Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Aύξηση - φωτιά στο πετρέλαιο!!

Άλμα στο 1,40 ευρώ το λίτρο αναμένεται να κάνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από Οκτώβρη, οπότε προωθείται η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. . Φωτιά στα μπατζάκια μας...
Aύξηση - φωτιά στο πετρέλαιο
Σύμφωνα με «Τα Νέα» η κυβέρνηση, αποβλέποντας στον περιορισμό της λαθρεμπορίας καυσίμων και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ όπως επιβεβαίωσε χθες και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική». Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, θα υλοποιηθεί κανονικά από τη νέα περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.


«Γνωρίζουμε ότι η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με του κίνησης θα επιφέρει αύξηση της τιμής ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης» δήλωσε ο υφυπουργός τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους οικονομικά ασθενέστερους.


Από την επικείμενη αύξηση του ΕΦΚ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης υπολογίζεται ότι θα ανέβει κατά 40%. Σύμφωνα με τις σημερινές τιμές ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι φόρου 412 ευρώ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης. Η εξίσωση των δύο φόρων στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης σημαίνει οτι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης από 60 ευρώ θα φτάσει στα 329 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Πρακτικά, όπως εξηγούν παράγοντες της αγοράς, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, εάν υπολογιστεί με τα σημερινά δεδομένα διεθνών τιμών, τον ερχόμενο Οκτώβριο θα διαμορφωθεί στο 1,40-1,45 ευρώ το λίτρο, από 1,05 ευρώ που ήταν στο τέλος της περσινής σεζόν.

πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: