Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Το Μπομπονέρα της Ευρώπης!


ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ‘ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ’. ΤΗ… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ Ο ΜΟΡΙΕΝΤΕΣ! 4,5 ΤΟΝΟΙ ΧΑΡΤΙΟΥ! ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜ 50 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ. «ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΣΤΑ 2 ΜΕΤΡΑ!»-Αξέχαστη θα μείνει η χθεσινή βραδιά στους φίλους τού Άρη για τη νίκη της ομάδας τους , στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων τού Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για την παρουσία των 23 χιλ. φίλων τού συλλόγου που βρέθηκαν στις εξέδρες του ‘Κλ. Βικελίδης’.

Οι οπαδοί των ‘κίτρινων’ δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, την οποία ακόμα και οι παίκτες των ‘ροχιμπλάνκος’ (οι περισσότεροι… μπαρουτοκαπνισμένοι σε ‘μεγάλα’ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και με πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις), είχαν μείνει αποσβολωμένοι να κοιτάζουν! Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη τού αγώνα, άλλωστε, οι φίλαθλοι του συλλόγου πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο μερικά… εκατομμύρια κίτρινα χαρτάκια, τα οποία αντιστοιχούσαν σε 4,5 τόνους χαρτιού!

Τραβούσε φωτογραφίες ο Μοριέντες!

Τα μέλη της ισπανικής ομάδας και του ισπανικού Τύπου δεν πίστευαν σε όσα έβλεπαν, με τον Φερνάντο Μοριέντες (καλεσμένος της ισπανικής τηλεόρασης για να σχολιάσει το παιχνίδι), να τραβάει φωτογραφίες με τη μηχανή του! Για μερικά δευτερόλεπτα η ορατότητα ήταν το πολύ μέχρι το μισό μέτρο, με τους φίλους τού Άρη, πάντως, να έχουν προπονήσει για την ανακύκλωση αυτής τής μεγάλης ποσότητας χαρτιού μετά τη λήξη τού παιχνιδιού.

Το ευρωπαϊκό ‘Μπομπονέρα’!

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλου τού Άρη στο γήπεδο έγινα πολλές αναφορές το τελευταίο διάστημα τον ισπανικό Τύπο. Το «ευρωπαϊκό ‘Μπομπονέρα’», ανέφεραν αρκετές φορές οι συνάδελφοι από την Ιβηρική χερσόνησο και οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να τους επιβεβαιώσουν. Σε σχετική συνέντευξη μελών τού ‘Super3’ στην ισπανική εφημερίδα ‘As’, ανέφεραν ότι δεν θέλουν να δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα με καπνογόνα κτλ. (τα οποία απαγορεύει η ΟΥΕΦΑ) και προσπαθούν να δημιουργούν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα με άλλους τρόπους.

Άλλωστε, χθες στη θύρα 3 τού γηπέδου τοποθετήθηκαν (στα πρότυπα του ‘Μπομπονέρα’) υψομετρικά οχτώ κιτρινόμαυρες κορδέλες και δύο στα χρώματα του Γιουρόπα Λιγκ.

Έξτρα πριμ 50 χιλ. ευρώ

Ο ενθουσιασμός που υπήρχε στους φίλους τής ομάδας και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν μπορούσε να μην αγγίξει τη διοίκηση. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, πήγε στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς και μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους. Γνωστοποίησε, μάλιστα, την πρόθεση των διοικούντων να δοθεί έξτρα πριμ 50 χιλ. ευρώ στους παίκτες, για τη νίκη τους επί της Ατλέτικο.

Παραμιλούσαν οι ‘ροχιμπλάνκος’

Μετά το τέλος τού ματς, οι παίκτες τής Ατλέτικο είχαν σχολίαζαν την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο. Οι περισσότεροι από αυτούς (ειδικά όσοι δεν προέρχονται από τη Λατινική Αμερική) δεν είχαν ξαναζήσει παρόμοιες στιγμές και είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του παίκτη τής Ατλέτικο, Μέριδα, ο οποίος σχολίασε ότι δεν μπορούσαν να ακούσουν τις οδηγίες του προπονητή ενώ ήταν στα δύο μέτρα:

«Έχω αγωνιστεί σε πολλά γήπεδα, αλλά με τον Άρη ήταν τόσο θερμή η ατμόσφαιρα που δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τις οδηγίες τού προπονητή μας, ενώ είχαμε δύο μέτρα απόσταση».

Αποθέωση Κούπερ

Την αποθέωση γνώρισε από τους φίλους του Άρη ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού. Το όνομα του Αργεντινού προπονητή έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών τού συλλόγου, που αναγνωρίζουν τη μεγάλη συμβολή του για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Σε περισσότερες από 120 χώρες, συνολικά, υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση του χθεσινού παιχνιδιού του Άρη εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την κεντρική και νότια Αμερική μέχρι τις μουσουλμανικές χώρες (μέσω τού ‘Αλ Τζαζίρα’) παρακολούθησαν την αναμέτρηση!

Στο γήπεδο και ο Λίμα

Στις εξέδρες του ‘Κλ. Βικελίδης’ βρέθηκε χθες το βράδυ και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ο Φαμπιάνο Λίμα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μάλιστα, πανηγύρισε το γκολ του Χαβίτο, το οποίο χάρισε μία σπουδαία νίκη στη νέα του ομάδα.

Ικανοποίηση από ΟΥΕΦΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μετά τη λήξη του ματς, μεταξύ στελεχών τού Άρη και εκπροσώπων της ΟΥΕΦΑ. Οι τελευταίοι, μάλιστα, ενημέρωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διεξαγωγή τού αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: