Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Έρχονται αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής!!

Επιπλέον ανατιμήσεις σε κρέας, γάλα και ψωμί
Νέο φθινοπωρινό «κύμα» ακρίβειας έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικογένεια που θα βλέπει το καλάθι της να γεμίζει όλο και πιο δύσκολα.
Οι αυξήσεις θα είναι 5% -10% και θα αφορούν βασικά καταναλωτικά αγαθά όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά ίσως και ψωμί σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Αιτία των ανατιμήσεων είναι η μικρή σοδειά δημητριακών παγκοσμίως και ο διπλασιασμός, σχεδόν, της τιμής των ζωοτροφών. Η απειλή των αυξήσεων στο ράφι είναι σοβαρή και το μόνο εμπόδιο που θα συναντήσει στην εγχώρια αγορά είναι η οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και η μειωμένη ζήτηση που συντηρούν συνθήκες πίεσης των τιμών προς τα κάτω.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής για κτηνοτρόφους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Εκτιμάται ότι οι ζωοτροφές σε σχέση με πέρυσι έχουν αυξηθεί κατά 50%, σύμφωνα με μετριοπαθείς και συντηρητικές εκτιμήσεις: η σόγια από τα 40 λεπτά που κόστιζε πέρυσι στον κτηνοτρόφο, φέτος έχει φτάσει στα 70 λεπτά, ενώ το καλαμπόκι, που  είναι η κύρια ζωοτροφή απαραίτητη σε κάθε κτηνοτροφική εκμετάλλευση από τα 17-20 λεπτά που έχει πέρυσι, ανοίγει τώρα νέα σοδειά στο επίπεδο των 30 λεπτών.



πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: