Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Αναστασίου έπαιξε στο….μυθικό γήπεδο!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το φιλικό που πήρε μέρος ο Γιάννης Αναστασίου και νοστάλγησε την βραδυά στις 3 Απριλίου 1996, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άγιαξ.
Στο ιστορικό γήπεδο, που ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία και κέρδισε τον μεγάλο Αγιαξ εκείνης της εποχής έγινε προχθές το παιχνίδι παλαιμάχων του Αγιαξ στο οποίο πήρε μέρος και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου. Είδα τις φωτογραφίες των απεσταλμένων και πήγα 17 χρόνια πίσω. Στην κούρσα του Δώνη και το άψογο πλασέ του Βαζέχα, που έγραψε το 0-1.
Μπορεί η ομάδα να μην προκρίθηκε τότε στον τελικό, αλλά η νίκη ήταν απίστευτη και το συγκεκριμένο γήπεδο το Ολυμπιακό στάδιο του Αμστερνταμ έκλεισε σε εκείνο το παιχνίδι και ο Αγιαξ συνέχισε να παίζει στο καινούργιο του γήπεδο στο «Αρίνα». Προχθές στο φιλικό των παλαιμάχων,  που έγινε στο ίδιο γήπεδο το Ολυμπιακό στάδιο του Αμστερνταμ(έχει μπει ταρτάν στίβου, ενώ τότε δεν υπήρχε)  ήταν παρόντες ο Φαν Ντε Σααρ και ο Κλάιφερτ(από εκείνη την ομάδα του Αγιαξ), απ’ότι διάβασα. Ο Φάν Ντε Σααρ έπαιξε και στην εστία, που του έβαλε το γκολ ο Βαζέχα.
Κρίμα, που ο Χρηστάρας δεν ήταν παρόν, για να έχουμε …..αναπαράσταση της μεγάλης στιγμής, που έκανε τον γύρο του κόσμου εκείνες τις ημέρες. Πέρασαν 17 χρόνια, λοιπόν, για να ξαναδούμε εικόνες από εκείνο το γήπεδο έστω και μέσα από φωτογραφίες με αφορμή το φιλικό των παλαιμάχων του Αγιαξ , που έγινε προχθές και πήρε μέρος και ο Γιάννης Αναστασίου. Δεν ξέρω αν θα έχουμε ανάλογη ευκαιρία στο μέλλον. Ισως ποτέ ξανά να μην δούμε το γήπεδο, όπου ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία με την μεγάλη νίκη επί του Αγιαξ.
Πάντως βλέποντας τις φωτογραφίες νοστάλγησα εκείνη την βραδυά στις 3 Απριλίου 1996. Μεγάλες ευρωπαϊκές βραδυές, που τόσες φορές στην ιστορία του μόνο ο Παναθηναϊκός έχει ζήσει από τις ελληνικές ομάδες!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: