Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Νίκησε, αλλά προβλημάτισε…

Η ΑΕΚ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ (3χ3 ΝΙΚΕΣ), ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑΠΟΕΛ (1-0) ΕΙΧΕ ΜΕΤΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ. ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΣΚΟΚΟ, ΩΡΑΙΟ ΓΚΟΛ Ο ΑΡΓΥΡΙΟΥΜε τρεις νίκες ολοκλήρωσε τα φιλικά της στην Αυστρία η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε και της Χάποελ Μπερ Σέεβα με 1-0, με γκολ που σημείωσε ο Αργυρίου στο 60’ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Παρά τη νίκη πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καλή εμφάνιση, έκαναν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ στο πρώτο ημίχρονο, όταν και αγωνίστηκαν οι βασικοί, υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από το 60’ και μετά, όταν πέρασαν στο ματς εννέα ξεκούραστοι παίκτες, η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, έπαιξε καλύτερα, αν και πάλι έμεινε αρκετά μακριά από την απόδοση του πρώτου ματς με την Ουνιρέα.

Βέβαια, επειδή ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, εν μέρει δικαιολογείται η μέτρια απόδοση. Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε το σύστημα 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε και πάλι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά και την πρώτη συμμετοχή του Νταντόμο, ο οποίος αν και ανέτοιμος, έδειξε κάποια καλά στοιχεία.

Το 4-2-3-1 και ο Νταντόμο…

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τρίτο συνεχές φιλικό χρησιμοποίησε και πάλι το 4-2-3-1, σύστημα το οποίο θα είναι και αυτό με το οποίο θα αγωνίζεται η ΑΕΚ τη νέα περίοδο. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αραμπατζής, στα αριστερά της άμυνας ο Αργυρίου, δεξιά ο Νταντόμο, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Δέλλα και Μανωλά. Στον άξονα τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Μάκος με τον Καφέ, ενώ στις πτέρυγες έπαιξαν οι Σκόκο με τον Λεονάρντο. Στην κορυφή της επίθεσης βρίσκονταν ο Μπλάνκο και πίσω του ο Λυμπερόπουλος.

Στο 40’ όμως ο προπονητής της ΑΕΚ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Νταντόμο αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Καράμπελας, ο οποίος πέρασε αριστερά και ο Αργυρίου άλλαξε πλευρά. Όσον αφορά τον Ουρουγουανό, ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Ένωσης, αποχώρησε νωρίς λόγω κούρασης. Άλλωστε, το τεχνικό τιμ των «κιτρινόμαυρων» είχε αποφασίσει από πριν, πως ο χρόνος συμμετοχής του δεν θα ξεπέρναγε τα 40 λεπτά. Ο Νταντόμο, αν και ακόμα είναι ανέτοιμος, έδειξε πως έχει καλή μακρινή μπαλιά, αρέσκεται να βγαίνει μπροστά, ενώ είναι και πολύ σκληρός στην άμυνα. Σε αυτόν ταιριάζει απόλυτα η φράση «η μπάλα ή ο παίκτης».

Πρόβλημα ανάπτυξης, λίγες φάσεις

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο φιλικά, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και δυσκολεύονταν πάρα πολύ να διασπάσουν την άμυνα των Ισραηλινών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως στο πρώτο 45λεπτο αυτό έγινε μόλις δύο φορές. Στο 4’ ο Σκόκο δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο από πολύ κοντά, ενώ στο 27’ ύστερα από ωραία συνεργασία των Σκόκο, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλου, ο Μπλάνκο σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια.

Αυτές ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες της αναμέτρησης στο πρώτο μέρος, στο οποίο η Ένωση προβλημάτισε έντονα με την παρουσία της. Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν μονίμως τους Μπλάνκο και Λυμπερόπουλο με μακρινές μπαλιές, ενώ ο μόνος που προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι και να κάνει κατά μέτωπο επίθεση, ήταν ο Νάτσο Σκόκο. Αντίθετα, ο Λεονάρντο σήμερα δεν ήταν τόσο καλός όσο στα προηγούμενα ματς, ενώ και ο Μάκος, που ξεκίνησε για πρώτη φορά με τους βασικούς, κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Άργησαν οι αλλαγές, γκολ ο Αργυρίου

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στα δύο προηγούμενα φιλικά της ΑΕΚ είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Αυτή την φορά όμως, αποφάσισε να καθυστερήσει λίγο τις αλλαγές και να τις κάνεις μαζεμένες στο 61’. Προτίμησε να αφήσει στο γήπεδο για άλλο ένα τέταρτο τους βασικούς, οι οποίοι αν και δεν ανέβασαν σημαντικά την απόδοσή τους, κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Η Ένωση μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχασε κάποιες ευκαιρίες με τους Σκόκο και Μπλάνκο να σουτάρουν άουτ έξω από την περιοχή και τελικά στο 60’ έκανε το 1-0. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης χρήστηκε ο Ανέστης Αργυρίου, ο οποίος με ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο.
Καλύτεροι οι… αναπληρωματικοί

Για το τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης, ο Μπάγεβιτς πέρασε εννέα ξεκούραστους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Συγκεκριμένα οι μόνοι που έμειναν στην ενδεκάδα ήταν ο Αραμπατζής και ο Καράμπελας, με τον τελευταίο όμως να έχει μπει ως αλλαγή στο 40’. Από εκεί και πέρα, στην άμυνα μπήκαν οι Καλαμιώτης, Ματεντζίδης και Μαϊστόροβιτς, στην μεσαία γραμμή οι Ιντζόγλου και Γκέντσογλου, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Μπερνς και Λαγός. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παυλής και πίσω του σε ρόλου επιτελικού μέσου ο Έντερ.

Η νέα ενδεκάδα της Ένωσης μπήκε αρκετά καλά στο γήπεδο, είχε ταχύτητα και έκανε αρκετά κλεψίματα στην μεσαία γραμμή, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Έντερ με τον Μπερνς. Ο Αυστραλός μάλιστα έχασε και μία καλή ευκαιρία στο 70’, όταν ο Λαγός έβγαλε ωραία τηνσέντρα, αυτός κοντράλαρε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε, έφυγε πάνω από την εστία. Το παιχνίδι πάντως ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη ευκαιρία για τη Χάποελ, όταν στο 85’ ο Μέλινγκτον εκτέλεσε το φάουλ και ο Ζαγκούρι με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Αραμπατζή. Οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

ΑΕΚ:
Αραμπατζής, Αργυρίου (61' Καλαμιώτης), Νταντόμο (40' Καράμπελας), Δέλλας (61' Μαϊστόροβιτς), Μανωλάς (61' Ματεμτζίδης), Μάκος (61' Γκέντσογλου), Καφές (61' Ιντζόγλου), Λεονάρντο (61' Λαγός), Σκόκο (61' Έντερ), Λυμπερόπουλος (61' Μπερνς), Μπλάνκο (61' Παυλής).

Χάποελ:
Κοέν, Σεντάρ, Σοάρες, Γιεχιέλ, Νταβιτζάντα, Ρεβίβο, Φερνάντες, Νάσερ, Μόχε, Μέλξον, Λιόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: