Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Τσαρτσαρής: Καταδικασμένοι να διεκδικούμε διακρίσεις

Ένα μετάλλιο ή τουλάχιστον η είσοδος στην τετράδα είναι ο στόχος της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Κώστα Τσαρτσαρή.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ και τόνισε ότι η επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων κοιτά και πάλι ψηλά.

«Η Ελλάδα έχει ταλέντο στο μπάσκετ και το έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Αυτή η ομάδα έχει στη σύνθεσή της τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού –και όχι μόνο- πρωταθλήματος. Είναι λίγο καταδικασμένη να διεκδικεί διακρίσεις. Ένα μετάλλιο ή την τετράδα, που για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί διάκριση σίγουρα», είπε ο Τσαρτσαρής.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Ο άσος του Παναθηναϊκού επέστρεψε φέτος στις υποχρεώσεις της Εθνικής ύστερα από την περσινή απουσία του από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας και τονίζει ότι αισθάνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα.

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα! Είναι πάντα ωραία τα συναισθήματα στην ομάδα, είναι πάντα θετικό όταν βρίσκεσαι σε αυτή την παρέα. Εδώ δεν υπάρχουν συλλογικές διαφορές, παλεύουμε όλοι για ένα στόχο και ένα κράτος ολόκληρο. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά όλοι μαζί.
Η Εθνική είναι πάντα κάτι ξεχωριστό για εμάς όλους. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές και μας έχει προσφέρει πολλά
», ανέφερε ο 30χρονος παίκτης

Να προσέξουμε τα νέα παιδιά

Παράλληλα, ο Τσαρτσαρής μίλησε και για τη νέα επιτυχία της Εθνικής Νέων, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η φουρνιά θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

«Είναι μια πολύ καλή “φουρνιά” παιδιών. Το ασημένιο μετάλλιο είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτά τα σχεδόν ίδια παιδιά μας φέρνουν διακρίσεις χρόνια τώρα. Θα πρέπει να τα προσέξουμε ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά, να τα κρατήσουμε στη χώρα μας, να ασχοληθούμε μαζί τους. Μας δίνει και εμάς κίνητρο, να συνεχίσουμε, όπως κάποτε και αυτά τα παιδιά βρήκαν το κίνητρο στις επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών».

- Το γεγονός ότι θα υπάρχουν δύο από αυτά τα παιδιά, ο Παππάς και ο Παπανικολάου, δίπλα σας από αύριο;

«Είναι σημαντικό! Μόνο ένας τρελός δεν θα το έκανε αυτό... Έχουν τόσες επιτυχίες και τις εξαργυρώνουν με μια θέση στην Εθνική Ομάδα Ανδρών. Ίσως κάποιο να φτάσει και στην τελική δωδεκάδα. Σιγά σιγά, όχι από τη μια μέρα στην άλλη, τα παιδιά αυτά θα πρέπει να ενσωματωθούν, να αποκτήσουν εμπειρίες και να στελεχώσουν και την Εθνική Ανδρών σταδιακά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: