Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Αυτά που κάνει ο Μήτρογλου είναι εντυπωσιακά»

Ο Φρανσουά Μοντέστο αγωνίζεται στη Γαλλία αλλά παρακολουθεί τον Ολυμπιακό. Μιλά στη Sportday και χαρακτηρίζει εντυπωσιακά τα... κατορθώματα του Μήτρογλου και επιτυχημένο το πρότζεκτ του Μίτσελ.

«Αυτά που κάνει ο Μήτρογλου είναι εντυπωσιακά»
Ο Φρανσουά Μοντέστο μπορεί –πια- να αγωνίζεται στη Γαλλία αλλά συνεχίζει να παρακολουθεί τον Ολυμπιακό. Μιλά στη Sportday και χαρακτηρίζει εντυπωσιακά τα όσα κάνει ο Μήτρογλου και επισημαίνει ότι το πρότζεκτ με τον Μίτσελ στον πάγκο εξελίσσεται επιτυχημένα.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Φρανσουά Μοντέστο στη Sportday:

-Καλώς ήρθες. Ποιος καλός άνεμος σε φέρνει στα μέρη μας; Μήπως είναι και επαγγελματικός;
«Οχι, απλώς νοστάλγησα τα παιδιά και την ομάδα. Βρήκα την ευκαιρία και να 'μαι. Αν και δεν είδα όλους όσους ήθελα, άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω».

-Προφανώς, τα είπες και με έναν παλιό σου συμπαίκτη στη Μονακό. Τον Σαβιόλα...
«Βεβαίως, επί μακρόν. Είναι φανταστικός άνθρωπος και το μόνο που του προσάπτω είναι ότι ήρθε τώρα στον Ολυμπιακό, που εγώ έφυγα! Εχει απίστευτες παραστάσεις, μα δεν βλέπει κανέναν αφ' υψηλού. Νιώθει δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει σε ένα κατώτερο ανταγωνιστικά πρωτάθλημα απ' όσα είχε συνηθίσει. Θυμηθήκαμε τα παλιά στους Μονεγάσκους, με Ζήκο, Μαϊκόν και Αντεμπαγιόρ και φυσικά μιλήσαμε για το παρόν».

-Το παρόν βρίσκει τον Ολυμπιακό σε καλή κατάσταση και με ελπίδες πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ναι, αυτή που εγώ δεν αξιώθηκα να ζήσω στην κορυφαία διοργάνωση. Κάτι μου λέει ότι ήρθε η ώρα να την πετύχει ο σύλλογος. Τα επόμενα παιχνίδια με την Μπενφίκα θα κρίνουν τα πάντα. Μπορούμε να πάρουμε (σ.σ: έτσι ακριβώς) τουλάχιστον ένα βαθμό στη Λισσαβώνα».

-Παρακολουθείς δηλαδή τα παιχνίδια;
«Τα έχω δει όλα ανεξαιρέτως, σε τηλεόραση και Ιντερνετ! Ενημερώνομαι και βλέπω με ευχαρίστηση να εξελίσσεται επιτυχημένα το νέο πρότζεκτ».

-Δηλαδή;
«Εφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν ακόμη περισσότεροι και ο Μίτσελ περνάει τη δική του φιλοσοφία, που είναι πιο επιθετικογενής, πιο ωραία στο μάτι. Υπάρχουν βέβαια κάποια θεματάκια στα μετόπισθεν, αλλά το ευοίωνο είναι πως έρχονται ήδη καλά αποτελέσματα».

-Ποιον ξεχωρίζεις έως τώρα; Αν και ξέρουμε ήδη την απάντηση.
«Λοιπόν, αυτά που κάνει ο Μήτρογλου είναι εντυπωσιακά, για κάποιον όμως που τον έχει ζήσει και τον έχει μαρκάρει, δεν είναι αναπάντεχα. Ο Κώστας είναι δυνατός, έχει τεχνική, ξέρει να τελειώνει τις φάσεις με διάφορους τρόπους και μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε από τα καλύτερα πρωταθλήματα και με κλειστά τα μάτια σε κάθε γαλλική ομάδα, πλην Παρί. Δεν είναι Ζλάταν, δεν είναι Καβάνι, ωστόσο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμα και ο αντι-Ζινιάκ στη Μαρσέιγ ή ο αντι-Ριβιέρ στη Μονακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: