Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ξεπέρασε τον Κλάιφερτ ο Φαν Πέρσι!

Ιστορική ήταν η χθεσινή βραδιά για τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ κόντρα στην Ουγγαρία και ξεπέρασε στον πίνακα των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας τον Πάτρικ Κλάιφερτ.

Ξεπέρασε τον Κλάιφερτ ο Φαν Πέρσι
Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν περίμενε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι να ξεπεράσει τον Πάτρικ Κλάιφερτ στον πίνακα των σκόρερ της εθνικής Ολλανδίας, όπως παραδέχθηκε ο διεθνής φορ μετά τον νικηφόρο αγώνα (8-1) με την Ουγγαρία.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν δύο γκολ πίσω από τον βοηθό του Λουίς Φαν Χάαλ στους «οράνιε» και από χθες – με τα τρία τέρματα που σημείωσε κόντρα στους Ούγγρους – είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, ο Κλάιφερτ έχει πλέον 40 γκολ, έχοντας παίξει σε 79 ματς από το 1994 μέχρι το 2008. Από την πλευρά του, ο Φαν Πέρσι έχει ένα περισσότερο και με μία παραπάνω εμφάνιση με την εθνική από το 2001 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, ο διεθνής άσος έκανε το δεύτερο χατ-τρικ για την καριέρα του με το εθνόσημο, ύστερα από τα τέσσερα γκολ που είχε πετύχει απέναντι στο Σαν Μαρίνο (11-0) τον Σεπτέμβριο του 2011.

Οι σκόρερ όλων των εποχών της Ολλανδίας

inner
* Με γαλάζιο χρώμα οι παίκτες που συνεχίζουν ακόμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: