Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Θύρα 4: «Βγάλτε τις φουστανέλες-προσγειωθείτε στην πραγματικότητα»

Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οργανωμένων του ΠΑΟΚ ανέλυσε τις αιτίες «για τη κατηφορική και τραγική φετινή πορεία της ομάδας», την οποία απέδωσε στη «διάλυση του πετυχημένου τρίπτυχου Ζαγοράκης - Βρύζας - Σάντος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, σημειώθηκε η πιο μαύρη μέρα στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Εκείνο τα καταραμένο χάραμα της 4/10/99, 6 παιδιά χάσανε τη ζωή τους για τον ΠΑΟΚ. Ο σεβασμός μας προς τα πρόσωπα τους είναι απεριόριστος και η μνήμη τους παραμένει άσβεστη όσα χρόνια και αν περάσουν.

Μετά και από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη Θεσσαλονίκης, είναι φανερό ότι η κατρακύλα για τον ΠΑΟΚ ακόμα και στα εντός έδρας ματς δεν έχει τελειωμό. Μετά από την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα κατάφερε να ηττηθεί και από τον Αρη Θεσσαλονίκης, μια ομάδα που οι νεαροί φίλαθλοι της, οι οποίοι διακρίνονται από τα σπυράκια και τη χωρίστρα στο πλάι, θεωρούσαν αδιανόητο πως θα μπορούσαν κάποτε να πανηγυρίσουν μετά τη λήξη ενός αγώνα στην Τούμπα. Δυστυχώς, μετά τη νέα ντροπιαστική εμφάνιση οι παίκτες της ομάδας μας το κατάφεραν και αυτό. Θεωρούμε ανούσιο να προβούμε σε κριτική για το συγκεκριμένο ματς γιατί ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε για μία ακόμη φορά νωθρός και άχρωμος, χωρίς πάθος και αγωνιστικό προσανατολισμό.

Τα υπόλοιπα σχετικά με τον αγώνα τα αφήνουμε για τους άφθονους προπονητές και προέδρους των φόρουμ και των ραδιοφώνων. Εμείς σαν οπαδοί οφείλουμε να αναλογιστούμε τις αιτίες που έχουν φέρει την ομάδα στη δεινή αυτή θέση. Είναι προφανές ότι βασική αιτία για τη κατηφορική και τραγική φετινή πορεία της ομάδας είναι η διάλυση του πετυχημένου τρίπτυχου «Ζαγοράκης - Βρύζας - Σάντος» με τη φυγή των 2 τελευταίων και κυρίως με τη μη επάξια αντικατάσταση τους. Η μετέπειτα σύγχυση αρμοδιοτήτων έχει κάνει την ομάδα να παρουσιάζεται όχι σαν ένα σύνολο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αλλά σαν ένα συνονθύλευμα αδιάφορων περιπατητών οι οποίοι σε παλαιότερες δηλώσεις τους τόλμησαν να πούνε πως η ομάδα δεν έχει κίνητρο. Για εμάς το απόλυτο κίνητρο είναι τα 4 ιερά γράμματα και χρέος της διοίκησης, πέρα από όλα τα άλλα, είναι να δώσει άμεσα στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο να καταλάβουν σε ποιον σύλλογο βρίσκονται.

Εννοείται πως δικαιολογίες για διαιτησία, δεν αποτελούν για εμάς άλλοθι. Αντιθέτως φανερώνουν άλλη μία τεράστια διοικητική αδυναμία, αφού το να σε αδικεί μέσα στην Τούμπα μία ομάδα που βολοδέρνει ανάμεσα στην Α και στην Β εθνική και απλά γλύφει τις τρίχες του Πατέρα, είναι μεγάλη ξεφτίλα. Αν το κίνητρο χάθηκε για μερικούς το βράδυ της 26ης Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, ας βγάλουν τις φουστανέλες και ας προσγειωθούνε στην πραγματικότητα. Για εμάς ο αγώνας συνεχίζεται.

Μετά τη συνέλευση του συνδέσμου που έγινε στις 24/9 πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις. Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 αποφάσισε να αγοράσει συμβολικά 15 εισιτήρια διαρκείας στο χάντμπολ, να αποχωρήσει από τη περιβόητη συντονιστική επιτροπή που το μόνο που συντόνιζε ήταν η μοιρασιά των εισιτηρίων, να στηρίξει όσο μπορεί το τμήμα μπάσκετ και να κάνει πιο ξεκάθαρες τις θέσεις του στην πλατιά μάζα του κόσμου γιατί είναι ντροπή για τον κόσμο του ΠΑΟΚ να πιστεύει τους γελωτοποιούς των φόρουμ και των ραδιοφώνων (που σε λίγο θα διοργανώνουν και τηλεφωνικές ψηφοφορίες για το ποιος να έρθει και ποιος να φύγει) και να αγνοεί τις απόψεις των συνδέσμων.

Ο ΣΦ ΠΑΟΚ ΘΥΡΑ 4 διοργανώνει οδική εκδρομή για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία. Αναχωρούμε την Κυριακή 17/10 το μεσημέρι και η εκδρομή περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις στην Βαρκελώνη πριν τον αγώνα και μία στη Νίκαια της Γαλλίας μετά το ματς. Η τιμή της εκδρομής είναι 290 ευρώ (χωρίς το εισιτήριο του αγώνα) και επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 24/10. PAOK GATE 4 ON TOUR»

Δεν υπάρχουν σχόλια: