Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Αν έχει Μούχα και η Βοσνία, φύγαμε για μουντιάλ!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά τη νίκη της εθνικής επί της Σλοβακίας. Τα υπέρ και τα κατά της ομάδας του Σάντος. Οι ελπίδες για γκέλα, ο Βάις που έπαιζε μόνος του και το... παιχνίδι με την φωτιά. Η εθνική μπορεί να κέρδισε, όμως έπαιξε με τη φωτιά. Αρκέστηκε στο 1-0 και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα μπορούσε να γίνει η ζημιά από τους Σλοβάκους.
Το παιχνίδι ήταν σημαντικό από πολλές απόψεις. Και γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να τα αφήνεις να κρέμονται όλα από μια κλωστή στο εύθραυστο 1-0. Εδώ παίζεται ακόμα και η απευθείας πρόκριση. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Γιατί να μην κάνει μια γκέλα η Βοσνία στην Λιθουανία; Δύσκολο είναι; Αν, μάλιστα, η Βοσνία έχει κι αυτή κανέναν γκολκίπερ σαν κι αυτόν τον Μούχα, που για να βρει την μπάλα πρέπει να κάνει ευχέλαιο, όλα γίνονται.
Δεν το κλείδωσε
Απ’ αυτή την άποψη, λοιπόν, θα περίμενε κανείς ότι μετά το δώρο του Σλοβάκου γκολκίπερ, που έκαψε την ομάδα του, η εθνική μας θα πίεζε για να κάνει το 2-0 και να το κλειδώσει το ματσάκι. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Η Σλοβακία ήταν που έψαχνε την ισοφάριση μέχρι το τέλος.
Ό,τι έκανε ο Βάις
Η εθνική, λοιπόν, είχε ακόμα μια, δυο καλές ευκαιρίες, όμως ήταν υποτονική. Δεν ανέβαζε ρυθμό. Η Σλοβακία από την άλλη πλευρά έπαιρνε πρωτοβουλίες, προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή, αλλά δεν είχε ουσία. Ό,τι έκανε μόνος του ο Βάις. Οι άλλοι παίκτες λίγα πράγματα.
Μήπως γκελάρει
Η εθνική, λοιπόν, εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Μούχα, δεν χρειάστηκε να κάνει και πολλά για να φύγει με τους τρείς πόντους. Και είναι μέσα στο παιχνίδι. Θα περιμένει, δηλαδή, μήπως γκελάρει η Βοσνία. Είτε, πάντως, μέσω μπαράζ, είτε απευθείας, η εθνική μπορεί να πάει μουντιάλ. Από εκεί και πέρα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει και καλύτερα απ’ ό,τι απόψε.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: