Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Από τη θεωρία, στην πράξη!

Από τη θεωρία, στην πράξη!

Με το Φερνάντο Σάντος να ρίχνει το βάρος στην τακτική και την ανάπτυξη του παιχνιδιού κύλησε η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» προπονήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γιώργου Λώλα, στη Σουρωτή, το πρωί, και για μία ακόμη ημέρα επέδειξαν μεγάλη όρεξη για μπάλα, πάθος και αποφασιστικότητα, ενόψει του μεγάλου αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πρώτα βίντεο

Πριν από την έναρξη της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου παρακολούθησαν βίντεο, για περίπου 50 λεπτά. Ο Σάντος μίλησε στους παίκτες του για θέματα τακτικής και τους ανέλυσε τα σημεία που ήθελε με τη βοήθεια του βίντεο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους «ασπρόμαυρους» να προσέξουν συγκεκριμένα πράγματα, ενώ τους ανέλυσε και τον τρόπο παιχνιδιού των «πρασίνων».

Ασκήσεις επί χόρτου

Ακολούθως, τα όσα ζήτησε στη θεωρία ο Σάντος, οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να τα κάνουν πράξη στο χορτάρι. Μετά την καθιερωμένη προθέρμανση, ξεκίνησαν οι ασκήσεις τακτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κυρίως από τα άκρα. Ο Σάντος έδειξε ξανά ότι έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα αναφορικά με τη βασική ενδεκάδα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, αφήνοντας ερωτηματικά για την αμυντική γραμμή. Βιεϊρίνια-Κουτσιανικούλης στα άκρα, με τον Ίβιτς στο κέντρο της επίθεσης, θα αποτελέσουν τη γραμμή κρούσης, ενώ στη μεσαία γραμμή, καθαρόαιμος ανασταλτικός χαφ θα είναι ο Γκαρσία, με τους Φωτάκη-Σορλέν να πλαισιώνουν την τριάδα. Ο Χαλκιάς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ από εκεί και πέρα γίνεται… χαμός για τις θέσεις της άμυνας. Ο Σάντος δοκίμασε και τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, αφήνοντας κάθε φορά έναν εκτός. Έτσι, Κοντρέρας-Τσιρίλο-Μαλεζάς φαίνεται πως διεκδικούν επί ίσοις όροις τις δύο θέσεις, με το Χιλιανό πάντως να βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα. Στα άκρα, με τους θεωρητικά βασικούς ξεκινούσαν κυρίως οι Αραμπατζής και Σαβίνι, με τους Σνάουτσνερ-Μουν-Λίνο, να χρησιμοποιούνται επίσης και να διεκδικούν επίσης θέση. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως χαφ. Κατά τ’ άλλα, στον πάγκο –ή εκτός αποστολής-θα μείνουν οι Βιτόλο, Βερόν, Παπάζογλου, Κρέσιτς, Κονσεϊσάο. Ο τελευταίος έλαβε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια έκανε πρόγραμμα θεραπείας στον προσαγωγό.

Μίνι δίτερμα

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με μίνι δίτερμα, με το Σάντος να χωρίζει τους παίκτες σε 3 ομάδες, οι οποίες έπαιζαν αντίπαλοι ανά δύο, στο μισό γήπεδο. Στο μέρος αυτό της προπόνησης ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ανακάτεψε τους παίκτες, μη διαχωρίζοντάς τους σε βασικούς και μη. Ουσιαστικά επρόκειτο για άσκηση αναφορικά με το πρέσινγκ, τη γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας με τη μία και κατ’ επέκταση την καλή κυκλοφορία της.

Θεραπεία και ατομικό

Ο Λούσιο Φιλομένο ακολούθησε και χθες πρόγραμμα θεραπείας, ενώ ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης έκαναν οι Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι και Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Απών φυσικά από το αυριανό ματς θα είναι και ο Τζόε Μπιζέρα, ο οποίος αναρρώνει ακόμα από το τριπλό κάταγμα στα πλευρά. Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό ντέρμπι θα ολοκληρωθεί σήμερα με μία πρωινή προπόνηση στην Τούμπα, που θα ξεκινήσει στις 10:30. Αμέσως μετά το πέρας της, ο Σάντος θα ανακοινώσει την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: