Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Κι αν της… ξανά-κάτσει, της αλλάζει τη ζωή!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης περιμένει να «εγκληματήσει» – μετά τον Μούχα – και η Βοσνία ώστε να πάμε Βραζιλία με το τέλειο «έγκλημα». Και τι έγινε που δεν παίζουμε μπάλα; Τα δώρα είναι ευπρόσδεκτα… Η ανεκδιήγητη γκάφα του Σλοβάκου τερματοφύλακα «φόρεσε» χαμόγελα στο Καραïσκάκη και διασκέδασε τις εντυπώσεις από την εικόνα της Εθνικής μας, μετατρέποντας τα… κλάματα σε γέλια.
Αυτό είναι το περίγραμμα της εμφάνισης της γαλανόλευκης στον προτελευταίο σταθμό από την ολοκλήρωση της προσπάθειας για πρόκριση στην ποδοσφαιρική γιορτή της Βραζιλίας.
Μέσα από ένα άχρωμο, μονότονο, άνευρο και κουραστικό 90άλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα ήταν αυτό που παρουσίασε στο σύνολο σχεδόν των αγώνων της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, για γέλια και για κλάματα δηλαδή, ο Γιαν Μούχα αναδείχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο, στον απροσδόκητο MVP της βραδιάς, συντηρώντας και την ύστατη ικμάδα ελπίδας μας, να πάνε οι Βόσνιοι την Τρίτη στο Κάουνας και… αντί για το Ρίο και την Κοπακαμπάνα να… μείνουν εκεί!
Σάμπως το τραγικό λάθος του 31χρονου προτιέρο, που για δευτερόλεπτα «ντύθηκε»… Δίας και μας ανέβασε στον Όλυμπο, δεν ήταν μια από τις πιο ακραίες εύνοιες της τύχης; Κάθε μέρα βλέπουμε τέτοια κοντρόλ της μπάλας στα γήπεδα; Ο τύπος έβγαλε από τα δύσκολα και τους ρεπόρτερ των καναλιών που κάθε Χριστούγεννα και Νέο Έτος, προκειμένου να αντιπαρέλθουν τη φτώχεια της αθλητικής ειδησεογραφίας των ημερών, ανατρέχουν στα αρχεία και ψάχνουν με τις ώρες τέτοιες «ανάλαφρες» σκηνές από αγώνες για να διασκεδάσουν (μέρες που ‘ναι) το φιλοθεάμον κοινό.
Γέλια το παρδαλό κατσίκι
Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουν – λέμε τώρα – το… θαύμα τους και οι Λιθουανοί ώστε να… τρελαθούμε μετά πανελληνίως; Μετά τον Μούχα, ένα… μούφα ματς της Βοσνίας πάνω στο φότο φίνις και… θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Ασχέτως, αν ρεαλιστικά και ως ειλικρινέστατοι πραγματιστές, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι από την όλη διαδικασία παίρνουμε – καθώς φαίνεται – ό,τι μας αξίζει. Το ξανάγραψα και επιμένω: Σε έναν όμιλο που είσαι το πρώτο φαβορί μετά την κλήρωση και δεν παίρνεις ντέρμπι από το πρώτο αουτσάιντερ, δικαίως μένεις δεύτερος. Έστω και σε ισοβαθμία, η οποία είναι γεγονός, έχει άχαρη χροιά.
Στα δώρα, πάντως, κανείς δεν είναι κορόιδο να πει «όχι», όπως συνέβη και στο ματς με την Σλοβακία, στο οποίο ο… μονόφθαλμος υπερίσχυσε του… τυφλού, έστω και με αυτό το σπάνιο, απίθανο, «τυφλό χτύπημα» του Σλοβάκου τερματοφύλακα, στην πλάτη της ομάδας του.
Χάρη στο «έγκλημα Μούχα» η Ελλάδα βγήκε… αθώα. Κρατήθηκε στο ύψος της, κράτησε τον ποδοσφαιρικό εγωισμό της και συντηρήθηκε με την ελπίδα να… εγκληματήσουν και οι Βόσνιοι μήπως και συμβεί το «τέλειο έγκλημα» και γλιτώσουμε τα μπαράζ και τη ρώσικη ρουλέτα στο κυνήγι της πρόκρισης.
Ίδωμεν. Ο ποδοσφαιρικός Θεός μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μεγάλος!..
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: