Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Είμαστε σφιχτή ομάδα»

Με τη δικαιολογία ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ η Εθνική Ελλάδας, αιτιολόγησε το “φτωχό” 1-0 ο Αλέξανδρος Τζιώλης αμέσως μετά τη νίκη κόντρα στη Σλοβακία. Αναλυτικά, τα όσα είπε:
Για τον τραυματισμό του: «Ευτυχώς είναι όλα καλά με το γόνατο».
Για το πού τον βολεύει περισσότερο να παίζει και τι σύστημα ταιριάζει στην Εθνική: Με την Εθνική έχουμε παίξει διάφορα συστήματα και σήμερα παίξαμε με δυο αμυντικά χαφ και με τον Σαμαρά μπροστά. Ό,τι και να επιλέξει ο προπονητής για μένα είναι το ίδιο».
Για το αν υπάρχει μια εξήγηση για το τέταρτο σερί 1-0: «Η εξήγηση είναι ότι είμαστε μια σφιχτή ομάδα και δύσκολα δεχόμαστε γκολ. Μπήκαμε μπροστά στο σκορ με τυχερό τρόπο και στη συνέχεια ήμασταν η ομάδα που επέβαλε το ρυθμό της.
Για έναν ανεξήγητο λόγο χάσαμε το ρυθμό μας για ένα μικρό διάστημα, όμως με το τυχερό τέρμα βρεθήκαμε μπροστά. Στην επανάληψη ήμασταν επίσης καλοί μέχρι το 60' και μετά ένα ένστικτο να υπερασπιστούμε το σκορ μας ανάγκασε να μείνουμε πίσω».
Για το αν θα είναι έτοιμη η Εθνική σε περίπτωση μπαράζ: «Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι τον επόμενο μήνα αν αναγκαστούμε να παίξουμε στα μπαράζ. Με όποια ομάδα κι αν παίξουμε θα είναι αμφίρροπα ματς. Θα είναι δυο δυνατά παιχνίδια. Εμείς έχουμε διάθεση και πάθος και θα πρέπει να τα βγάλουμε στο γήπεδο για να πάμε στη Βραζιλία».
Για το ότι δεν παρουσιάζουμε ελκυστική εικόνα: «Έχει αναφερθεί πολλές φορές αυτό. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να παίζουμε ωραία. Ο προπονητής κάνει τα αδύνατα δυνατά να μας το περάσει αυτό, αλλά είναι δύσκολο στις Εθνικές ομάδες να παίξεις ελκυστικό ποδόσφαριο. Αν πάμε στη Βραζιλία κανένας δε θα θυμάται αν παίξαμε καλά ή όχι. Στόχος είναι να πάμε στο Μουντιάλ».
Για την αντίπαλο που θα ήθελε: «Θα έλεγα τη Ρουμανία ως πρώτη εικόνα. Η Τουρκία έχει ένα βαθμό δυσκολίας, ενώ η Γαλλία είναι μια από τις τοπ ομάδες στην Ευρώπη. Για τη Σουηδία δεν ξέρω αν θα μας ταιριάζει ο τρόπος παιχνιδιού. Γενικά, θα ήθελα τη Ρουμανία, αν και πάλι δε θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι θα είμαστε φαβορί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: