Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Το Μουντιάλ… αγιάζει τα μέσα!!

Έστω και αν χρειάστηκε ένα τραγικό λάθος του Μούχα και αυτογκόλ από τον Σκρτελ, η Εθνική Ελλάδας πήρε τη νίκη 1-0 επί της Σλοβακίας και κυνηγάει μέχρι τελευταία αγωνιστική την απευθείας πρόκριση.

Το Μουντιάλ… αγιάζει τα μέσα!
Κάναμε το χρέος μας και περιμένουμε το… «θαύμα».

Η Εθνική μας, με το… αγαπημένο της 1-0, μετά από «δώρο» του Μούχα και αυτογκόλ του Σκρτελ, πήρε τη νίκη επί των Σλοβάκων, εξασφαλίζοντας δεδομένα μια θέση στα μπαράζ που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ένα, «δώρο» ακόμα από την Λιθουανία, που υποδέχεται την Βοσνία θέλουν την τελευταία αγωνιστική, οι παίκτες του Σάντος, για να… φύγουν για Βραζιλία, αποφεύγοντας τα μπαράζ.

Μέτρια η «γαλανόλευκη», δεν είχε ευκαιρίες, όμως δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα από τους… γνωστούς μας Βάις και Στοχ.

Η βαθμολογία:



1. Βοσνία 22
2. Ελλάδα 22
3. Σλοβακία 12
4. Λιθουανία 11
5. Λιχτενστάιν 2

Το ματς:


Με… πείραμα τον Σαμαρά πίσω από τον Μήτρογλου και τους Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη στα άκρα, η Εθνική δεν ήταν όπως σε προηγούμενα παιχνίδια της. Χωρίς κυκλοφορία, χωρίς «καθαρό» μυαλό, αλλά το κυριότερο χωρίς επιθετική πρωτοβουλία, η ομάδα του Σάντος, περιοριζόταν στο να κρατάει μακριά από την περιοχή της, τους Σλοβάκους, αλλά μέχρι εκεί.

Οι Στοχ και Βάις παρέμεναν σε ρηχά νερά, αφού ο εκνευρισμός τους ήταν εμφανής, την στιγμή που ο Σέστακ πάλευε μόνος του. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, μια… απλή πάσα του Σκρτελ προς τον τερματοφύλακά του, άλλαξε τα πάντα. Ο Μούχα, έχασε το κοντρόλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του και η ομάδα του Σάντος, από το πουθενά βρέθηκε στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης.

Το δεύτερο μέρος ξεκινησε με τους δύο προπονητές να μην αλλάζουν τίποτα, αλλά σίγουρα τον Κόζακ να έχει πολλά να πει στους ποδοσφαιριστές του. Ο Βάις με τον Στοχ άλλαξαν πλευρές. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήρθε αριστερά, ο αντίστοιχος του ΠΑΟΚ πήγε δεξιά και οι Σλοβάκοι έγιναν πιο επικίνδυνοι. Προσπαθούσαν να επιτεθούν από τα άκρα, την στιγμή που η Εθνική μας έδινε χώρο και έψαχνε τις κόντρες με τον Σαμαρά να είναι έτοιμος για την πρώτη μπάλα έξω από την περιοχή.

Τα λεπτά που κυλούσαν έφεραν τους παίκτες του Κόζακ να πιέζουν ακόμα περισσότερο, ειδικότερα μετά τις αλλαγές. Η Εθνική μας κλείστηκε, περίμενε τους αντιπάλους της, όμως η πολυπρόσωπή άμυνά της, σε συνδυασμό με την μεγαλειώδη εμφάνιση του Τζιόλη δεν έφερναν ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και μετά το φινάλε, η «γαλανόλευκη» πανηγύρισε ένα τρίποντο που της εξασφάλισε την είσοδο στα μπαράζ, σε πρώτη φάση και ελπίζω στο «θαύμα» της τελευταίας αγωνιστικής.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (57’ Νίνης), Σαλπιγγίδης (76’ Καραγκούνης), Μήτρογλου (89’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Καπίνο, Τζαβέλλας, Σιόβας, Κονέ, Καραγκούνης, Βύντρα, Αθανασιάδης, Σάμαρης, Ταχτσίδης.

Σλοβακία (Γιάν Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Πεκόφσκι (63’ Γκουέντε), Σέστακ (63’ Γιακούμπκο), Στοχ, Βάις, Νέμετς (76’ Ντούρις).

Στον πάγκο: Πιάσεκ, Σβέντο, Ντουμπράβκα, Κόνα, Σαλάτα, Γιέντρισεκ, Μπάκος, Κόζατσικ.

Διαιτητής: Αϊτεκίν
Βοηθοί: Κλέβε, Χέκερ
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: