Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ο τρομπετίστας, το άστρο και η... ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τα ροχαλητά που παραλίγο να ακουστούν σε όλη την Αθήνα και το... δώρο που μας έδωσε δικαίωμα στο όνειρο!  Aν δεν υπήρχε κατά διαστήματα εκείνος ο... ηρωικός τρομπετίστας να «παιανίζει» στο Καραϊσκάκη και να ξεσηκώνει για λίγο τις εξέδρες πιθανότατα τα ροχαλητά των περίπου 20.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο Φάληρο θα ακούγονταν σε όλη την Αττική!
Να μασάς και να... φτύνεις ήταν αυτό που είδαμε από κερκίδα ή τηλεόραση στο ματς της εθνικής με τους Σλοβάκους! Υπήρχε όμως έστω κι ένας φίλος της Ελλάδας που έχει παρακολουθήσει την πορεία της εδώ και χρόνια και ειδικά την πορεία προς την Βραζιλία που να περίμενε κάτι διαφορετικό; Αυτό το 1-0 έχει γίνει πια... επίσημο αγαπημένο αποτέλεσμα και θαρρείς πως αν βάλει η Ελλάδα ένα δεύτερο τέρμα ο... Θεός της μπάλας θα το ακυρώσει.
Όμως ο ίδιος Θεός θα είναι και καλός μαζί της αν η εθνική δεν καταφέρει να σκοράρει. Θα βρεθεί ο τρόπος και θα της το... χαρίσει το γκολάκι. Όπως έγινε στην περίπτωση του άψογου συνδυασμού Σκτρέλ και Μούχα! Νίκη θέλαμε πριν από το ματς, νίκη πήραμε έστω κι αν οι καθαρές φάσεις που κάναμε θέλουν λιγότερα από τα δάκτυλα του ενός χεριού για να μετρηθούν. Το βασικό είναι ότι πλέον με το... 1-0 επί του Λιχτενστάιν την Τρίτη (σ.σ λέτε να βάλουμε περισσότερα) θα διεκδικήσουμε μέσω των μπαράζ την πρόκριση στο Μουντιάλ όντας στο γκρουπ των ισχυρών!
Με τα όποια καλά έχει αυτό το προνόμιο όσο αφορά τον αντίπαλο. Βέβαια υπάρχει κι ένα καλύτερο σενάριο. Αυτό το άστρο που για μια 10ετία οδηγεί την εθνική να εμφανιστεί και την Τρίτη. Εκεί, επί λιθουανικού εδάφους να... φωτίσει τους ποδοσφαιρικούς «Σάρες και Σαμπόνιδες» μήπως και γίνει το θαύμα.
Βάση εικόνας θα είναι δίκαιο να πάει η Ελλάδα απευθείας κι όχι η Βοσνία θα ρωτήσει κανείς. Εύκολη η απάντηση. Όχι άδικο θα ναι. Αλλά ας... καβαντζώσουμε μια θεσούλα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας κι έχουμε χρόνο να αναζητούμε την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.
Όπως κι αν έχει όμως αυτό το δώρο από την παρέα του Στοχ και του Βάις (δώρο μας έκαναν κι αυτοί με την εμφάνιση τους) μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε ζωντανοί ως το βράδυ της Τρίτης και κυρίως να ονειρευόμαστε!
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: