Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Παναθηναϊκός 2013-2014!

Ο ηγετικός ρόλος των μεταγραφών, εκείνοι που... έρχονται και οι πολλοί πιτσιρικάδες του ρόστερ που πρέπει να γίνουν «άντρες»!  
Στις... προγραμματικές δηλώσεις κατά την επίσημη παρουσίαση του στην Παιανία, ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε πως θέλει να «γκρεμίσει» ότι υπήρχε, να κρατήσει λίγους και... καλούς σύμφωνα με την δική του ποδοσφαιρική ματιά και στην συνέχεια να προσθέσει κομμάτια στο παζλ μέσω των καλοκαιρινών μεταγραφών. Ο «Ολλανδός» έχει ξεκαθαρίσει πως θα δουλέψει με μικρό ρόστερ.
Τρεις πορτιέρο και είκοσι ποδοσφαιριστές. Μετά τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και την εντολή που έχει δώσει για την απομάκρυνση αρκετών παικτών, το πλάνο του αρχίζει να γίνεται πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Το gazzetta.gr αναλύει τι ισχύει σε κάθε θέση, αποκαλύπτει σε ποιους πιτσιρικάδες πιστεύει αρκετά ο 40χρονος κόουτς ενώ θα αναφερθούμε και στις «πινελιές» που θέλει να βάλει στο ρόστερ, περιπτώσεις που δεν έχουν διαρρεύσει παρά μόνο σε ποιες θέσεις αγωνίζονται.
ΠΟΡΤΙΕΡΟ
Μετά την δεδομένο αποχώρηση του Στέφανο Καπίνο στη Νάπολι, ο Ορέστης Καρνέζης «παίζει» μόνος του για την θέση κάτω από τα δοκάρια. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως οι εναλλακτικές που υπάρχουν, δεν είναι ποιοτικές. Πίσω από τον τερματοφύλακα της Εθνικής θα βρίσκεται ο πιο ώριμος από ποτέ, Στέφανος Κοτσόλης και την τριάδα θα συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Ταμπάκης, ο οποίος έχει το ταλέντο, τα στοιχεία και τον χαρακτήρα για να αναδειχθεί τα επόμενα χρόνια.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ- ΚΟΤΣΟΛΗΣ- ΤΑΜΠΑΚΗΣ
ΣΤΟΠΕΡ
Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα ακόμη, καθώς το σίριαλ με τον Σωκράτη Φυτανίδη δεν είχε θετική κατάληξη ενώ ο Βαγγέλης Μόρας πλησιάζει προς το «τριφύλλι». Στα... σίγουρα σημαντικό ρόλο θα έχει ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος ενώ και ο Γιούρκας Σεϊταρίδης υπολογίζεται για το κέντρο της άμυνας. Ο Μόρας και ακόμη ένας Έλληνας στόπερ είναι οι στόχοι ενώ ο πιτσιρικάς Σπύρος Ρισβάνης δουλεύεται από τον Γιούσεφ Φος, ώστε να δυναμώσει και να πάρει ευκαιρίες κατά την διάρκεια της σεζόν.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΟΡΑΣ ή ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, ΣΕΪΤΑΡΙΔΗΣ, ΡΙΣΒΑΝΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ
Ο Διαμαντής Χουχούμης προορίζεται για βασικός ενώ θα αποκτηθεί ακόμη ένας για να συμπληρωθεί το δίδυμο των μπακ. Είτε αυτός είναι ο Κοροβέσης που δύσκολα θα τον έδινε στον Παναθηναϊκό ο Χριστοβασίλης είτε κάποιος άλλος Έλληνας και ελπιδοφόρος μπακ. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε και μια λύση από το εξωτερικό.
ΧΟΥΧΟΥΜΗΣ, ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ
Φούλ στα νιάτα και εδώ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Νίκος Μαρινάκης. Δύο από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες στο ρόστερ του «τριφυλλιού» και είναι δεδομένο πως θα γίνει πολύ μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στους δύο πιτσιρικάδες.
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΜΕΣΟΙ
Από την στιγμή που ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει τους Βιτόλο και Σο, δηλαδή τους δύο από τους τρείς μέσους που ήταν βασικοί πέρυσι, ο άξονας πάει για ολικό λίφτινγκ. Ο Μπόρεκ είναι ο εκλεκτός για τα αμυντικά χαφ, ο Φάλκενμπεργκ έρχεται ως «8άρι», ο Ζέκα αποτελεί ότι καλύτερο στο ρόστερ ενώ ο ''Ολλανδός'' πιστεύει αρκετά στον Χρήστο Δώνη. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τον Καραγκούνη. Αν δεν αποκτηθεί ο «τυπάρας», θα εξεταστούν άλλες περιπτώσεις ενώ στα χαφ βοήθειες αναμένεται να δώσει και ο Τάσος Λαγός.
ΖΕΚΑ,  ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΔΩΝΗΣ, ΛΑΓΟΣ, ΜΠΟΡΕΚ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ,
ΕΞΤΡΕΜ
Χάρης Μαυρίας και Θανάσης Ντίνας θα αποτελέσουν το δίδυμο από τα «δεξιά» ενώ αριστερά δεσπόζει η μεταγραφή του Εμίρ Μπαϊράμι, πάνω στον οποίο στηρίζει πολλά ο Αναστασίου. Το μπακ απ του Σουηδού αναμένεται να είναι κάποιος από τους πιτσιρικάδες της ακαδημίας, όπως για παράδειγμα ο Κουσίδης. Εκτός και αν ο αριστερός μπακ που αποκτηθεί μπορεί να παίξει και πιο «ψηλά». Στυλ Κοροβέση.
ΜΠΑΪΡΑΜΙ, ΝΤΙΝΑΣ, ΜΑΥΡΙΑΣ, ΚΟΥΣΙΔΗΣ,
ΣΤΡΑΙΚΕΡ
Η... βόμβα με τον Μάρκους Μπεργκ έχει «ανάψει» και απομένουν οι υπογραφές με την άφιξη του Σουηδού στην Αθήνα το επόμενο δεκαήμερο. Ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την διαφορά, με πλούσια προσόντα. Από κει και πέρα, «πίσω» από τον 27χρονο στράικερ είτε θα παραμένει ο Φιγκερόα που αποτελεί πολυτέλεια και τον... γουστάρει και ο κόσμος είτε θα αποκτηθεί άλλος επιθετικός, νεαρός από το εξωτερικό.
ΜΠΕΡΓΚ, ΦΙΓΚΕΡΟΑ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
«Αγκάθι» οι αποδεσμεύσεις
Η παραπάνω εικόνα αποτελεί το... ιδεατό, αυτό που έχει στο μυαλό του ο Αναστασίου. Πάντα υπάρχει η περίπτωση να «ξεμείνουν» κάποιοι από εκείνους που δεν επιθυμεί να δουλέψει μαζί τους και στο τέλος να καταφέρει να τον πείσει. Βιτόλο, Σο, Βελάσκες, Τοτσέ, Πίντο, Φορναρόλι, Κουίνσι μπορεί να θεωρούνται «τελειωμένοι», όμως, δεσμεύονται με συμβόλαια και μόνο εύκολο δεν είναι να βρεθεί τρόπος να αποχωρήσουν και να μην βγει ζημιωμένη η ομάδα...
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: