύ καλό, έδειξε προσωπικότητα. Τον βοηθά το κορμί του, είναι ψηλός και μπορεί να ελέγχει τις ψηλές φάσεις από τους αντιπάλους. Θα βοηθήσει την ομάδα, έχει πάρα πολλά προσόντα. Όταν μπαίνεις στα βαθιά με τόσο μικρό διάστημα στην ομάδα, είναι σημαντικό να κάνεις τέτοια εμφάνιση και να βοηθάς τόσο πολύ».

Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Η ατμόσφαιρα χθες ήταν εκπληκτική, όπως σε κάθε παιχνίδι. Δεν μας αγχώνει, μας δίνει ώθηση για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Χθες ήταν κάτι το συγκλονιστικό, Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ, ήταν φανταστική ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια στον υπέροχο κόσμο, αξίζει πολλά γιατί είναι πάντα δίπλα στην ομάδα».

Για την Σάρα Καρμπονέρο που βρίσκονταν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα και αν οι παίκτες την κοίταζαν καθόλου: «Όχι, όχι, πού να δεις εκείνη την ώρα. Μέσα στο παιχνίδι δεν μπορείς να δεις τίποτα, μόνο το παιχνίδι, τίποτε άλλο. Είναι πολύ όμορφη, συγχαρητήρια στον Κασίγιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: