Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ήττα 1-0 των Ελπίδων στην Τουρκία!!

hellas
Την ήττα 1-0 γνώρισε στην Αττάλεια η Εθνική Ελπίδων από την Τουρκία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013/15. Σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς, η Τουρκία ήταν καλύτερη στα σημεία από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο είχε, όμως, τις ευκαιρίες για να πάρει θετικό αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν το μουδιασμένο ξεκίνημα της ελληνικής ομάδας και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 11΄ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Μουσά, ενώ είχαν και μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 20΄, όμως ο Κερίν μόνος απέναντι στον Διούδη πλάσαρε άουτ. Η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της μετά το 30ό λεπτό και είχε δύο καλές στιγμές με την κεφαλιά του Καρέλη από το ύψος της μικρής περιοχής στο 36΄ (μπλόκαρε τη μπάλα ο Αϊκούτ) και το σουτ του Μαυρία από πλεονεκτική θέση στο 45΄ (η μπάλα βρήκε σώματα αμυντικών).
Η ελληνική ομάδα προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Αντιθέτως, η Τουρκία ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και είχε δοκάρι με τον Μουσά στο 61΄. Η πρώτη καλή φάση για την Ελλάδα ήρθε στο 67΄ με το δυνατό σουτ του Κολοβού να φεύγει μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μουσά στο 78΄ (σουτ άουτ) και τον Ενές ένα λεπτό αργότερα (απόκρουση Διούδη). Στα λεπτά που απέμειναν έως τη λήξη η πίεση της Εθνικής δεν έφερε αποτελέσματα.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Στίβεν Μακ Λιν από τη Σκωτία, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Καμίλ, Λυκογιάννη, Σταφυλίδη.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Αϊκούτ, Καμίλ, Ογουζχάν, Αχμέτ, Καάν, Αϊτάτς, Εμράχ (87΄ Σαλίχ), Ομέρ (69΄ Ενές), Μουαμέτ, Κερίμ (59΄ Γιουσούφ), Μουσά
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Κίτσιου, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης (65΄ Διαμαντάκος), Ποτουρίδης, Λαγός, Κουρμπέλης, Κολοβός (87΄ Βέλλιος), Μαυρίας (75΄ Λυκογιάννης), Μπουχαλάκης, Καρέλης
Η ελληνική αποστολή αναχωρεί το Σάββατο 12/10 και ώρα 09:00 για τη Βαλέτα, όπου στις 15/10 θ΄ αντιμετωπίσει τη Μάλτα.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: