Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Eredivisie: 14η αγωνιστική

Η μάχη ανάμεσα σε Τβέντε, Αϊντχόφεν και Άγιαξ στην κορυφή, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής η πρωτοπόρος Τβέντε δοκιμάζεται στην έδρα της Μπρέντα, η Αϊντχόφεν φιλοξενεί την Εξέλσιορ, ενώ ο «Αίαντας», στο «ντέρμπι του Βορρά» αντιμετωπίζει την Άλκμααρ στην έδρα της.

Η 14η αγωνιστική

Παρασκευή 12/11

Βίλεμ – Ντε Γκράαφτσαπ (21:45)

Κάτι από Ελλάδα θα μυρίσει η αναμέτρηση της Βίλεμ με τη Ντε Γκράαφσαπ. Στις εξέδρες του γηπέδου δεν θα υπάρχουν οπαδοί των φιλοξενούμενων. Είναι πολύ νωρίς, αλλά αν η Βίλεμ δεν αλλάξει κάτι άμεσα, τότε φαίνεται πως είναι καταδικασμένη σε υποβιβασμό. Η διαφορά της με την προτελευταία ομάδα έχει αυξηθεί στους επτά βαθμούς.

Σάββατο 13/11

Αϊντχόφεν – Εξέλσιορ (19:45)

Με καλή ψυχολογία θα υποδεχθεί την Εξέλσιορ η Αϊντχόφεν, η οποία ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από την πρωτοπόρο Τβέντε και την προηγούμενη αγωνιστική πήρε ένα μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Ουτρέχτης. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μία ανάσα από τη ζώνη του υποβιβασμού και στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του πρωταθλήματος μετρούν μία ισοπαλία και επτά ήττες. Στο Κύπελλο ωστόσο γνώρισαν ντροπιαστικό αποκλεισμό από την ερασιτεχνική Σπάρτα Νάικερκ.

Ρόντα – Ουτρέχτη (20:45)

Πολύ ενδιαφέρον ματς με δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση φέτος. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από θετικό αποτέλεσμα, καθώς πήραν έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) από την έδρα της Φέγενορντ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσίασαν καλή εικόνα κόντρα στην Αϊντχόφεν και ηττήθηκαν με σκορ 2-1.

Μπρέντα – Τβέντε (21:45)

Η περυσινή πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Τβέντε έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Μπρέντα. Στο ματς του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα κόντρα στην Τσβόλε παρουσιάστηκε ιδιαίτερα κουρασμένη, καθώς πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Από την άλλη οι γηπεδούχοι πήραν και αυτή την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, επικρατώντας εκτός έδρας 2-0 της Χέρενφεν.

Κυριακή 14/11

Άλκμααρ – Άγιαξ (15:30)

Το ντέρμπι της Βόρειας Ολλανδίας. Για τους Ντε Ζέου και Ελ Χαμνταουί του «Αίαντα», οι οποίοι φόρεσαν στο πρόσφατο παρελθόν τη φανέλα της Άλκμααρ, είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Για τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολη η συμμετοχή του δεξιού μπακ Φαν Ντερ Βιλ. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα 1-0 στην έδρα τους από την Ντε Χάαγκ.

Ναϊμέγκεν – Ντεν Χάαγκ (15:30)

Με την ψυχολογία στα ύψη θα αγωνιστούν στην έδρα της Ναϊμέγκεν οι παίκτες της Ντεν Χάαγκ, καθώς προέρχονται από μία ιστορική εκτός έδρας νίκη, κόντρα στον Άγιαξ, την προηγούμενη αγωνιστική. Από την άλλη, και οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σε αυτό το παιχνίδι όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

Φένλο – Φίτεσε (15:30)

Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η Φένλο, η οποία όμως την προηγούμενη αγωνιστική πραγματοποίησε το πρώτο της διπλό στην «κούρσα», κόντρα στη Βίλεμ. Ελαχίστως καλύτερη εικόνα δείχνουν οι φιλοξενούμενοι φέτος, αλλά η Φένλο στην έδρα της είναι υπολογίσιμη.

Φέγενορντ – Χέρενφεν (17:30)

Το φάντασμα του «10-0» περιπλανάται ακόμα. Δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί κι αυτό φάνηκε και στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Ρόντα, όπου η Φέγενορντ είχε δύο δοκάρια, χαμένα τετ-α-τετ και κεφαλιές σε κενή εστία, αλλά παρ’ όλα αυτά οι παίκτες της αδυνατούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι έχουν καλή πορεία στο πρωτάθλημα, όμως στο Κύπελλο γνώρισαν τον αποκλεισμό στην έδρα τους από την Μπρέντα.

Χέρακλες – Γκρόνινγκεν (17:30)

Στον συνθετικό χλοοτάπητα της έδρας τους θα υποδεχθεί η Χέρακλες την Γκρόνινγκεν. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία φέτος στο πρωτάθλημα, βρίσκονται στην τέταρτη θέση του πίνακα και πολύ δύσκολα δεν θα πάρουν κάτι θετικό από την έδρα της Χέρακλες.

Η επόμενη (15η) αγωνιστική

Σάββατο 20/11

Εξέλσιορ- Φένλο
Ντε Γκράαφσαπ
Τβέντε- Άλκμααρ
Φίτεσε- Χέρακλες
Άγιαξ- Αϊντχόφεν

Κυριακή 21/11

Ντεν Χάαγκ- Μπρέντα
Γκρόνινγκεν- Φέγενορντ
Χέρενφεν- Βίλεμ
Ουτρέχτη- Ναϊμέγκεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: